LIVE Actualizat 29-04-2022
18:51

Știrile zilei din sport, vineri, 29 aprilie. Emma Răducanu și Bianca Andreescu s-au calificat în turul 2 al turneului de la Madrid

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de vineri, 29 aprilie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
29.04.2022 | 09:53
Stirile zilei din sport vineri 29 aprilie Emma Raducanu si Bianca Andreescu sau calificat in turul 2 al turneului de la Madrid
Emma Răducanu. Sursă foto: EPA-EFE/JOHN MABANGLO
ADVERTISEMENT
29-04-2022
18:51

Răducanu și Andreescu, calificate în turul 2 și aclamate la Madrid

Jucătoarele cu origini românești Emma Răducanu, reprezentând Marea Britanie, și Bianca Andreescu, care evoluează sub steagul Canadei, au obținut calificarea în turul 2 al turneului de 1000 de puncte WTA de la Madrid.

Răducanu a învins-o pe Tereza Martincova din Cehia, scor 7-6 (3), 6-0, în vreme ce Andreescu, participantă în premieră la turneul din capitala Spaniei, învins-o pe americanca Alison Riske (42 WTA), scor 6-4, 3-6, 6-0.

Canadianca a fost susținută din tribune de întreaga familie, mama, tatăl și simpaticul cățel care a fost la rândul lui în centrul atenției, precum cele două sportive, aclamate de românii din tribune.

În turul secund, În turul doi la Madrid, Bianca Andreescu va avea parte de un adversar mult mai puternic, Danielle Collins, numărul 8 WTA. Emma Răducanu o va înfrunta pe Marta Kostyuk, a 60-a jucătoare a lumii.  

29-04-2022
13:46

Zoran Sretenovic, legenda baschetului sârb, a decedat la doar 57 de ani

Fostul mare baschetbalist a suferit un infarct la Begrad și nu a mai putut fi salvat. Zoran Sretenovic a fost campion european cu naționala Iugoslaviei în 1991 şi 1995. 

La nivel de cluburi, a fost campion al Europei de trei ori, cu super echipa celor de la Jugoplastika Split. A câștigat și patru campionate ale Iugoslaviei, trei Cupe ale Iugoslaviei şi o Cupă a Germaniei.

29-04-2022
11:10

Ralf Rangnick va fi selecționerul Austriei

Conform manutd.com, managerul interimar al lui Manchester United, Ralf Rangnick, a fost numit selecționerul primei reprezentative a Austriei. Antrenorul în vârstă de 63 îi va antrena pe David Alaba & Co. începând cu luna mai, când echipa națională are meciuri în Liga Națiunilor, cu Croația, Danemarca și Franța, care au loc după terminarea sezonului în Premier League.

Neamțul va rămâne în continuare și pe Old Trafford, dar doar în calitate de consilier, după ce Erik ten Hag a fost anunțat săptămâna trecută că va prelua echipa începând cu sezonul viitor.

„Voi prelua naționala Austriei după finalul sezonului, dar voi continua să am rol consultativ la Manchester United. Vreau să ajut echipa să redevină o forță. Pentru mine este o onoare să fiu selecționerul Austriei. Faptul că următorul Euro este în Germania e o motivație în plus pentru mine și vreau să ajungem acolo cu această echipă tânără și dornică de afirmare pe care o avem”, a declarat Rangnick.

29-04-2022
09:41

Amy Pieters, campioană mondială și europeană la ciclism, a ieșit din comă după 4 luni

Amy Pieters (30 de ani) a suferit un accident grav la finalul anului trecut în timpul unui antrenament, însă starea ei s-a ameliorat ca prin minune:

„Starea lui Amy Pieters s-a schimbat. Ea este acum conştientă. Acest lucru înseamnă că poate comunica uşor, fără a vorbi. Amy recunoaşte oamenii, înţelege ce se spune şi este capabilă să îndeplinească din ce în ce mai multe sarcini.

Medicii nu sunt încă în măsură să spună ce sechele şi ce capacităţi va avea Amy Pieters ca urmare a leziunii cerebrale”,a anunţat echipa ei, Team SD Worx, informează AFP.

