Sport

Știrile zilei din sport, vineri, 25 februarie. Deian Sorescu a dat o pasă de gol în campionatul Poloniei. Video

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de vineri, 25 februarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
25.02.2022 | 22:30
Stirile zilei din sport vineri 25 februarie Deian Sorescu a dat o pasa de gol in campionatul Poloniei Video
ADVERTISEMENT
25-02-2022
21:00

Deian Sorescu a pasat decisiv în victoria lui Rakow

Mijlocașul Deian Sorescu, transferat în această iarnă de la Dinamo la echipa poloneză Rakow, a dat o pasă de gol la primul lui meci ca titular.

Faza s-a consumat în minutul 29, când românul a intrat în careul advers și l-a servit cu o pasă excelentă pe Mateusz Wdowiak, care a dus scorul la 2-0.

Anterior, gazdele deschiseseră scorul prin Gutkovskis, în minutul 32. Celălalt român de la Rawov, Bogdan Racovițan, nu a fost oprit în lot.

Sunt foarte fericit, am jucat tot meciul. Sper să continui tot așa. Mult succes!”, a declarat Deian Sorescu după meci, conform paginii de twitter a clubului polonez.

25-02-2022
16:05

Dan Petrescu nu e deloc pregătit de război: „Mie nu mi-au dat arma în mână”

Dan Petrescu, fostul antrenor al lui Kuban Krasnodar și Dinamo Moscova, a declarat la conferința de presă dinaintea meciului cu Sepsi că nu are nicio tangență cu pregătirea militară, spre deosebire de Gabi Balint și Miodrag Belodedici, care au declarat că sunt gata să pună mâna pe arme în caz de nevoie.

„Mie nu mi-au dat arma în mână, ştiau că nu mă pricep cu ea. Eram în armată, iar dacă mi-ar fi dat-o, sincer nu aveam ce să fac eu cu ea. Eu nu sunt cu astea, cu bătăile, cu boxul, cu pistoalele, cu puştile. 

Sunt şocat, nu mă aşteptam ca în era noastră să mai înceapă un război. Nu am crezut până în ultimul moment. Nu e bine pentru nimeni, pentru toată Planeta. Sper să se termine cât mai repede, să fie pace, pacea e cea mai importantă, mai importantă decât fotbalul, decât orice altceva. Toată lumea e înfricoşată, speriată şi speră să se termine cât mai repede”, a explicat „Bursucul”.

Antrenorul lui CFR Cluj îi laudă pe cei de la Sepsi înainte de meciul direct și nu înțelege de ce covăsnenii nu au urcat mai mult în clasament: „Sepsi joacă foarte bine, câştigă meciuri, acasă sunt foarte buni, probleme au doar în deplasare. Suntem conştienţi de greutatea meciului, va fi mai greu ca la meciul cu Rapid.

Sper să fim mai constanţi în evoluţia noastră, cu Rapid am jucat prost 30 de minute, acum sper să jucăm doar 2-3 minute. Nu înţeleg cum de Sepsi nu e în play-off. Bergodi este un fost mare jucători şi un mare antrenor, îşi vede de treaba lui, nu se bagă în alte discuţii, am un mare respect pentru el”.

25-02-2022
13:28

Reacția fabuloasă a lui Ianis Hagi, după ce Rangers a eliminat Borussia Dortmund: „Acum ne vedeți?”

Chiar dacă nu și-a putut ajuta colegii din teren, Ianis Hagi a urmărit cu sufletul la gură meciul încheiat la egalitate de Rangers, scor 2-2, în fața Borussiei Dortmund și a sărbătorit în stil mare calificarea echipei sale în optimile Europa League.

Faimoasa Glasgow Rangers. Acum ne vedeţi?”, a fost mesajul publicat pe contul de Instagram al internaționalului român. Din cauza accidentării pe care a suferit-o în urmă cu două săptămâni (n.r. ruptură de ligamente), acesta va trebui să stea departe de gazon până la finalul sezonului.

În optimile Europa League, campioana en-titre a Scoției va da piept cu sârbii de la Steaua Roșie Belgrad. Prima manșă se va disputa joi, 10 martie, pe „Imbrox Park”, iar returul o săptămână mai târziu.

25-02-2022
08:54

Oficial LPF: ”Vom deschide un dialog”

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal Justin Ștefan a declarat că orice echipă va solicita sprijinul forului pe care îl reprezintă, pentru a avea acces pe noile stadioane din București: Arcul de Triumf și Ghencea, va fi sprijinită. Acesta a se oferă să facă lobby pe lângă autorități pentru ca FCSB să aibă acces Arcul de Triumf și în Ghencea.

