Sport

Știrile zilei din sport, vineri, 6 mai. Egal spectaculos pentru Contra, înfrângere grea pentru Șumudică în Arabia Saudită

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de vineri, 6 mai. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
06.05.2022 | 19:45
Stirile zilei din sport vineri 6 mai Egal spectaculos pentru Contra infrangere grea pentru Sumudica in Arabia Saudita
Cosmin Contra este aproape să câștige titlul în Arabia Saudită cu Al Ittihad
ADVERTISEMENT
06-05-2022
20:00

Cosmin Contra, mai aproape de titlu în Arabia Saudită după un egal spectaculos. O nouă înfrângere pentru Marius Șumudică

Cosmin Contra și Al Ittihad au mai făcut un pas spre titlu în Arabia Saudită, după egalul spectaculos (4-4) obținut pe terenul lui Al Fateh în etapa a 26-a. Evoluția scorului a fost una dramatică, ambele echipe trecând rând pe rând de la agonie la extaz și invers. Gazdele au deschis scorul în minutul 9 prin Petros, echipa lui Contra a făcut apoi 3-1 după golurile marcate de Romarino (17), Coronado (20) și Hamdallah (42), dar Al Buraikan a readus-o în joc pe Al Fateh în minutul 45+4.

S-a făcut 3-3 în minutul 60 după golul lui Bendebka, Al Ittihad a trecut din nou la conducere datorită lui Romarinho (74), dar a fost egalată la 4 în minutul 83 de Al Buraikan, acesta fiind și scorul final.

Într-un alt joc contând pentru aceeași etapă, Al Shabab a pierdut pe terenul lui Al Nasr cu 2-4. Gazdele au condus chiar cu 4-0 la un moment dat (Al Amri 18, Talisca 31, 50 și Al Sulaiheem 34), dar echipa antrenată de românul Marius Șumudică a revenit pe final și a mai spălat din rușine (Al Ammar 55, Carvalho 80).

Cu un avans de 10 puncte și doar 4 etape rămase de disputat, Al Ittihad-ul lui Contra este aproape campioană, în timp ce Marius Șumudică și Al Shabab, acum pe locul 4, au șanse minime de a mai prinde un loc în Cupa Campionilor Asiei.

06-05-2022
18:41

„Wild card” pentru Daniil Medvedev la turneul lui Ion Țiriac

Organizatorii turneului Gonet Geneva Open, al cărui coproprietar este Ion Țiriac, a anunțat, printr-un comunicat oficial, că Daniil Medvedev (26 de ani, 2 ATP) a primit un „wild card”.

„Primul dintre cele 3 wild carduri a fost acordat lui Daniil Medvedev. Numărul doi mondial se întoarce pe teren, la Geneva, după ce luna trecută a suferit o operație de hernie. Turneul Gonet Geneva Open se va desfășura între 14 și 21 mai, pe terenurile TC Geneve și Parc des Eaux-Vives.

Finalist în acest an la Australian Open împotriva lui Rafael Nadal într-un meci care va intra în istorie, rusul a devenit pe 22 februarie al 27-lea număr 1 mondial din istorie. Daniil Medvedev are 26 de ani și are 13 titluri la activ. El este câștigător de Grand Slam de la succesul de anul trecut de la US Open. Înainte de triumful de la New York, el a câștigat Mastersul din 2020 de la Londra.

Cu Daniil Medvedev, campionul în exercițiu Casper Ruud (23 de ani, 7 ATP) și finalistul din 2021, Denis Shapovalov (23 de ani, 16 ATP), Gonet Geneva Open va prezenta trei dintre cei mai emblematici jucători din noua generație. Dominic Thiem, un alt câștigător al US Open, va fi, de asemenea, prezent pe Parc des Eaux-Vives. În plus, organizatorii speră să atragă alți doi jucători de top în zilele următoare”, se arată în comunicatul emis de organizatori.

06-05-2022
17:39

Carlos Alcaraz l-a eliminat pe Rafael Nadal și va juca în semifinale cu Djokovic

Ce mai așteptat meci al turneului masculin de tenis de la Madrid, Rafael Nadal – Carlos Alcaraz, s-a terminat cu victoria celui de al doilea.

Considerat urmașul lui Nadal, în circuitul mondial, Alcaraz s-a impus în trei seturi în fața mult mai titratului său conațional, scor 6-2, 1-6, 6-3. Acesta este primul succes al lui Alcaraz în fața idolului lui, pe care l-a mai înfruntat, fără succes, de două ori.