29-04-2022
06:31

Oscar Mingueza are coronavirus

Fotbalistul Barcelonei Oscar Mingueza a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, după cum a anunțat clubul catalan. Fundașul se află însă într-o stare de sănătate bună.

Mingueza va rata, astfel, meciul pe care FC Barcelona îl va disputa, duminică, 1 mai, de la ora 22:00, pe teren propriu, cu Mallorca, în etapa cu numărul 34 din LaLiga.

Indisponibilitatea fundaşului de 22 de ani este o problemă serioasă pentru antrenorul Xavi, care nu poate conta nici pe Sergino Dest, accidentat, americanul care a fost folosit pe acest post la ultimele partide.

Adrian Vasile, antrenorul naționalei de handbal feminin a României, are așteptări mari de la Campionatul European din acest an. Selecționerul crede că grupa din care fac parte „tricolorele” este una echilibrată.

Adrian Vasile, optimist în perspectiva Campionatului European de handbal feminin

„Este o tragere la sorţi echilibrată, aşa cum este la orice Euro. De fiecare dată spun că mă bucur când avem adversari puternici pentru că doar aşa ne putem testa şi autodepăşi. Mai sunt suficiente luni până la începerea competiţiei şi acest timp trebuie folosit cu eficienţă.

ADVERTISEMENT

Va fi important ca toate fetele să fie sănătoase şi România să poată alinia cea mai puternică echipă. Să credem în noi!”, a spus selecționerul României.

România face parte din grupa C la CE-2022, acolo unde va juca cu Olanda (5 noiembrie), Franţa (7 noiembrie) şi Macedonia de Nord (9 noiembrie).

ADVERTISEMENT

Componenţa celor patru grupe de la Campionatul European de handbal feminin este următoarea:

  • Grupa A (la Ljubljana): Norvegia, Ungaria, Croaţia, Elveţia;
  • Grupa B (Celje): Danemarca, Suedia, Slovenia, Serbia;
  • Grupa C (Skopje): Franţa, Olanda, Macedonia de Nord, România;
  • Grupa D (Podgorica): Polonia, Muntenegru, Germania, Spania.

Handbalistele românce vor lua parte pentru a 14-a oară la turneul final al Campionatului European, iar ediţia din acest an se va desfășura în perioada 4-20 noiembrie şi va fi găzduit de oraşele Ljubljana, Celje, Skopje şi Podgorica.

ADVERTISEMENT

Victoria Azarenka, împotriva interzicerii jucătorilor ruşi şi bieloruşi la Wimbledon

Victoria Azarenka nu e de acord ca Wimbledon să nu primească sportivi din Rusia și Belarus la al treilea grand slam al anului, din cauza războiului din Ucraina.

Fostul lider mondial a discutat pe Zoom cu Sally Bolton, directorul executiv al turneului de la Londra, care a susţinut poziţia AELTC şi cel puţin o altă jucătoare de top a avut un avocat prezent. Bolton a avut, de asemenea, reprezentare juridică.

ADVERTISEMENT

Azarennka vrea „o reacţie” din partea WTA pentru a contesta interdicţia. „Ar trebui să existe o reacţie în acest sens”, a declarat jurnaliştilor dubla câştigătoare a Australian Open.

„Dacă mă întrebaţi dacă sunt de acord cu organizatorii de la Wimbledon sau dacă le văd raţionamentul după ce am fost la o convorbire personală cu ei, nu le văd raţionamentul. Nu are sens şi nu se leagă de ceea ce spun ei. Mi-am exprimat foarte clar poziţia în această problemă.

Nu voi susţine niciodată, niciodată războiul. Nu voi susţine niciodată violenţa. Nu voi găsi niciodată justificări pentru asta. Asta este tot ce pot spune în acest moment”, a adăugat Azarenka.

Întrebată dacă se gândeşte să-i dea în judecată pe organizatori, Azarenka a spus: „Nu sunt sigură. Este o problemă complicată”.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au interzis accesul jucătorilor ruşi şi belaruşi deoarece nu sunt dispuşi ca evenimentul „să fie folosit în beneficiul maşinăriei de propagandă a regimului rus”, a declarat preşedintele All England Club, Ian Hewitt.

ADVERTISEMENT