Sport

Știrile zilei din sport, vineri 31 decembrie. Octavian Bizău, unul dintre cei mai valoroși tineri handbaliști români, și-a prelungit contractul cu Dinamo

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de vineri, 31 decembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport vineri 31 decembrie Octavian Bizau unul dintre cei mai valorosi tineri handbalisti romani sia prelungit contractul cu Dinamo
ADVERTISEMENT
31-12-2021
16:59

Octavian Bizău va juca până în 2024 la Dinamo

Unul dintre cei mai valoroși tineri jucători de handbal din România, Octavian Bizău, și-a prelungit contractul cu Dinamo și va evolua la campioana țării până în 2024.

Bizău a ajuns în echipa ”dulăilor” în 2020 și a cucerit două titluri de campion alături de roș-albi. Antrenorul Xavier Pascual a inițiat demersurile cu conducerea clubului pentru prelungirea acordului cu tânărul handbalist.

”Sunt foarte fericit să continui în familia Dinamo. Sper ca împreună să reușim să devenim o echipă de top în Europa și să câștigam cât mai multe trofee”, a declarat Bizău.

31-12-2021
14:53

Inter Milano are trei cazuri de Covid-19 în lot

Echipa italiană de fotbal Inter Milano a confirmat apariția a trei cazuri pozitive de Covid-19 în lot. Jucătorii depistați pozitiv, la o testare de rutină, sunt Alex Cordaz, Edin Dzeko şi Martin Satriano.

Conform procedurilor impuse de autoritățile italiene, cei trei fotbaliști au intrat în autoizolare, la domiciliu. Testele au fost efectuate la o clinică de specialitate din Appiano Gentile.

Ei vor fi indisponibili pentru meciul cu Bologna, programat pe 6 ianuarie, ora 13.30, la reluarea campionatului italian după vacanța de iarnă. Inter Milano este lider în Serie A, cu 46 de puncte, la patru lungimi distanță d emarea rivală concitadină, AC Milan.

31-12-2021
11:20

35 de secunde de pregătire pentru executarea unui penalty

Un fotbalist japonez a stabilit un nou record în materie de pregătire a execuției unui penalti. S-a întâmplat în campionatul liceelor din ”Țara soarelui răsare”.

Meciul dintre Ryutsu Keizai Ogashi și Kindai Wakayama s-a încheiat la egalitate, 1-1, dar pentru că regulamentul prevede că trebuie să existe o echipă câștigătoare s-a trecut la executarea loviturilor de departajare.

Unul dintre jucătorii echipei Ryutsu Keizai Ogashi și-a pregătit execuția cu atâta minuțiozitate încât a avut nevoie de 35 de secunde să parcurgă elanul de 5 metri mai înainte să șuteze.  

Niponul are toate șansele să intre în Cartea Recordurilor pentru cel mai lungă perioadă de pregătire a execuției.

31-12-2021
10:27

Cu cine merge Martio Marinică la Cupa Africii

Selecționerul echipei naționale a statului Malawi, Mario Marinică, a anunțat lotul pentru turneul final al Cupei Africii pe Națiuni, care se va desfășura în perioada 9 ianuarie – 6 februarie, în Camerun.

Singurul român de la CAN 2022 a decis să meargă în cea mai mare parte pe mâna jucătorilor din campionatul intern, iar cel mai cunoscut nume este cel al mijlocașului Charles Petro de la Sheriff Tiraspol. Cei 23 de fotbaliști convocați de Mario marinică sunt următorii:

