Sport

Știrile zilei din sport, vineri 9 iulie. Ungaria, sancțiune drastică după meciurile de la Euro 2020

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, de vineri 9 iulie
09.07.2021 | 19:00
Stirile zilei din sport vineri 9 iulie Ungaria sanctiune drastica dupa meciurile de la Euro 2020
UEFA a sancţionat federaţia ungară cu disputarea a trei meciuri fără spectatori, după comportamentul fanilor la întâlnirile de la Euro 2020. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
09-07-2021
20:11

Trei meciuri fără spectatori pentru Ungaria

UEFA a sancţionat federaţia ungară cu disputarea a trei meciuri fără spectatori, după comportamentul fanilor la întâlnirile de la Euro 2020.

Decizia este cu suspendare în cazul unui meci. De asemenea, UEFA a anunțat pe site-ul oficial a amendat forul de la Budapesta cu 100.000 de euro pentru ”comportamentul discriminatoriu al fanilor”.

Scandări rasiste la adresa jucătorilor de culoare din naţionala Franţei au fost lansate la meciul de la Budapesta, din 19 iunie. UEFA a anchetat şi afișarea unor bannere sau pancarte homofobe la meciurile cu Portugalia şi Germania.

09-07-2021
18:42

Euro 2020, un experiemnt nereușit

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat că experimentul Euro 2020 găzduit în 11 țări a fost unul nereușit, iar forul pe care îl conduce nu va mai apela la acest sistem în viitor.

”Nu este corect pentru fani. Nu aș mai susține un astfel de format. Cred că este prea provocator. Într-un fel nu este corect că unele echipe trebuie să parcurgă mai mult de 10.000 de kilometri, iar altele 1.000.

Nu este corect pentru fani. Unii fani trebuiau să fie la Roma și a doua zi sau în câteva zile trebuiau să fie la Baku, un zbor de patru ore și jumătate. Este dificil. Este o idee interesantă, dar greu de implementat și nu cred că o vom face din nou”, a declarat Ceferin, conform Daily Mail.

Ideea de a pune în scenă un Campionat European organizat în 11 țări, care să celebreze 60 de ani de la primul turneu final, îi este atribuită predecesorului lui Ceferin, Michel Platini.

09-07-2021
17:05

Fury și Wilder se vor bate în octombrie

Britanicul Tyson Fury a fost testat pozitiv cu Covid-19, astfel că al treilea său meci cu americanul Deontay Wilder a fost amânat pentru luna octombrie.

Conform Sky News, britanicul a fost testat pozitiv cu coronavirus împreună cu alţi membri ai echipei sale. El se afla deja în SUA pentru meci, însă probabil va reveni în Marea Britanie. Fury și Wilder urmau să se întâlnească în 24 iulie, în T-Mobile Arena din Las Vegas.

Tyson Fury şi Deontay Wilder au mai fost adversari în decembrie 2018, la Los Angeles, şi în februarie 2020, la Las Vegas. Primul meci s-a încheiat la egalitate, iar al doilea a fost câştigat de britanic.

09-07-2021
15:06

Barcelona a transferat noua senzație a fotbalului austriac

FC Barcelona a anunţat împrumutul pentru un sezon al tânărului jucător austriac Yusuf Demir, în vârstă de 18 ani, de la Rapid Viena.

Mijlocaşul a fost achiziţionat sub formă de împrumut pentru 500.000 de euro. FC Barcelona dispune de o opţiune de cumpărare de 10 milioane de euro.

Yusuf Demir va evolua la început pentru echipa de rezerve a clubului catalan. Jucătorul care a debutat la naționala Austriei a fost promovat la prima echipă a celor de la Rapid Viena în urmă cu doi ani și a marcat șase goluri în 31 de partide.

09-07-2021
14:16

Vali Lazăr s-a înțeles cu Concordia Chiajna

Mijlocașul Valentin Lazăr, care a jucat ultima dată la echipa Al-Shahania SC din Qatar, va evolua din sezonul viitor la formația Concordia Chiajna, din Liga 2.

”Da, e adevărat că a semnat cu noi Vali Lazăr. Mi-a promis de mult timp că atunci când se întoarce în România va avea o discuție cu noi. Are contract pe un an cu opțiune pe încă un an, dacă promovăm”, a declarat președintele grupării ilfovene, Cristi Tănase, pentru prosport.ro.