”Nu ne-a solicitat nimeni un ajutor! Nu a fost niciun club de fotbal din Liga 1 care să ne solicite sprijinul pentru a juca pe aceste stadioane. Nu au fost solicitări prin care noi să intervenim, să facem lobby la autorități sau la proprietari pentru a duce acele echipe acolo. 

În momentul în care ni se va solicita acest lucru, vom deschide un dialog. La Arcul de Triumf cred că trebuie să înțelegem și poziția pe care o are FRR, prin vocea președintelui Petrache. Că la un moment dat a cerut prioritizarea pentru meciurile de rugby”, a spus Justin Ștefan pentru GSP.ro.

25-02-2022
07:04

ATP a anunţat sancţiunea în cazul Alexander Zverev

Germanul Alexander Zverev, locul 3 ATP, exclus de la turneul de la Acapulco după o reacţie nervoasă, a fost amendat cu 40.000 de dolari şi a pierdut premiul de peste 30.000 de dolari.

”Ca urmare a retragerii lui Alexander Zverev de la turneul de la Acapulco din cauza comportamentului nesportiv, jucătorul a primit următoarele sancţiuni: abuz verbal – 20.000 de dolari, comportament nesportiv – 20.000 de dolari.

Aceasta reprezintă sancţiunea maximă pentru fiecare încălcare. În plus, Zverev cedează premiul de 31.570 de dolari (simplu şi dublu), precum şi punctele de la eveniment”, a anunțat ATP, conform The Guardian.

Alexander Zverev a fost exclus de la turneul de la Acapulco, după o ieşire nervoasă, în care a lovit cu racheta scaunul arbitrului, nimerindu-l şi pe oficial în picior, la meciul de dublu pe care l-a disputat alături de brazilianul Marcelo Melo.

Arsenal, victorie nebună în restanța cu Wolverhampton

Echipa Arsenal Londra a învins, pe teren propriu, scorul 2-1, formația Wolverhampton Wanderers, într-un meci restant din etapa a 20-a din Premier League.

Oaspeții au deschis scorul prin Hwang Hee-Chan (10), dar ”tunarii” au întors rezultatul în finalul jocului după reușita lui Pepe (82) și autogolul lui Jose Sa (90+5).

ADVERTISEMENT

În urma acestui rezultat, Arsenal este pe locul 5 în clasament, cu 45 de puncte, la un punct în spatele lui Manchester United, aflată pe ultima poziție care asigură un loc de Champions League, dar londonezii au două meciuri mai puțin disputate. Wolverhampton este pe locul 7, cu 40 de puncte.

Lotul olimpic masculin de judo revine de urgenţă de la Chişinău

Federaţia Română de Judo a anunţat că lotul olimpic masculin, aflat într-un stagiu de pregătire la Chişinău, revine de urgenţă în ţară ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia.

ADVERTISEMENT

”Urmare a conflictului izbucnit în Ucraina şi a instituirii stării de urgenţă pe întreg teritoriul Republicii Moldova, conducerea Federaţiei Române de Judo a hotărât revenirea de urgenţă în ţară a lotului olimpic masculin, aflat într-un stagiu de pregătire la Chişinău alături de lotul olimpic al Moldovei.

Această hotărâre scurtează practic acest stagiu care trebuia să se încheie sâmbătă, 26 februarie. Revenirea acestora este programată a se efectua în deplină siguranţă”, se arată pe site-ul oficial FR Judo.

ADVERTISEMENT

Naționala de baschet, victorie lejeră cu Albania

Naţionala masculină de baschet a României a învins, la Ploiești, reprezentativa Albaniei, scor 101-84, în Grupa B a precalificărilor pentru FIBA EuroBasket 2025.

Emanuel Căţe a fost cel mai bun jucător al meciului, el reușind 15 puncte, 10 recuperări și 2 pase decisive. ”Tricolorii” au bifat a doua victorie din tot atâtea partide, după 73-70 în deplasare cu Luxemburg.

ADVERTISEMENT

România ocupă primul loc, cu 4 puncte (2 jocuri), urmată de Albania, 3 p (2 j) și Luxemburg, 2 p (2 j). Următorul meci al ”tricolorilor” va avea loc pe 30 iunie, acasă, cu Luxemburgul. Câştigătoarele celor trei grupe şi cea mai bună formaţie de pe locul secund se vor califica în turul al doilea al precalificărilor FIBA EuroBasket 2025.

ADVERTISEMENT