Sport

Știrile zilei din sport, luni, 6 decembrie. Bianca Andreescu s-a retras de la Australian Open 2022: “Ultimii doi ani au fost foarte dificili”

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de luni, 6 decembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport luni 6 decembrie Bianca Andreescu sa retras de la Australian Open 2022 Ultimii doi ani au fost foarte dificili
ADVERTISEMENT
06-12-2021
22:15

Bianca Andreescu nu va juca la Australian Open 2022

Bianca Andreescu a anunţat, pe contul personal de Instagram, că nu va participa la Australian Open 2022. Sportiva a dezvăluit momentele grele din ultimul timp, printre care s-a numărat şi internarea bunicii ei, după ce s-a infectat cu COVID-19 şi a ajuns la ATI.

După cum știți, ultimii doi ani au fost foarte dificili pentru mine, din mai multe motive. Anul acesta a fost foarte dificil, fiindcă am petrecut multe săptămâni în izolare, care m-au afectat foarte tare, atât din punct de vedere mental, cât și psihic. 

În plus, bunica mea a stat mai multe săptămâni la ATI, din cauza infecției cu COVID-19, ceea ce m-a lovit foarte puternic.

În multe zile, nu mă simțeam eu, mai ales în timp ce mă antrenam sau jucam. Simțeam că am întreaga lume pe umeri. Nu m-am putut detașa de tot ceea ce se întâmpla în afara terenului. Simțeam tristețea tuturor, iar asta mă afecta.

Vreau să-mi ofer mai mult timp și să cresc după experiența asta și să continui să inspir prin gesturi caritabile, să ofer ceva înapoi și să lucrez la mine, pentru că știu că, dacă voi face asta, voi reveni mai puternică.

Așadar, nu-mi voi începe sezonul în Australian anul viitor, dar îmi voi lua mai mult timp să reflectez și să mă antrenez ca să fiu pregătită pentru sezonul 2022″, a scris Bianca Andreescu.

06-12-2021
16:01

Răzvan Lucescu, pe lista posibililor succesori ai lui Xavi la Al Sadd

Gruparea din Qatar Al Sadd l-a trecut pe lista scurtă a posibililor succesori ai lui Xavi, instalat între timp pe banca Barcelonei, și pe tehnicianul român Răzvan Lucescu.

În prezent la PAOK Salonic, Lucescu a obținut performanțe impresionante la Al Hilal în Arabia Saudită, câștigând, între altele, Liga Campionilor Asiei.

Deși PAOK nu a mai câștigat de trei etape, Răzvan Lucescu se bucură în continuare de sprijinul conducerii clubului și are și susținerea suporterilor echipei din Salonic, ceea ce face ca o eventuală revenire în Zona Golfului să fie aproape imposibilă în viitorul apropiat.

06-12-2021
14:48

Creatorul de modă și fotbalist amator Marvin Morgan a murit

Marvin Morgan, unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști amatori din Anglia, a murit la vârsta de 38 de ani. Întreaga comunitate a ”Sportului Rege” a fost șocată de cumplita veste.

Marvin Morgan a fost mai cunoscut în lumea fotbalului pentru creațiile sale vestimentare decât pentru talentul sportiv.

Vedete di fotbal și celebrități de top au purtat hainele Fresh Ego Kid, marca creată de Marvin Morgan, cel mai important magazin al barnd-ului fiind deschis în celebrul centru comercial Swiss Cottage din Londra.

06-12-2021
13:41

Massimo Ferrero, arestat pentru că a falimentat 4 companii

Președintele clubului Sampdoria Genova, Massimo Ferrero, a fost arestat de Garda Financiară italiană într-un dosar de infracţiuni comerciale.

Conform agenției Ansa, omul de afaceri a fost reținut la Milano și dus la închisoarea San Vittore pentru falimentarea a patru companii din sectorul hotelier, turism și cinema. Din primele informații, clubul genovez, unde este legitimat și fundașul român Radu Drăgușin, nu este implicat în acest caz.

Împreună cu președintele Sampdoriei, au mai fost reținuți fiica sa Vanessa și nepotul, Giorgio, ambii fiind plasați în arest la domiciliu. Deocamdată nu se cunoaște identitatea celorlalte trei persoane arestate în cadrul acestei anchete.