  • Portari: Ernest Kakhobwe (Nyasa Big Bullets), William Thole (Be Forward Wanderers), Charles Thom (Silver Strikers)
  • Fundaşi: Lawrence Chaziya (Civo Sporting), Dennis Chembezi (Polokwane City/Africa de Sud), Gomezgani Chirwa (Nyasa Big Bullets), Peter Cholopi (Be Forward Wanderers), Mark Fodya (Silver Strikers), Limbikani Mzava (AmaZulu/Africa de Sud), Stanley Sanudi (Be Forward Wanderers)
  • Mijlocaşi: John Banda (UD Songo/Mozambic), Chikoti Chirwa (Red Lions), Chimwemwe Idana (Nyasa Big Bullets), Micium Mhone (Blue Eagles), Charles Petro (Sheriff Tiraspol/R. Moldova)
  • Atacanţi: Peter Banda (Simba SC/Tanzania), Yamikani Chester (Be Forward Wanderers), Zebron Kalima (Silver Strikers), Francisco Madinga (Dila Gori/Georgia), Richard Mbulu (Baroka FC/Africa de Sud), Frank Mhango (Orlando Pirates/Africa de Sud), Khuda Muyaba (Polokwane City/Africa de Sud), Robin Ngalande (St George/Etiopia)
31-12-2021
08:45

Rebecca Welch, prima femeie care va arbitra un meci din turul trei al Cupei Angliei

Cupa Angliei are programate partidele din cadrul turului 3 la finalul săptămânii viitoare, între 7 și 10 ianuarie, iar cu această ocazie vom asista la o premieră: pentru prima dată în istoaria competiției un meci din această fază va fi arbitrat de o femeie.

Este vorba despre Rebecca Welch, care va oficia la centru partida Birmingham City – Plymouth Argyle, programată pe 8 ianuarie. Pe lângă meciurile de fotbal feminin din competițiile engleze, Rebecca este delegată și la cele masculine din National League. Printre cele mai importante jocuri arbitrate de ea se numără și finala Cupei Angliei la fotbal feminin, din 2017.

31-12-2021
07:25

Dinamo i-a prelungit contractul portarului iranian Saeid Heidarirad

Dinamo București, campioana României la handbal masculin, a dat o nouă lovitură după ce a reușit să-l readucă pe Ante Kuduz. Acum, „dulăii” au prelungit contractele mai multor jucători, printre aceștia numărândus-e și portarul iranian Saeid Heidarirad, unul dintre cei mai importanți oameni ai echipei.

„«Ninja» SAEID HEIDARIRAD continuă cu Dinamo până în 2024!

Conducerea CS Dinamo și antrenorul Xavier Pascual țin ștacheta ridicată la cea mai valoroasă echipă a clubului. După transferul lui Ante Kuduz, anunțat ieri seară, stafful administrativ a semnat în aceste zile prelungirea contractelor cu mai mulți jucători din lotul actual. Primul pe care îl anunțăm este cel al lui Saeid Heidarirad, unul dintre cei mai eficienți și mai spectaculoși portari din țară și din EHF Champions League.

«Ninja» va continua la Dinamo pentru încă două sezoane, până în 2024. Stabilitatea clubului, perspectiva proiectului pe care clubul îl va dezvolta în următorii ani, dar mai ales faptul că se simte la Dinamo ca în familie, fiind și foarte iubit de suporteri, au fost argumentele care l-au convins pe Saeid să rămână la Dinamo. Portarul iranian în vârstă de 31 de ani s-a alăturat campioanei României în 2017”, este anunțul făcut de oficialii lui Dinamo pe pagina oficială de Facebook a clubului.

 

31-12-2021
05:45

Niko Kovac a fost dat afară de la AS Monaco

Antrenorul croat Niko Kovac, în vârstă de 50 de ani, a fost demis de AS Monaco, ocupanta locului 6 în prima ligă franceză. Anunțată de L’Equipe, demiterea lui Kovac ar fi survenit în urma unor conflicte cu mai mulți jucători din lot, în special cu căpitanul Wissam Ben Yedder.

Venit la AS Monaco în 2020, tehnicianul croat mai avea contract până în vara lui 2023. Anterior, el mai antrenase naționala Croației, Eintracht Frankfurt și Bayern Munchen.