În penultimul act al turneului Masters de la Madrid, Carlos Alcaraz îl va întâlni pe Novak Djokovic, pe care îl va înfrunta în premieră.

06-05-2022
16:50

FC Argeș va evolua în meciul cu CFR Cluj în tricouri replică a celor din 1972 când au cucerit titlu de campioană

Fotbaliștii echipei FC Argeș vor îmbrăca tricouri replică ale celor din 1972 în partida cu CFR Cluj, programată sâmbătă, de la ora 20:30.

În acel an, gruparea piteșteană, condusă în teren de inegalabilul Gicu Dobrin cucerea primul titlu de campioană a României.

 

06-05-2022
15:51

Novak Djokovic, victorie în minimum de seturi în sferturi, la Madrid

Liderul clasamentului mondial ATP, Novak Djokovic a confirmat forma sportivă excelentă și a trecut în minimum de seturi de Hubert Hurkacz.

Sârbul a avut nevoie de doar o oră și 22 de minute de joc pentru a se impune clar cu scorul de 6-3, 6-4, calificându-se astfel în semifinalele turneului.

În penultimul act, triplul câștigător de la Madrid se va confrunta cu învingătorul partidei dintre Rafael Nadal și Carlos Alcaraz. 

06-05-2022
14:34

AS Roma a invitat 166 de fani la finala Conference League cu Feyenoord

AS Roma nu i-a uitat pe fanii care au făct deplasarea din Italia în Norgevia la meciul din grupele Europa Conference League cu Bodo Glimt, unde au fost nevoiță să suporte o adevărată umilință: 1-6.

Pentru a revanșa, clubul a decis să le ofere bilete gratuite tuturor acestor suporteri la finala cu Feyenoord, care se va disputa la Tirana: „Clubul a decis să mulţumească tuturor celor 166 de suporteri prezenţi la meciul din 21 octombrie, în sectorul vizitatorilor de pe stadionul Aspmyra din Bodoe, garantându-le gratuit un bilet pentru finală”, a anunţat clubul roman pe site-ul oficial.

06-05-2022
12:58

Gheorghe Crețu a câștigat Cupa Poloniei și luptă pentru titlu și Liga Campionilor

Antrenorul român de volei al formației ZAKSA Kędzierzyn-Koźle este pe cai mari în Polonia. A câștigat Cupa și primul meci din finala campionatului. Pe 22 mai, Crețu și echipa lui se vor lupta pentru trofeul Ligii Campionilor.

”Gianni Crețu (53 de ani) a preluat conducerea tehnică a celor de la ZAKSA la începutul sezonului și a reușit să califice echipa în ultimul act al Ligii Campionilor – va avea loc la 22 mai, contra italienilor de la Trentino Itas, într-o reeditare a finalei de anul trecut, câștigată de polonezi. 

De asemenea, a cucerit Cupa Poloniei și a terminat sezonul regulat al primei ligi pe locul 1, ceea ce îi dă avantajul de a disputa un eventual meci decisiv din play-off pe teren propriu”, anunță Federația Română de Volei.

Gherghe Gianni Crețu a câștigat titlul de campion și ca jucător. Mai întâi în România, cu Dinamo (1992), apoi în Austria cu Donaukraft Viena (1996 și 1997). Ca antrenor a pregătit și naționala României între 2007 și 2008.

06-05-2022
12:10

CFR Cluj, bună de plată. Poate face recurs

Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul Federației Române de Fotbal a hotărât că CFR Cluj trebuie să-i achite restanțele salariale fotbalistului Denis Ciobotariu, fără a preciza și suma datorată.

Fotbalistul este legitimat la campioana României, dar evoluează sub formă de împrumut la FC Voluntari. Oficialii grupării feroviare pot face recurs în termen de trei săptămâni.

”Pretenții financiare. Admite recursul. Modifică în parte Hotărârea CNSL nr. 60/23.03.2022. Obligă FC CFR 1907 Cluj SA la plata către jucătorul Ciobotariu Denis, a sumei + TVA reprezentând drepturile financiare restante, precum și a sumei reprezentând taxa de procedură în recurs.

Menține celelalte dispoziții ale hotărârii recurate. Definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS în termen de 21 zile de la comunicare. Pronunțată la data de 05.05.2022, în ședință nepublică”, a comunicat LPF.

