Sport

Știrile zilei din sport, vineri, 5 noiembrie. Tragedie în sportul din Slovacia! Un hocheist de 24 de ani a murit

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri sportive ale zilei de vineri, 5 noiembrie.
05.11.2021 | 20:00
Stirile zilei din sport vineri 5 noiembrie Tragedie in sportul din Slovacia Un hocheist de 24 de ani a murit
ADVERTISEMENT
05-11-2021
18:24

Doliu în hocheiul din Slovacia. Boris Sadecky a murit la 24 de ani

Sportul din Slovacia este în doliu, după ce Boris Sadecky a murit la 24 de ani. Hocheistul s-a stins din viaţă, miercuri, la cinci zile după ce s-a prăbuşit în timpul meciului Dornbirn Bulldogs – Bratislava Capitals, în Central European Hockey League.

Sportivul a fost resuscitat pe gheaţă, după ce a suferit un stop cardiac, şi a fost transportat de urgenţă la spital, însă după cinci zile s-a stins din viaţă. Anunţul decesului a fost făcut public de oficialii clubului Bratislava Capitals, echipă pentru care juca din vara acestui an.

“Cu profundă tristețe în suflet și cu regret anunțăm decesul jucătorului nostru Boris Sadecky. Condoleanțele noastre familiei și prietenilor”, a fost anunţul făcut de Bratislava Capitals.

05-11-2021
13:54

Calificare pentru Horia Tecău şi Kevin Krawietz la Turneul Campionilor

România va avea reprezentant la Turneul Campionilor. Horia Tecău și partenerul său, Kevin Krawietz (Germania) au obținut biletepe pentru ATP Finals, după rezultatele dela Rolex Paris Masters, de joi, 4 noiembrie.

Competiția va avea loc în Italia, la Torino, în perioada 14-21 noiembrie.

Alături de Tecău şi Krawietz s-a calificat şi perechea Jamie Murray/Bruno Soares (Marea Britanie/Brazilia). În afara celor două echipe, mai sunt calificate perechile Filip Polasek/Ivan Dodig, Nikola Mektic/Mate Pavic, Rajeev Ram/Joe Salisbury, Marcel Granollers/Horacio Zeballos, Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut şi Juan Sebastian Cabal/Robert Farah.

05-11-2021
13:27

Dan Vasilică, la prima și probabil ultima sa conferință ca principal al FC U Craiova 1948. Mesaj pentru jucători: „Să știe pentru ce se află aici”

În ciuda formei bune pe care o traversează Sepsi odată cu instalarea lui Cristiano Bergodi, Dan Vasilică – antrenorul de ocazie al nou-promovatei FC U Craiova 1948 – și-a exprimat convingerea că elevii săi pot obține toate cele trei puncte în următoarea etapă de campionat. Asta dacă se vor concentra 100% asupra meciului, astfel încât să exploateze punctele slabe ale adversarului.

Cred că întâlnim una dintre echipele aflate în revenire. A avut un start destul de dificil, însă nu datorită calității jucătorilor. Au fost și la ei multe conjuncturi nefavorabile, care acum se pare că au fost eliminate și valoarea pe care o au începe să-și spună cuvântul.

S-a văzut și la ultimul meci. Din păcate, cu noi au început să-și revină, au și un ascendent moral cu schimbarea antrenorului. O echipă foarte bună, la toți parametrii sunt pe poziție de play-off: jucători tehnici, o acuratețe a paselor foarte bună, echipa cu cele mai multe atacuri pe meci, însă au cu siguranță și defecte.

Rămâne ca noi să le speculăm. Dacă intrăm decisiv din primul minut, sunt convins că putem să profităm de unele lucruri. În ziua de astăzi se analizează foarte ușor fiecare aspect al jocului.

Eu am o misiune pe termen scurt, pentru acest meci, până când o să fie rezolvată problema cu antrenorul principal. Jucăm acasă, suntem o echipă cu ștaif, sper să luăm toate punctele. Nu aceasta este valoarea echipei, de jumătatea inferioară a clasamentului.

Nu e ușor pentru niciun jucător, schimbările nu sunt ușor de digerat. Indiferent de ce crede unul sau altul, trebuie să știe pentru ce se află aici, adică să joace fotbal.

Din ce am discutat cu ei, sunt toți focusați doar la acest meci. Nu a stat nimeni să se gândească la ce se va întâmpla mai departe sau ce s-a întâmplat până acum. Acest aspect îmi dă foarte mare încredere.

Sunt cluburi în țară care și înainte de pandemie strângeau câteva sute de suporteri pe stadion, nu cred că le afectează activitatea, însă la acest club este foarte importantă revenirea lor.

Te simți altcumva când auzi o galerie că te încurajează 90 de minute și vezi că toată lumea e lângă tine. De multe ori, fără spectatori e un fel de amical, auzi jucătorii ce vorbesc, dar și indicațiile de pe margine”, a declarat Dan Vasilică, la conferința de presă premergătoare duelului programat sâmbătă, 6 noiembrie, la 20:30, pe arena „Ion Oblemenco” din Craiova.

05-11-2021
12:37

Este oficial. FCSB a pierdut la „masa verde” meciul de Cupă cu Voluntari

Comisia de Disciplină și Etică a FRF a luat decizia ca FC Voluntari să fie declarată câștigătoare la „masa verde” în meciul din optimile Cupei României cu FCSB. Roș-albaștrii nu s-au mai putut prezenta din cauza numărului mare de jucători indisponibili – 8 s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2, în timp ce alți 5 erau accidentați.

Sesizare cu privire la nedisputarea jocului FC Voluntari SA – SC FC FCSB SA din data de 27.10.2021 în cadrul optimilor Cupei României, ediţia 2021 – 2022.