FC Porto a învins Benfica în derby-ul campionatului portughez

FC Porto a învins cu 3-1 pe marea rivală Benfica Lisabona într-un meci contând pentru etapa a 16-a a campionatului portughez. Golurile au fost marcate de Viera (34), Pepe (37), Taremi (69), respectiv Yaremchuk (46). Oaspeții au evoluat o bună bucată în zece oameni, Almeida fiind eliminat în minutul 48 pentru cumul de cartonașe galbene.

Este un nou rezultat dezamăgitor pentru „vulturii” din Lisabona, care nu-și revin nici după demiterea antrenorului Jorge Jesus, survenită în urma unui conflict cu veteranul Pizzi.

ADVERTISEMENT

În urma acestei victorii, FC Porto a trecut pe primul loc în clasament, cu 44 de puncte, la fel ca și Sporting, dar cu un golveraj mai bun. Benfica se menține pe poziția a treia, cu 37 de puncte.

Victorie importantă pentru Daniel Isăilă în Emiratele Arabe Unite. Antrenorul român a fost depistat cu COVID

Bani Yas, echipă antrenată de românul Daniel Isăilă, s-a impus cu scorul de 4-1 în meciul disputat pe teren propriu cu Shabab Al Ahli, ocupanta locului 3 în campionatul Emiratelor Arabe Unite. Oaspeții au deschis scorul în minutul 5, Bani Yas a egalat în prelungirile primei reprize, apoi a mai înscris încă de trei ori în partea secundă.

ADVERTISEMENT

Depistat pozitiv cu COVID, Daniel Isăilă nu a putut sta pe banca formației sale la acest joc. El se află în izolare la domiciliu, alături de mai mulți membri ai staff-ului său.

În urma acestei victorii, Bani Yas ocupă locul 9 în clasament, cu 9 puncte. Shabab Al Ahli este pe 3, cu 20 de puncte, dar ar putea fi depășită de Al Sharjah, formație antrenată de Cosmin Olăroiu, dacă învinge vineri „lanterna roșie” Emirates Club.

ADVERTISEMENT

Danezul Morten Soubak și-a prelungit contractul cu Dunărea Brăila

Echipa de handbal feminin Dunărea Brăila, ocupanta locului 2 în Liga Florilor, i-a prelungit pe încă doi ani contractul antrenorului danez Morten Soubak, noua înțelegere urmând să expire în 2024.

„Morten Soubak rămâne la Brăila semnând astfel contract pe o perioadă de 2 ani. Profesionalismul antrenorului danez a adus rezultate excelente la Brăila şi avem încredere că va continua în acelaşi ritm”, au anunțat oficialii clubului brăilean pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT

Campion mondial în 2013 cu naționala Braziliei, Morten Soubak a sosit în vara lui 2021 la formația brăileană și are planuri mari cu aceasta. Din lotul Dunării fac parte nu mai puțin de șapte jucătoare din Brazilia.

Angers are 19 cazuri de COVID și a cerut amânarea meciului cu St. Etienne

Noua variantă de coronavirus Omicron continuă să afecteze din ce în ce mai tare sportul mondial mondial, tot mai multe competiții fiind în pericol de suspendare.

Este și cazul campionatului francez de fotbal, una dintre cele mai afectate echipe fiind Angers, unde au fost descoperite nu mai puțin de 19 cazuri de COVID-19, fotbaliști și mebri ai staff-ului tehnic. Iniţial, Angers a avut cinci jucători infectaţi, însă numărul celor testaţi pozitiv a crescut îngrijorător în ultimele zile.

În aceste condiții, clubul a cerut Ligii Profesioniste Franceze de Fotbal amânarea meciului din Ligue 1 cu Saint-Etienne, programat pentru data de 9 ianuarie.

„Cel puţin zece jucători nu vor fi autorizaţi să joace înainte de 10 ianuarie 2022. Pe de altă parte, sunt pozitivi şi cinci membri ai stafului”, a menţionat angers-sco.fr.

ADVERTISEMENT