Apărătorul central, care mai are contract cu ardelenii până în 2024, se va întoarce la CFR Cluj la finalul actualului sezon în Casa Pariurilor Liga 1.

06-05-2022
11:15

Noussair Mazraoui va semna cu Bayern Munchen

Noussair Mazraoui (24 de ani) se pregătește să-și pună semnătura pe contractul cu Bayern Munchen. Fundașul lui Ajax a trecut cu bine vizita medicală și cât de curând bavarezii vor anunța oficial transferul.

Presa din Germania susține că marocanul cu cetățenie olandeză va câștiga anual 8 milioane de euro brut. Campioana din Bundesliga nu are de gând să se oprească aici și mai vrea alte trei tinere vedete de la Ajax. Este vorba de Ryan Gravenberch (19 ani, mijlocaș central), Jurrien Timber (20 ani, fundaș central) și Sebastian Haller (27 ani). 

06-05-2022
09:55

Mikel Arteta și-a prelungit până în 2025 contractul cu Arsenal

În plină luptă pentru ocuparea unui loc în Top 4, ce asigură prezența în grupele Ligii Campionilor în sezonul viitor, conducerea lui Arsenal Londra a luat decizia să-i prelungească antrenorului Mikel Arteta contractul până în vara lui 2025.

În vârstă de 40 de ani, tehnicianul spaniol sosise pe „Emirates” în decembrie 2019, după ce fusese secundul lui Pep Guardiola la Manchester City, și mai avea contract până în 2023.

„Sunt emoționat, recunoscător și, cu adevărat, foarte fericit astăzi”, a declarat Mikel Arteta după ce a semnat noua înțelegere cu „tunarii”. Alături de el, și-a mai prelungit contractul până în 2024 și Jonas Eidevall, tehnicialul echipei feminine a lui Arsenal.

06-05-2022
08:54

Jessica Pegula s-a calificat în finală la Madrid Open şi joacă pentru prima dată pentru un trofeu WTA 1000

Americanca Jessica Pegula (locul 14 WTA) şi favorită 12, s-a calificat în finala turneului de categorie WTA 1000 Madrid Open. Pegula a învins-o în semifinale pe sportiva elveţiană Jil Teichmann, locul 35 WTA, scor 6-3, 6-4, într-o oră şi 21 de minute.

În ultimul act, americanca o va întâlni pe tunisianca Ons Jabeur, locul 10 WTA şi cap de serie numărul 8.Semifinala dintre Pegula şi Teichmann a durat până după miezul nopţii în Spania, iar americanca a ajuns în prima sa finală de turneu WTA 1000.

06-05-2022
07:44

România U16 a pierdut cu 2-1 împotriva Arabiei Saudite

Naționala antrenată de Ion Marin a pierdut în minutul 90+4 meciul de la Turneul celor 6 Națiuni cu Arabia Saudită, disputat la Centrul Național e la Mogoșoaia.

„Tricolorii” au deschis scorul prin Dima în minutul 2, iar saudiții au egalat în minutul 69 prin Alshamrani și au preluat conducerea după ce Alyuhaybi a ridiculizat apărarea noastră în ultimele secvențe ale partidei. 

România Under 16 în meciul cu Arabia Saudită: 1. Sandu – 2. Miruță, 3. Nistor, 5. Shehait, 4. Tamași – 11. Tîrba, 6. Ciupei, 8. Szimionaș, 7. Bărbuț – 10. Dima, 9. Vermeșan (căpitan). Rezerve: 12. Mușat – 13. Bacalu, 14. Brumă, 15. Oargă, 16. Durdun, 17. Paraschiv, 18. Paleacu, 19. Racz, 20. Gheorghe, 21. Mereanu, 22. Ciobanu. Meciul a avut parte și de arbitraj VAR.

06-05-2022
06:45

Real Madrid transferă pe bandă rulantă după „remontada” cu Manchester City

Florentino Perez pregătește patru transferuri de top la Real Madrid, după ce campioana Spaniei s-a calificat în finala UEFA Champions League.

Kylian Mbappe (23 de ani), Antonio Rudiger (28 de ani), Recce James (22 de ani) și Ferran Quetglas (16 de ani) sunt cei patru jucători care ar urma să ajungă din vară pe „Santiago Bernabeu”. Primii doi vin liberi de contract. Dacă Mbappe încă oscilează dacă să prelungească cu PSG sau să semneze cu Real Madrid, neamțul e ca și semnat de „galactici”.