Vali Lazăr, în vârstă de 31 de ani, spunea în urmă cu câteva zile că nu ar refuza dacă ar avea o propunere de la Dinamo, în ciuda faptului că gruparea din Ștefan cel Mare a intrat în insolvență.

09-07-2021
12:52

Gabriela Ruse s-a calificat în finala turneului de la Hamburg, după o victorie cu Danielle Rose Collins

Gabriela Ruse a învins-o pe Danielle Rose Collins, scor 6-4, 1-6, 7-5, și s-a calificat în semifinale la Hamburg, turneu de categorie WTA 250. Românca va juca pentru un loc în ultimul act sâmbătă, împotriva învingătoarei dintre Dayana Yastremska și Sara Errani.

Cu victoria de vineri, Ruse și-a asigurat o ascensiune de minimum 30 de locuri în clasamentul WTA, până pe 168. Poate fi și mai sus dacă va obține calificarea în finala de la Hamburg.

“Sunt atât de fericită, este un vis împlinit să fiu în semifinale la un asemenea turneu. Îmi e greu să îmi găsesc cuvintele. Mulțumesc antrenorul și familiei, dar și publicului din tribune. M-am simțit bine de la început, am simțit că va fi un turneu bun pentru mine. Dar tenisul feminin este complicat, se poate orice. Sper să câștig acest turneu”, a declarat Ruse la finalul partidei.

09-07-2021
11:48

Mihaela Buzărnescu a jucat prima semifinală a sezonului

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu a fost eliminată în semifinalele turneului de la Bastad, din  Suedia, după aproape două ore de joc, de spanioloaica Nuria Parrizas Diaz, scor 3-6, 4-6.

Prezența în semifinala turneului WTA 125 de la Bastad, dotat cu premii totale de 115.000 de dolari, reprezintă cea mai importantă performanță a sportivei de 33 de ani, în actualul sezon.

Pentru parcursul ei la turneul din Suedia, Mihaela Buzărnescu va fi recompensată de organizatori cu un cec în valoarea de 6.000 de dolari și 57 de puncte WTA.

09-07-2021
08:46

Jefte Betancor a semnat pe doi ani cu Farul Constanța

Atacantul spaniol Jefte Betancor, care în sezonul trecut a evoluat pentru FC Voluntari, a semnat un contract pe doi ani cu Farul Constanța.

„Atacantul spaniol Jefte Betancor este, începând de astăzi, noul jucător al echipei noastre. În vârstă de 28 de ani, pe care i-a împlinit în urmă cu trei zile, Jefte Betancor a semnat un contract valabil pentru 2 ani cu Farul Constanța. În cariera sa a evoluat în ultimul sezon pentru FC Voluntari, reușind 10 goluri. În sezonul 2019/2020 a marcat 16 goluri pentru SV Ried (Austria).

Bine ai venit, Jefte, și mult succes în tricoul alb-albastru”, a anunțat gruparea antrenată de Gică Hagi pe site-ul oficial.

 

09-07-2021
08:21

Gabriel Simion a fost împrumutat de FCSB la Aris Limassol

FCSB s-a mai despărțit de un jucător care nu intra în planurile tactice pentru sezonul viitor ale noului antrenor Dinu Todoran. Este vorba de Gabriel Simion, care a fost împrumutat pentru un la Aris Limassol, echipa cipriotă având opțiune pentru un transfer definitiv.

„Gabriel Simion, împrumutat la Aris Limassol! FCSB anunță că a ajuns la un acord cu Aris Limassol pentru împrumutul lui Gabriel Simion. Clubul cipriot va avea opțiunea de transfer al mijlocașului în vârstă de 23 de ani la finalul sezonului 2021-2022. FCSB îi urează lui Gabriel mult succes alături de noua sa echipă!”, este anunțul făcut de vicecampioana României pe site-ul oficial.

 

09-07-2021
07:29

Chievo Verona a fost exclusă din Serie B

Chievo Verona, echipă la care evoluează și internaționalul român Vasile Mogoș, a fost exclusă din Serie B pentru sezonul 2021/2022, deoarece Comisia de Licențiere a constatat grave nereguli financiare. Clubul a făcut apel la această decizie, va afla verdictul final peste cinci zile, dar sunt șanse mici ca hotărârea să fie întoarsă. 

În aceste condiții, dacă se va menține retrogradarea lui Chievo Verona, în Serie B ar putea evolua în ediția viitoare Cosenza sau Reggiana, echipe care au retrogradat.

