Sport

Știrile zilei din sport, joi 6 ianuarie. Kei Nishikori va absenta la Australian Open 2022

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de joi 6 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport joi 6 ianuarie Kei Nishikori va absenta la Australian Open 2022
ADVERTISEMENT
06-01-2022
21:55

Kei Nishikori are probleme la șold și nu va juca la Australian Open

Jucătorul japonez de tenis Kei Nishikori, aflat pe locul 47 în clasamentul ATP, a anunțat, joi, că va absenta la toate turneele din luna ianuarie, inclusiv la Australian Open.

La mulți ani tuturor!

Vă doresc un an sănătos și fericit!

Vreau să vă aduc la cunoștință ultimele noutăți despre mine, care, din păcate, nu sunt tocmai plăcute. De la sfârșitul anului trecut mă lupt cu durerile de la șold.

Nu sunt 100% recuperat, motiv pentru care am decis să mă retrag de la turneele care au loc în Australia.

Acest lucru este dezamăgitor pentru mine, deoarece la Australian Open mă simt ca acasă. Din punctul meu de vedere, este Marele Șlem din Asia. Dar abia aștept să revin anul viitor.

Muncesc din greu să mă recuperez și fac tot ce pot pentru a reveni cât mai repede pe teren.

Mulțumesc pentru sprijin.

Kei”, este anunțul făcut pe twitter de jucătorul antrenat de Michael Chang.

06-01-2022
20:34

Premier League a anunțat reprogramarea a 4 meciuri din decembrie

Premier League a anunțat datele de reprogramare pentru patru meciuri din decembrie, care nu s-au mai putut desfășura din cauza cazurilor de COVID-19 apărute în rândul fotbaliștilor.

Marţi, 18 ianuarie:

  • Burnley – Watford (21:30)
  • Brigton – Chelsea (22:00)

Miercuri, 19 ianuarie

  • Leicester – Spurs (21:30)
  • Brentford – Manchester United (22:00)
06-01-2022
19:56

CSM Alexandria completează Final Four-ul Cupei României

CSM Alexandria s-a impus cu 49-43 (30-27) în deplasare cu BC Sirius Târgu Mureş, după ce în meciul tur scorul a fost egal, 64-64.

Turneul Final Four al Cupei României va avea loc în perioada 26-27 februarie 2022, iar printre cele patru echipe calificate se mai numără Sepsi Sfântu Gheorghe, după 125-46 şi 115-55 cu Olimpia Braşov, respectiv Phoenix Constanţa (77-56 şi 86-59 cu CSM Târgovişte) şi CSM Satu Mare (71-64 şi 76-75 cu FCC Baschet Arad).

06-01-2022
19:13

Mauro Icard e dorit la Manchester United

Mauro Icardi are zilele numărate la PSG. Cea mai posibilă destinație e Juventus, dar argentinianul e acum dorit și de Manchester United.

Conform L’Equipe, atacantul de 28 de ani poate ajunge pe Old Traffrod dacă pleacă unul dintre Anthony Martial sau Edinson Cavani. Contractul lui Icardi cu gruparea de pe Parc des Princes este valabil până în vara lui 2024.

Plecarea lui Icardi la Juventus s-a blocat din cauza lui Moise Kean, pe care PSG l-a cerut la schimb, dar pe care „Bătrâna Doamnă” nu vrea să îl cedeze. Kean a mai jucat o dată la PSG, în urmă cu un sezon.

În ediția 2021-2022, Mauro Icardi a jucat în 20 de meciuri oficiale pentru PSG, interval în care a înscris de cinci ori.

06-01-2022
17:23

Pierre-Emerick Aubameyang s-a infectat cu Covid-19 înainte de Cupa Africii

Naționala de fotbal a statului Gabon are mari probleme înaintea debutului Cupei Africii pe Națiuni. Vedeta echipei, mijlocașul Pierre-Emerick Aubameyang, legitimat la Arsenal, a fost depistat pozitiv la testul anti Covid-19 la sosirea în Camerun, gazda competiției.

Ca urmare, fostul căpitan al „tunarilor” este nevoit să se izoleze. Situația este similară și pentru Mario Lemina, mijlocașul lui Nice, și el testat pozitiv la sosirea în Camerun, informează eurosport.ro.

