Sport

Știrile zilei din sport, luni 13 decembrie. Chicago Bulls și-a amânat două meciuri în NBA din cauza focarului de Covid-19

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de luni 13 decembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport luni 13 decembrie Chicago Bulls sia amanat doua meciuri in NBA din cauza focarului de Covid19
Echipa de baschet Chicago Bulls are nu mai puțin de 10 jucători infectacți cu Covid-19 și a fost nevoită să-și amâne următoarele două meciuri din NBA. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
13-12-2021
20:34

Chicago Bulls are 10 jucători infectați cu Covid-19

Echipa de baschet Chicago Bulls are nu mai puțin de 10 jucători infectacți cu Covid-19 și a fost nevoită să-și amâne următoarele două meciuri din NBA.

Cei zece baschetbaliști pozitivi sunt Zach LaVine, DeMar DeRozan, Troy Brown, Matt Thomas, Derrick Jones, Ayo Dosunmu, Stanley Johnson, Coby White, Javonte Green și Alize Johnson, cu toții intrând în izolare.

Conform L’Equipe, ”taurii” mai avea doar 8 jucători disponibili, exact limita permisă ca un meci să se poată desfășura, dar conducerea NBA a decis să amâne partidele cu Detroit Pistons (marți, 14 decembrie) și Toronto Raptors (joi, 16 decembrie).

Acestea sunt primele cazuri de coronavirus care au dus la amânarea unor întâlniri din NBA în actualul sezon.

13-12-2021
18:47

Tradiția defilării sportivilor pe stadion va fi întreruptă

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, programată pe 26 iulie 2024, va avea loc pe râul Sena, au anunțat luni organizatorii, rupând tradiția de lungă durată a Jocurilor de vară a unei procesiuni de sportivi și oficiali pe stadion.

Peste 160 de bărci pline cu sportivi și oficiali din peste 200 de țări vor naviga aproape 6 kilometri, între podurile Pont d’Austerlitz și Pont d’Iena din centrul Parisului, informează france24.com.

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice din 2024 este programată să aibă loc la Trocadero, o întindere de grădini și fântâni cu vedere la Turnul Eiffel. „Astăzi este un moment remarcabil”, a declarat Tony Estanguet, de trei ori medaliat cu aur la canoe, care conduce comitetul de organizare Paris 2024.

Sunt multe emoții, mult entuziasm. Ceremonia de deschidere este de departe cel mai mare dintre semne”, a mai spus el.

Într-o postare pe twitter în care a anunțat decizia, comitetul de organizare Paris 2024 a declarat că va fi „cea mai spectaculoasă și mai accesibilă” ceremonie de deschidere din istoria Olimpiei.

13-12-2021
18:08

Victimele lui Larry Nassar vor primi daune de 380 de milioane de dolari

Victimele lui Larry Nassar, fost medic al echipei americane de gimnastică, condamnat pentru numeroase agresiuni sexuale, vor primi despăgubiri de 380 de milioane de dolari de la Federația din Statele Unite ale Americii, Comitetul Olimpic al SUA și companiile de asigurări.

Conform Cotidianului L’Equipe, suma pe care o vor încasa victimele a fost stabilită în urma unei înțelegeri. Aproximativ o sută de gimnaste agresate de Nassar ar fi beneficiare ale acestei înțelegeri. Printre acestea s-ar număra Simone Biles, Aly Raisman și McKayla Maroney, multiple campioane olimpice.

Acordul ar include și decizii non-monetare. Anumite victime ale lui Larry Nassar ar obține în schimb poziții oficiale în cadrul USA Gymnastics.

13-12-2021
16:00

Pietro Chiodi, în atenția procurorilor din Italia

Agentul Pietro Chiodi, care are sub contract mai mulți jucători români, este anchetat în Italia sub acuzația de evaziune fiscală și spălare de bani, alături de impresarul Fali Ramadani.

Conform agenției Ansa, poliția financiară din Milano a făcut mai multe percheziții la cluburi din Serie A de unde au ridicat documente cu privire la transferurile unor fotbaliști. Nu mai puțin de 11 grupări au fost nevoită să permită accesul la actele contabile, printre care Juventus, Torino FC, AC Milan, Inter Milano, Verona, Fiorentina, Cagliari, AS Roma şi Napoli.

Printre transferurile făcute de vizate sunt cel al Federico Chiesa, de la Fiorentina la Juventus în 2020, şi cel al lui Miralem Pjanic, de la Juventus la Barcelona.

Pietro Chiodi îi reprezintă printre alții pe Ciprian Tătărușanu, Răzvan Marin, Vlad Chiricheș, Denis Drăguș, Alexandru Cicâldău, Ianis Hagi, Virgil Ghiță, Cristi Manea și Alex Mitriță. Fali Ramadani este agentul lui Kalidou Koulibaly, fundaşul lui Napoli, şi al lui Maurizio Sarri, antrenorul lui Lazio.