Rudiger va încasa 9 milioane de euro pe an la Madrid și va avea un contract valabil până în vara lui 2026.

Al patrulea jucător al lumii, Rafael Nadal (35 de ani) s-a calificat în sferturi la ATP Madrid, după un meci care a durat trei ore și zece minute. Ibericul s-a impus în fața belgianului David Goffin (60 ATP), scor 6-3, 5-7, 7-6 (9). „Regele zgurii” a salvat patru mingi de meci în tie-break-ul decisivului.

Rafael Nadal, în sferturi la Madrid după un meci „maraton”

Pentru un loc în „careul de ași”, Rafael Nadal se va duela cu învingătorul meciului dintre Carlos Alcaraz și Cameron Norrie. Înaintea partidei cu Goffin (31 de ani), tenismenul spaniol a participat pe „Santiago Bernabeu” la meciul thriller dintre Real Madrid și Manchester City, încheiat cu victoria „albilor” în finala UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

Roman Abramovich, ultimele noutăți despre vânzarea lui Chelsea

După mai multe săptmâni de zvonuri și speculații legate de vânzarea clubului Chelsea, Roman Abramovich a emis un comunicat pentru a face lumină în această privință.

„În primul rând, intenţiile domnului Abramovich privind oferirea sumei obţinute din vânzarea clubului Chelsea către organizaţii caritabile nu s-au schimbat. Echipa domnului Abramovich a identificat reprezentanţi ai structurilor Naţiunilor Unite şi ai organizaţiilor caritabile mondiale, care vor înfiinţa o fundaţie şi vor plănui activitatea ei.

ADVERTISEMENT

Un expert independent a discutat cu reprezentanţii Guvernului britanic şi a prezentat planurile. Domnul Abramovich n-a fost implicat deloc în această activitate. În al doilea rând, domnul Abramovich n-a cerut returnarea unui împrumut – informaţiile sunt false, aşa cum sunt false şi zvonurile privind faptul că domnul Abramovich ar fi crescut preţul pentru vânzarea clubului, în ultimul moment.

Obiectivul domnului Abramovich este să găsească un proprietar bun pentru Chelsea, care să investească în club – inclusiv în academie, în echipa feminină, pentru dezvoltarea stadionului şi pentru Chelsea Foundation.

ADVERTISEMENT

În urma sancţiunilor şi restricţiilor impuse domnului Abramovich de către Marea Britanie, împrumutul acordat clubului a fost ţinta unor sancţiuni din partea UE, fiind necesare aprobări suplimentare.

Prin urmare, fondurile vor fi îngheţate şi vor fi subiectul unei proceduri legale, coordonată de autorităţi. Pentru a clarifica lucrurile, domnul Abramovic nu are acces la aceste fonduri şi nu va avea acces la fondurile obţinute de pe urma vânzării clubului.

ADVERTISEMENT

Deşi s-au schimbat circumstanţele, domnul Abramovich rămâne angajat să găsească un proprietar bun pentru Chelsea FC şi să se asigure că fondurile obţinute vor merge către o cauză bună”, se arată în comunicatul publicat de Chelsea FC.

Echipa națională de hochei a României a pierdut primele două meciuri de la Campionatul Mondial din Slovenia

Echipa de hochei pe gheață a României a pierdut primele două meciuri de la CM din Slovenia, Divizia I, Grupa A. „Tricolorii” fac parte dintr-o grupă cu Slovenia, Coreea de Sud, Lituania și Ungaria.

După o primă repriză foarte bună cu Slovenia, încheiată nedecis, scor 1-1, România a cedat în repriza a doua, atunci când a încasat șase goluri. În repriza a treia, slovenii au mai marcat alte două goluri, câștigând cu 9-1. Pentru România a punctat Evgenii Shachkov (SC Miercurea Ciuc).

În meciul al doilea, disputat în compania Coreei de Sud, România a pierdut cu 1-4, golul nostru fiind marcat în repriza a doua, la 0-2, de Albert Zagidullin, de la CSM Corona Brașov. România va juca următorul meci pe 7 mai, împotriva Lituaniei, de la ora 16:30, urmând ca pe 8 mai să joace ultima partidă, cu Ungaria, de la aceeași oră.

ADVERTISEMENT