De menționat că în primele zile ale anului 2022 au apărut pe internet imagini cu cei doi jucători petrecând în Dubai, locul unde naționala Gabonului a stat în cantonament timp de 10 zile, înainte de sosirea în Camerun.

Cupa Africii pe Națiuni va începe pe 9 ianuarie, iar primul meci al Gabonului va avea loc pe 10 iauarie, împotriva naționalei Insulelor Comore. Ulterior, colegii lui Aubameyang întâlnesc Ghana, pe 14 ianuarie.

06-01-2022
16:09

Cine va fi antrenorul anului în viziunea FIFA?

FIFA a anunțat finaliștii pentru premiul decernat celui mai bun antrenor și celei mai bune antrenoare din anul 2021. La masculin, se luptă pentru trofeu Pep Guardiola, managerul lui Manchester City, Roberto Mancini, selecționerul Italiei și Thomas Tuchel, managerul lui Chelsea.

Premiul pentru cea mai bună antrenoare va fi cucerit de una dintre Lluis Cortes (FC Barcelona), Emma Hayes (Chelsea FC Women) și Sarina Wiegman (naționala Olandei / naționala Angliei)

Gala de decernare a premiilor va avea loc pe 17 ianuarie, la Zurich. În cadrul aceluiași eveniment, FIFA va desemna și cine sunt cei mai buni jucători ai anului trecut, cine sunt cei mai buni portari și care a fost cel mai frumos gol al anului 2021.

06-01-2022
15:16

Carlos Sainz, coechipier cu Leclerc la Ferrari și sezonul viitor

Scuderia Ferrari vrea să îi prelungească înțelegerea lui Carlos Sainz (27 ani), ibericul impresionând în primul sezon. Sainz a depășit atât așteptările specialiștilor, cât și pe cele ale fanilor. Pilotul spaniol a prins de patru ori podiumul și a terminat pe locul 5 în clasamentul piloților, luându-i astfel fața chiar și colegului său, Charles Leclerc.

„În mod cert Carlos s-a descurcat foarte bine în acest sezon. Sunt extrem de mulțumit de modul în care s-a integrat în echipa noastră și de modul în care a evoluat în weekend-urile de cursă.

Cu siguranță, voi discuta cu el în această iarnă pentru a prelungi contractul. Vreau să discut personal cu el și să vedem la ce înțelegere ajungem. Totul se va rezolva foarte repede, sunt sigur în această privință”, a declarat Mattia Binotto, șeful de la Maranello.

06-01-2022
13:16

FC Botoșani începe vineri un turneu de pregătire în Antalya

Ocupanta locului 4 în Liga 1 după 21 de etape, FC Botoșani, va pleca, vineri, într-un cantonament în Antalya, iar antrenorul Marius Croitoru va avea la dispoziție 29 de jucători.

Stagiul de pregătire va dura până pe 17 ianuarie, iar FC Botoșani va juca și trei meciuri amicale. Primul va avea loc pe 10 ianuarie, dar încă nu se cunoaște numele adversarului.

Ulterior, elevii lui Marius Croitoru vor întâlni echipa poloneză Lechia Gdansk, pe 13 ianuarie. FC Botoșani și-a programat, pentru 15 ianuarie, două partide de verificare, cu Paksi FC, din Ungaria, și naționala Ugandei, informează digisport.ro.

Conform paginii de facebook a clubului moldav, cei 29 de fotbaliști care vor merge în stagiul de pregătire din Turcia sunt portarii Eduard Pap, Mario Contra, Cristian Sîrghi și Şerban Tomache, fundaşii Christopher Braun, Joyskim Dawa, Bogdan Filip, Vlăduţ Luţu, Robert Neciu, Andrei Patache, Bogdan Racoviţan, Alin Şeroni, Alex Ţigănaşu, mijlocaşii David Croitoru, Andrei Dragu, Eduard Florescu, Malcom Edjouma, Hervin Ongenda, Enriko Papa, Petar Petkovski, Martin Remacle, Andrei Tîrcoveanu și atacanţii Realdo Fili, Herve Kage, Jaja, Jucie Lupeta, Mihai Roman I, Mateus Barbosa, Sebastian Mailat.