09-07-2021
06:21

Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 118-108, în cel de-al doilea meci al finalei NBA

Phoenix Suns a câștigat cu 118-108 cel de-al doilea meci al finalei NBA cu Milwaukee Bucks și conduce la general cu scorul de 2-0. 

Cel mai bun jucător de pe teren a fost Giannis Antetokounmpo, de la Milwaukee Bucks, dar cele 42 de puncte, 12 recuperări și 4 pase decisive nu au fost de ajuns pentru a împiedica înfrângerea formației sale. De la gazde, a strălucit Devin Booker, cu 31 de puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive.

Meciul 3 al finalei va fi luni dimineața (04:00, ora României), pe terenul celor de la Milwaukee Bucks.

09-07-2021
05:50

Olivier Giroud a ajuns la un acord cu AC Milan

Vicecampioana Italiei, AC Milan, transferă tot de la campioana Europei, Chelsea. După fundașul Fakyo Tomori, milanezii au ajuns la un acord și cu atacantul francez Olivier Giroud.

Potrivit jurnalistului Fabizio Romano, fotbalistul din naționala Franței va semna un contract valabil până în 2023. În sezonul precedent, Giroud a bifat 31 de meciuri în tricoul lui Chelsea și a marcat 11 goluri.

Alte ținte ale milanezilor sunt mijlocașul ofensiv Hakim Ziyech și mijlocașul defensiv Tiemoue Bakayoko. Acesta din urmă a mai evoluat în roșu și negru în sezonul 2018/2019 când a fost împrumutat la Milano, tot de la Chelsea.

09-07-2021
05:48

Arbitrii din Liga 1 au susținut testele fizice și au participat la testarea teoretică și video

64 de arbitrii, asistenții și observatorii din lotul de Liga 1 au participat, la Cheile Grădiștei, la seminarul organizat de Federația Română de Fotbal în vederea pregătirii noului sezon competițional intern.

Singurii absenți fiind cei din brigada condusă la EURO 2020 de Ovidiu Hațegan. Participanții la stagiul de la Cheile Grădiștei au fost instruiți în ceea ce privește implementarea sistemului VAR, prezentarea online fiind susținută de instructorul FIFA.

Au fost, de asemenea, formate mai multe grupe de lucru în care obiectivul a fost analizarea unor faze și luarea unor decizii tehnice și disciplinare, având la bază analiza VAR.

Conform contractului dintre FRF, LPF și deținătorii drepturilor TV pentru competițiile de fotbal din România, echipamentul tehnic pentru VAR urmează a fi pus la dispoziție de cei din urmă în perioada următoare.

09-07-2021
05:25

David Popovici, campion european de juniori la 100 metri liber. A stabilit un nou record mondial

Înotătorul român David Popovici este noul campion al Europei, la juniori, în proba de 100 metri liber. Joi seara, românul a înotat fantastic, a încheiat cursa pe prima poziție și a corectat încă o dată recordul mondial al probei.

Timpul de 47.30, cu care a triumfat la 100 metri liber, este cu 26 de sutimi de secundă mai bun decât vechiul record pe care tot David Popovici îl corectase, marți, 6 iulie, în finala probei de ștafetă 4X100 metri liber.

La Campionatele Europene de natație din Italia, David Popovici a realizat tot odată și baremul A pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde este cotat cu șanse reale la podium în proba de 100 metri liber.

Stanislav Cherchesov nu mai este selecționerul Rusiei

Federația de fotbal de la Moscova l-a demis pe selecționerul Rusiei, Stanislav Cherchesov. Rusia a încheiat pe ultimul loc în grupa B de la Euro 2020, în care a obținut o victorie, 1-0 cu Finlanda, dar a pierdut categoric meciurile cu Belgia (0-3), respectiv cu Danemarca (1-4).

Stanislav Cherchesov a fost instalat în funcție după Turneul Final al Campionatului European din 2016. Cu el pe bancă Rusia a ajuns în sferturile Cupei Mondiale din 2018, eliminată de Croația după lovituri de departajare.

ADVERTISEMENT

Cherchesov avea un salariu de 2,5 milioane de euro anual și are un bilanț de 25 de victorii și 21 de înfrângeri. Contractul dintre Stanislav Cherchesov și Federația rusă avea scadența anul viitor, după Rurneul Final al Cupei Mondiale din Qatar.