Admite sesizarea Departamentului de Competiţii Conform art. 79/9 din RD şi a Principiilor de desfăşurare a competiţiilor pentru sezonul 2021 – 2022 cu aplicarea art 34 din RD, SC FC FCSB SA se sancţionează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei SC FC Voluntari SA)”, au transmis federalii.

05-11-2021
10:16

David Popovici luptă pentru medalie la Europene. S-a calificat în semifinala probei favorite

David Popovici s-a calificat în semifinala probei sale favorite, 200 metri liber – cea în care a obținut locul al patrulea la Jocurile Olimpice de la Tokyo – și are șanse să cucerească o medalie la Campionatele Europene din Rusia.

Înotătorul român a concurat în ultima din cele 5 serii și a reușit să obțină locul al treilea, cu 1:43.43. Practic, vorbim despre a șasea performanță a seriilor, la 66 de sutimi de lider. Asta după ce a ratat finala probei de 400 metri liber pentru că s-a oprit inexplicabil, preț de câteva secunde, după 14 din cele 16 bazine ale cursei.

05-11-2021
09:45

Tottenham a învins-o pe Vitesse, dar Conte e „speriat”

Antonio Conte a debutat cu dreptul pe banca lui Tottenham. La primul meci al italianului, Spurs a câștigat în Europa League, scor 3-2, cu Vitesse. Pauza prilejuită de meciurile echipelor naționale îi dau bătăi de cap antrenorului, care, până atunci, trebuie să pregătească partida din Premier League, cu Everton. Confruntarea are loc duminică, 7 noiembrie, de la ora 16:00.

„Abia am venit, sunt aici de două zile. Am o singură zi la dispoziție să pregătesc meciul cu Everton, după care foarte mulți jucători vor merge la echipele naționale. Avem nevoie de timp. Avem nevoie de timp să ne antrenăm. Acesta este singurul lucru care mă sperie, că nu avem timp să lucrăm cum trebuie”, a declarat Conte, după Spurs – Vitesse 3-2.

05-11-2021
07:41

WWE a concediat-o pe Elizabeth Chihaia

România a rămas fără reprezentant în WWE. Scarlett (n.r. – Elizabeth Chihaia) a fost concediată de cea mai importantă promoție de wrestling din lume. La pachet cu luptătoarea în vârstă de 30 de ani a fost dat afară și iubitul ei, Karrion Kross (n.r. – Kevin Kesar), fost campion NXT.

Românca născută la Chicago a rezistat astfel doar doi ani în WWE, fără să lupte oficial în vreun meci și fără să debuteze într-unul dintre cele două show-uri principale ale companiei, Raw sau SmackDown. Ea s-a făcut remarcată doar în NXT, al treilea brand al companiei lui Vince McMahon, acolo unde a intrepretat rolul de valet al lui Kross.

WWE a dat afară mai mulți wrestleri, printre care și pe Nia Jax, rudă cu celebrul Dwayne „The Rock” Johnson. Conform primelor informații, angajații au fost concediați pentru că WWE a vrut să scape de anumite salarii, dar între timp au apărut detalii suplimentare.

Jurnalistul Andrew Zarian, de la Mat Men Pro Wrestling Podcast, susține că a aflat de la o sursă din interiorul companiei că cel puțin patru dintre wrestleri au fost concediați pentru că nu au vrut să se vaccineze, iar acest lucru îngreunează desfășurarea show-urilor, care au loc în diferite state din America și chiar peste Ocean.

05-11-2021
06:40

Medalii pentru România la Campionatele Mondiale de lupte U23

Vești bune pentru luptele românești. Sportiva de la CSA Steaua, Andreea Beatrice Ana, a câștigat joi, 4 noiembrie, medalia de aur la categoria 55 kg, la Campionatele Mondiale de lupte U23, competiție desfășurată în Serbia, la Belgrad. În finală, Ana a învins-o pe rusoaica Viktoria Vaulina.

„Ana Andreea Beatrice devine Campioană Mondială U23 şi scrie o pagină din istoria luptelor româneşti, aducând primul titlu mondial al luptelor feminine!”, notează pe Facebook Federaţia Română de Lupte.

Pe ultima treaptă a podiumului au urcat turcoaica Eda Tekin (argint) și indianca Anju Anju (bronz0.

Medalia de aur a Andreei Beatrice Ana nu este singura medalie adusă de România. O altă stelistă, Ștefania Priceputu, a câștigat bronzul la categoria 50 kg, după ce a trecut de tunisianca Sarra Hamdi. Medalia de aur la această categorie a fost revendicată de o americancă, Emily King Shilson.

 

Înfrângere pentru România într-un amical cu naționala de handbal a Spaniei

Handbaliștii români și-au măsurat forțele cu reprezentativa Spaniei, într-un meci amical disputat la Aviles. Ibericii s-au impus cu scorul de 33-29, după ce la pauză au condus cu 16-15. A fost primul din cele două jocuri de verificare pe care „tricolorii” le au de jucat cu Spania.

Al doilea amical se va disputa tot la Aviles, sâmbătă, 6 noiembrie. Reprezentativa Spaniei este un adversar redutabil pentru „tricolori”, fiind una dintre marile forțe ale handbalului în ultimii ani. Anul acesta, ibericii au cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, au terminat pe locul 3 la Campionatul Mondial, iar în 2020 au ieșit campioni europeni.

ADVERTISEMENT

Naționala de handbal a României e în plină pregătire pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2023. Jucătorii lui Xavi Pascual au disputat și la București un amical, marți, 2 noiembrie, împotriva Georgiei, pe care au învins-o cu 37-25 (22-14).

România va juca în preliminarii în ianuarie 2022, la Cluj, cu Israel, Cipru și Republica Moldova.

ADVERTISEMENT