LIVE Actualizat 04-06-2021
19:57

Știrile zilei din sport, vineri 4 iunie. România, învinsă fără drept de apel de Franța în Golden League, la volei feminin

FANATIK vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de vineri, 4 iunie.
Stirile zilei din sport vineri 4 iunie Romania invinsa fara drept de apel de Franta in Golden League la volei feminin
ADVERTISEMENT
04-06-2021
19:57

România, învinsă fără drept de apel de Franța în Golden League, la volei feminin

Naționala de volei feminina a fost învinsă fără drept de apel de selecționata Franței, scor 0-3, în meciul 4 din grupa A a Golden League.

Sâmbătă, 5 iunie, „tricolorele” se vor juca împotriva Spaniei, iar duminică, 6 iunie, vor întâlni Azerbaidjan.

La primul turneu al grupei, România s-a impus în fața Franței, scor 3-2, a învins și Azerbaidjan, scor 3-0, însă a pierdut în fața Spaniei, scor 2-3.

Prima clasată în grupă după cele două turnee se va califica la Turneul Final Four, programat la Ruse, Bulgaria, în 19-20 iunie.

04-06-2021
19:34

România U23 va juca meciurile de pregătire din Spania fără spectatori

România U23 se află în cantonament la Marbella, Spania, iar „tricolorii” au primit vestea că fanii nu vor putea fi alături de ei pentru meciurile amicale pe care urmează să le dispute.

În afară de România U23, la Marbella se mai află în cantonament Argentina U23, Arabia Saudită U23, Irlanda de Nord U23, Danemarca U23, Mexic U23 și Australia U23.

Adversarele „tricolorilor” din stagiul de pregătire sunt Mexic U23 și Australia U23.

04-06-2021
19:31

România - Ucraina, scor 1-3, în Golden League la volei masculin

Naționala de volei masculin a României a fost învinsă de Ucraina, scor 1-3, în grupa B a Golden League, la turneul din Zaporje, iar „tricolorii” nu mai au nicio șansă la turneul Final Four.

România va întâlni, sâmbătă, echipa Slovaciei, iar turneul al doilea se încheie duminică, cu disputa Ucraina – Slovacia.

04-06-2021
16:07

Vești bune pentru Tuchel: Silva și Giroud și-au prelungit contractele cu Chelsea

Thomas Tuchel și suporterii lui Chelsea au primit o veste excelentă după ce „The Blues” a cucerit pentru a doua oară în istorie UEFA Champions League. Veteranul de 36 de ani, fundașul brazilian Thiago Silva, și-a prelungit cu un an contractul cu Chelsea.

Același lucru s-a întâmplat și cu Olivier Giroud, care e într-o creștere de formă excelentă, după ce a avut un început de sezon mai slab. Atacantul francez a prins lotul lui Deschamps pentru EURO 2020, ceea ce a probabil a contat și în prelungirea contractului pe un sezon cu londonezii.

Thomas Tuchel și-a prelungit și el contractul cu clubul patronat de Roman Abramovich. Impresionat de ceea ce a reușit neamțul în scurta perioadă ca antrenor la Chelsea, miliardarul rus i-a prelungit contractul până în vara lui 2024.

04-06-2021
14:57

Arbitrii de la EURO 2020, noi instrucțiuni de la UEFA în privința hențului

Arbitrii delegați pentru Campionatul European 2020 vor fi instruiți de UEFA cu privire la regula hențului. Conform acestor noi reglementări, atacantul nu va mai fi sancționat în cazul în care va lovi mingea involuntar cu mâna. 

Regula privind hențul a fost modificată de către IFAB în martie, iar aceste schimbări au intrat în vigoare încă din luna aprilie la nivel global. Șeful arbitrilor, Roberto Rosetti a vorbit despre acest subiect mai pe larg: „Modul în care aceaastă regulă a fost rescrisă este mai apropiata de spiritul fotbalului și le redă libertatea jucătorilor de a juca fotbal”, a spus italianul.

04-06-2021
07:56

A murit Alan Miller, fost portar al lui Arsenal, Middlesbrough şi WBA

Fotbalul din Anglia este în doliu, după ce Alan Miller s-a stins din viaţă la 51 de ani, pe 3 iunie. Conform presei din Albion, cauza decesului nu a fost dezvăluită, iar anunţul a fost făcut de WBA, echipă pentru care a jucat de două ori, în 1991 şi între 1997 şi 2000.