06-12-2021
11:54

Doliu în atletism. A murit chiar în ziua în care împlinea 24 de ani

Atletul italian Fabio Pedretti s-a stins din viață în urma unui stop cardiac suferit în timp ce participa la cursa nocturnă de 27 km din cadrul evenimentului Uno di Monticelli. Vestea este cu atât mai tristă cu cât în aceeași zi împlinea vârsta de 24 de ani.

Deși a primit imediat îngrijiri a fost dus de urgență la spital, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. „Distruşi şi împietriţi în faţa uneia dintre tragediile imposibil de explicat ale vieţii, sprijinim cu dragoste familia lui Fabio şi glorioasa societate New Athletic Sulzano”, au transmis organizatorii competiției.

06-12-2021
11:06

Pugiliștii din Afganistan refuză să se întoarcă acasă după Mondialele din Serbia

Lotul de box al Afganistanului, care a participat la Campionatele Mondiale de la Belgrad, s-a refugiat în Serbia după competiţie, refuzând să se întoarcă în ţara guvernată de talibani.

Conform cotidianului spaniol Marca, 11 boxeri şi doi oficiali au rămas în Serbia după CM. Unul dintre sportivii afgani, Hasib Malikzada, a confirmat că echipa s-a mutat între hoteluri şi săli de sport pentru a se antrena în timpul şederii lor prelungite în Serbia.

Acesta a declarat că talibanii îi vor ”ucide” dacă vor găsi echipa şi a precizat că el şi-a închis deja sala de sport din Kabul, la scurt timp după ce talibanii au răsturnat guvernul, în august.

Waheedullah Hameedi, secretarul general al Federaţiei de Box din Afganistan, a explicat că a fost sfătuit să nu se mai întoarcă în ţară. ”Am primit prea multe avertismente”, a spus el.

06-12-2021
09:49

Hațegan va arbitra Bayern Munchen - Barcelona

Arbitrul Ovidiu Hațegan a fost delegat de UEFA la meciul Bayern Munchen – FC Barcelona, din ultima etapă a fazei grupelor din Champions League.

La întâlnirea care va avea loc miercuri, 8 decembrie, de la 22:00, pe Allianz Arena, Hațegan va fi ajutat de asistenții Mircea Grigoriu şi Sebastian Gheorghe, în timp ce rezervă va fi Andrei Chivulete. În camera VAR se vor afla italianul Paolo Valeri și francezul Jerome Brisard.

Ovidiu Haţegan este la a cincea partidă arbitrată în grupele Champions League din acest sezon, după Inter Milano – Shakhtar Donetsk 2-0, Atletico Madrid – FC Porto 0-0, Benfica – Bayern 0-4 şi Dinamo Kiev – FC Barcelona 0-1.

06-12-2021
09:19

Ciclistul Vlad Dobre a salvat un turist mușcat de viperă în Piatra Craiului

Un turist mușcat de viperă în Munții Piatra Craiului a scăpat cu viață datorită intervenției salvatoare a multiplului campion național la ciclism, Vlad Dobre. Acesta se antrena întâmplător în zonă și, sesizând cele întâmplate, a sărit imediat în ajutor. Anunțul a fost făcut de Serviciul Salvamont Zărneşti.

Probabil că pentru mulţi dintre noi este greu de crezut, dar acest caz atipic din creasta Piatra Craiului ne arata că nimic nu este imposibil. O persoană de sex masculin a fost atacată de o viperă… chiar dacă ne aflăm în luna decembrie şi stratul existent de zăpadă a făcut ca toată creasta să fie albă.

Pentru acţiunea de salvare au fost esenţiale colaborarea salvatorilor montani din Zărneşti cu operatorii 112, indicaţiile personalului specializat din cadrul dispeceratului medical de urgenţă, faptul că a existat un om potrivit la locul potrivit, prin Vlad Dobre, aflat întâmplător la antrenament înspre Vf. Ascutit şi sprijinul din partea Serviciul Public Judeţean Salvamont Braşov.

În mai puţin de 2 ore de la apel, persoana a fost preluatăde SMURD, dusa la Spitalul Orăşenesc Zărneşti şi în final, la Spitalul Județean Brasov, starea sa de sănătate fiind stabilă”, au transmis salvamontiștii, prin intermediul rețelelor de socializare.