 

În prima etapă după reluarea Ligii 1, FC Botoșani va juca, pe teren propriu, luni, 24 ianuarie, cu Sepsi OSK, după care se deplasează pe terenul campioanei, CFR Cluj.

06-01-2022
12:10

Dennis Man este dorit în Serie A, de Sampdoria

Internaționalul român Dennis Man ar putea reveni în Serie A mai repede decât se aștepta. Fotbalistul legitimat la Parma este cerut de fostul lui antrenor Roberto D’Aversa, la Sampdoria.

Pentru a-I convinge pe oficialii ”cruciaților” să-i dea drumul, D’Aversa ar fi propus un schimb între cele două cluburi. Astfel, Valerio Verre ar urma să fie cedat Parmei în schimbul lui Man, anunță  footballnews24.

Situația lui Dennis Man la Parma este complicată în acest moment. ”Cruciații” sunt departe de ultimul loc care asigură promovarea directă în Serie A, iar oficialii Parmei ar accepta un transfer al românului, dar solicită 10 milioane de euro în schimbul lui.

06-01-2022
08:58

Fosta scrimeră Olga Orban-Szabo s-a stins din viață

Prima medaliată olimpică și campioană mondială a scrimei românești, Olga Orban-Szabo, a încetat din viață la vârsta de 83 de ani.

Olga Orban-Szabo s-a născut la Cluj în 1938 și a cucerit prima medalie olimpică în 1956, la Melbourne, șase ani mai târziu devenind prima scrimeră din România care triumfa în întrecerile mondiale de la Buenos Aires.

Potrivit Federației Române de scrimă, Olga Barna-Szabo a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice și a cucerit trei medalii (argint în proba individuală, în 1956, și două de bronz în 1968 și 1972, în Mexico City, respectiv Munchen).

În palmaresul fostei sportive regăsit alte 8 medalii mondiale, dintre care două de aur, 3 de argint și tot atâtea de bronz.  

”Prin ceea ce lasă moştenire Familiei Scrimei Româneşti, prin tot ceea ce Olga Orban-Szabo ne-a dăruit, emoţii şi clipe de neuitat, lecţii de viaţă despre caracter şi omenie, EA şi colegele ei din generaţia de aur a floretei româneşti, vor trăi prin fiecare scrimer care le urmează calea”, a transmis Federaţia Română de scrimă pe pagina oficială de Facebook.  

06-01-2022
07:07

Patru nume noi pentru Marius Șumudică, la Malatyaspor

Echipa antrenată de Marius Șumudică va avea un retur infernal în Super Lig. Malatyaspor este ultima în clasament la finalul primei părți și tehnicianul român a cerut urgent întăriri pentru a salva echipa de la retrogradare.

Oficialii clubului s-au conformat și încă din primele zile ale noului an au reușit să obțină semnăturile a patru jucători. Anunțul a fost făcut de Șumudică prin intermediul rețelelor de socializare.

”Până acum am reuşit să transferăm patru jucători. Doi dintre ei sunt deja alături de noi, Azubuike şi Donsah s-au antrenat azi, în Malatya, cu noi. În 2-3 zile va fi la echipă şi Mehdi Zeffane. Este fost jucător la Lyon şi Rennes şi va veni la noi de la Krîlia Sovetov. Suntem în negocieri avansate cu un fundaş central care a mai jucat în Turcia. Va fi o surpriză pentru voi”, a transmis Șumudică.

Antrenorul român a adăugat că următoarele ținte sunt jucători de atac.

”Vreau să îl aducem pe Dicko de la Gaziantep. Vreau şi un număr 10, iar acesta este Guilherme, un jucător pe care îl cunoaşteţi. Cu aceşti jucători cred că vom deveni o echipă bună, care merită să evite retrogradarea”, a punctat Șumudică.

Baschetbalistul american Devon Bookert a semnat cu Rapid

Echipa masculină de baschet Rapid București a transferat un jucător american. Este vorba despre coordonatorul de joc Devon Bookert, ultima oară legitimat la Bayer Giants Leverkusen.

Devon Bookert este al doilea jucător achiziționat în această perioadă, după Nikola Stanojevic, notează platforma baschet.ro.

ADVERTISEMENT

Rapid este penultima clasată în Liga Națională de Baschet Masculin cu 16 puncte, după 13 meciuri disputate în prima fază a întrecerii interne.