Produs al centrului de copii şi juniori al lui Arsenal, Alan Miller a câştigat Cupa Angliei în 1993 alături de “tunari”. De-a lungul carierei, fostul portar a mai evoluat, printre altele, pentru WBA, Birmingham City, Middlesbrough sau Blackburn Rovers. 

04-06-2021
05:50

Golul și bara lui Messi n-au ajutat-o pe Argentina să câștige cu Chile

Argentina și Chile s-au anulat reciproc și au încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022, din Qatar. Messi a deschis scorul din lovitură de la 11 metri, dar Alexis Sanchez a înscris profitând de o respingere greșită.

Chiar înainte de pauză Lionel Messi a expediat un trasor din lovitură liberă, dar Claudio Bravo a respins acrobatic. A doua repriză a fost mai puțin darnică în oportunități.

Niciuna dintre echipe nu a mai avut energia necesară să apară periculos în careurile adverse. Doar Messi l-a mai pus la încercare pe Bravo, dar portarul chilian a fost în zi de grație. Starul Barcelonei a luat la țintă și bara porții lui Bravo și întâlnirea s-a terminat remiză.

În clasament, Argentina este pe 2, cu 11 puncte, unul mai puțin decât liderul Brazilia. Chile este abia pe locul 7. Doar primele 4 se califică direct la Cupa Mondială, în timp ce echipa de pe locul 5 va disputa un baraj pentru a ajunge în Qatar.

04-06-2021
05:37

Cristi Pustai a plecat de la Dunărea Călărași

Dunărea Călărași a ratat promovarea în Liga 1, după barajul pierdut cu FC Voluntari, iar antrenorul Cristi Pustai a anunțat că nu va mai rămâne la gruparea de ligă secundă.

Tehnicianul de 56 de ani a preluat-o pe Dunărea Călărași în iunie 2019 și s-a luptat pentru promovarea în eșalonul de elită. Însă, din cauza problemelor financiare, acesta a decis să renunțe.

În barajul pentru menținere/promovare în Liga 1, Dunărea s-a duelat cu FC Voluntari în fața cărora au pierdut ambele manșe, 1-2 la Călărași și 0-4 la Voluntari, ratând astfel, accederea în prima ligă.

04-06-2021
05:29

Academica Clinceni a parafat al doilea transfer al verii

Oficialii Academicii Clinceni au ajuns la un acord cu fotbalistul belgian Floriano Vanzo căruia i-au propus un contract pentru următoarele două sezoane.

Fotbalistul de 27 de ani a fost om de bază în sezonul recent încheiat la Politehnica Iași, pentru care a bifat 33 de partide. Vanzo evoluează pe poziția de mijlocaș ofensiv și a mai jucat în carieră la Tubize (Belgia), Parma (Italia), Gorica (Slovenia), Waasland-Beveren (Belgia) şi Excelsior Virton (Belgia).

Marius Cioiu, de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, a fost prima achiziție a ilfovenilor din această vară. La capitolul plecări notăm cedarea lui Andrei Cordea la FCSB și a bulgarului Ţvetelin Ciunciukov care a semnat cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Motivul pentru care Radu Drăgușin a ratat cantonamentul preolimpic

Fotbalistul lui Juventus Torino, Radu Drăgușin, convocat pentru stagiile de pregătire ale naționalei României, în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a anunțat Federația că nu se va prezenta la acțiunile ”tricolorilor” din motive personale.

Impresarul Florin Manea a explicat ce l-a determinat pe fotbalist să ceară să nu fie inclus în lotul României. ”E într-o situaţie puţin delicată, se pregăteşte pentru bacalaureat, face şase, şapte ore de meditaţii.

ADVERTISEMENT

E ciudat să vezi un jucător care e la nivelul acesta să se interseze atat de mult de bacaluareat. Pentru el e un obiectiv important, mulţumim şi celor de la lotul naţional că l-au înţeles. Glumeam cu Mirel Rădoi, zic: ’tu ai văzut ce ai păţit fără bac, lasă-l să-l ia’”, a explicat Florin Manea.