06-12-2021
08:39

New York City FC - Portland Timbers, finala MLS

Echipa New York City FC s-a calificat în finala MLS, campionatul nord-american de fotbal, acolo unde va întâlni formația Portland Timbers.

New York City FC, care îl are sub contract pe atacantul român Alexandru Mitriță și pe care l-a împrumutat la PAOK Salonic, a învins-o, în deplasare, cu scorul de 2-1, pe Philadelphia Union, în finala Conferinţei de Est. Golurile învingătorilor au fost marcate de Moralez (65) și Magno (88), în timp ce gazdele au punctat prin autogolul lui Callens (63).

În finala Conferinței de Vest, Portland Timbers a trecut, pe teren propriu, scor 2-0, de Real Salt Lake, după golurile lui Mora (5) și Moreno (61). Marea finală va avea loc duminică, 12 decembrie, de la ora 22:00, pe stadionul Providence Park din Portland.

06-12-2021
06:29

Probleme pentru Real Madrid. Karim Benzema s-a accidentat și ratează duelul cu Inter

Karim Benzema a acuzat dureri musculare și a fost înlocuit după doar 17 minute de la startul meciului de campionat cu Sociedad (n.r. 2-0). Deși madrilenii sperau să-l recupereze în timp util pentru duelul cu Inter din Liga Campionilor, situația pare a fi ceva mai complicată.

Nu cred că Benzema va putea juca împotriva lui Inter”, a declarat Carlo Ancelotti la conferința de presă. Decizia finală va fi luată, însă, în urma RMN-ului ce va fi efectuat în această dimineață. Gruparea blaugrana este liderul grupei – cu 12 puncte – și nu are emoții în ceea ce privește prezența în primăvara europeană.

Doliu în lumea baschetului. Stevan Jevolac a murit la doar 32 de ani

Baschetbalistul sârb Stevan Jevolac s-a stins din viață în urma unui atac cerebral suferit pe 14 noiembrie, în timpul unui antrenament al echipei AEK Atena, la care era legitimat. Avea doar 32 de ani.

În cursul zilei de joi, după mai bine de două săptămâni petrecute într-un spital Grecia, unde a fost ventilat mecanic, familia a decis să-l transfere în Serbia. Din păcate, în acest weekend s-a produs decesul.

ADVERTISEMENT

Copilul nostru zâmbitor a dispărut… Este o tragedie… Luptătorul nostru, fratele nostru, Stevan, a devenit un înger. A zburat spre cer..”, au transmis cei de la AEK Atena.

Haos în Belgia. Derby-ul Standard Liege – Charleroi a fost oprit din cauza suporterilor

Cu doar câteva minute înaintea fluierului final, când Charleroi conducea cu 3-0, fanii lui Standard Liege nu au mai putut suporta umilința și au invadat terenul de joc, lăsând în urmă o perdea uriașă de fum. Imediat, centralul a pus capăt partidei și i-a trimis la cabine pe jucătorii ambelor echipe.

ADVERTISEMENT

Conform regulamentului din campionatul belgian, gazdele trebuie să piardă la „masa verde” și să primească o amendă de 50.000 de euro. Standard ocupă în acest moment un neverosimil loc 13, în timp ce Charleroi se află pe poziția a patra. În fruntea clasamentului se află nou-promovata Union Saint-Gilloise.

Memphis Depay vrea să plece de la Barcelona după îndepărtarea lui Ronald Koeman

Nu toți jucătorii Barcelonei sunt mulțumiți după înlocuirea antrenorului olandez Ronald Koeman cu fosta glorie catalană Xavi, printre aceștia numărându-se atacantul Memphis Depay.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 27 de ani, Depay a sosit în vară la Barcelona liber de contract la cererea expresă a lui Koeman, iar acum, odată cu îndepărtarea acestuia, se teme că și-ar putea pierde locul de titular, mai ales că noul antrenor se află în căutarea unor jucător ofensivi de top. Printre țintele sale se numără Mohamed Salah de la Liverpool sau Edison Cavani de la Manchester United.

Cotat la 45 de milioane de euro pe site-urile de specialitate, Depay mai are contract cu Barcelona până în vara lui 2023. El a fost utilizat până acum în 20 de partide în toate competițiile și a reușit să marcheze de 8 ori.

ADVERTISEMENT