13-12-2021
14:52

Kevin Durant va plăti o sumă importantă pentru că a înjurat un fan

Baschetbalistul echipei Brooklyn Nets, Kevin Durant a fost amendat cu 25.000 de dolari pentru că a înjurat un fan în timpul meciului cu Atlanta Hawks, câştigat de trupa lui Durant cu scorul de 113-105.

Conform CBS, un suporter l-a apostrofat pe baschetbalist pentru că mereu contesta deciziile arbitrilor și jocul adversarilor. Când nu a mai suportat criticile, sportivul i-a răspuns fanului, dar într-un limbaj considerat neadecvat.

Vedeta lui Brooklyn Nets este un client constant al comisiilor de disciplină ale NBA. Ultima oară, anul trecut în octombrie, a fost amendat cu aceiași sumă pentru că a aruncat mingea în tribune.

13-12-2021
13:42

PAOK Salonic va întâlni Midtjylland în barajul UEFA Conference League

Luni a avut loc tragerea la sorți a barajelor UEFA Conference Legue. În cursa pentru trofeu sunt echipele clasate pe locul 2 în faza grupelor acestei întreceri și cele de pe locul 3 venite din UEFA Europa League.

PAOK Salonic, formație antrenată de Răzvan Lucescu, va juca împotriva echipei daneze Midtjylland, în timp ce Slavia Praga, la care este legitimat Nicolae Stanciu, va întâlni Fenerbahce Istanbul, din Turcia. Cealaltă echipă din Cehia, Sparta Praga, cu Florin Niță în lot, are o misiune mult mai dificilă, urmând să se dueleze cu echipa sârbă Partizan Belgrad.

Conform regulamentului, două echipe din aceeași țară nu pot fi adversare în optimi. Echipele din UEFA Europa League vor fi gazde în prima manșă, programată pe 17 februarie, returul având loc o săptămână mai târziu.

Iată programul complet al meciurilor din baraj:

  • Olympique Marseille (Franța) – Qarabag (Azerbaidjan)
  • PSV (Olanda) – Maccabi Tel Aviv (Israel)
  • Fenerbahce Istanbul (Turcia) – Slavia Praga (Cehia)
  • Midtjylland (Danemarca) – PAOK Salonic (Grecia)
  • Leicester City (Anglia) – Randers (Danemarca)
  • Celtic Glasgow (Scoția) – Bodo Glimt (Norvegia)
  • Sparta Praga (Cehia) –Partizan Belgrad (Serbia)
  • Rapid Viena (Austria) – Tottenham (Anglia) / Vitesse Arnhem (Olanda).

Câștigătoarele se vor califica în faza optimilor și vor întâlni cele opt formații care au câștigat grupele din UEFA Conference League: Lask Linz, Gent, AS Roma, AZ Alkmaar, Feyenoord, Copenhaga, Rennes și FC Basel.

Finala va avea loc la Tirana, în Albania, pe 25 mai.

13-12-2021
10:31

Alexandru Cicâldău a reintrat în programul lui Galatasaray după două săptămâni

Internaționalul român al lui Galatasaray Istanbul, Alexandru Cicâldău a fost depistat cu COVID la începutul acestei luni și a lipsit de la ultimele meciuri ale echipei sale.

Oficialii grupării Cim-Bom au anunțat că fotbalistul s-a vindecat și și-a reluat antrenamentele, iar Fatih Terim l-a inclus în lot pentru meciul cu Sivasspor, programat în etapa a 16-a din Superlig.

Alexandru Cicâldău s-a infectat pentru a doua oară cu virusul SARS-Cov-2, prima oară anul trecut, pe vremea când evolua la Universitatea Craiova.

13-12-2021
09:27

Fostul antrenor Silviu Ursuleanu suferă de cancer osos

Silviu Ursuleanu este unul dintre primii antrenori care a lucrat cu Simona Halep, mai înainte ca sportiva să devină o stea a tenisului mondial.

Acesta suferă de cancer osos și are nevoie urgentă de o intervenție chirurgicală – rezecție tumorală osoasă malignă, iar Federația Română de tenis face un apel pentru ajutorarea acestuia.

”Colegul nostru, antrenorul de tenis Liviu Ursuleanu, se luptă de o bună perioadă de vreme cu o boală nemiloasă și are nevoie de ajutorul tuturor pentru o intervenție chirurgicală complicată și costisitoare.

Este vorba despre o rezectie tumorală osoasă malignă, hemipelvectomie internă (tip 1-2-3) + plasare de grefă sau reconstrucție cu aloproteză / endoproteză, ce va fi efectuată la Memorial Bahcelievler Hospital, în Turcia.

Suma necesară pentru această intervenție este de 30.000 de euro, iar toți cei care doresc să îl ajute pot folosi pentru donații următorul cont deschis la ING Bank România: RO36INGB0000999905756243. SWIFT: INGBROUBU”, transmite Federaţia Română de Tenis.

În cariera lui Silviu Ursuleanu nu a pregătit-o doiar pe Simona Halep, ci a lucrat și cu Irina Begu, a făcut parte din staff-ul tehnic al echipei de FED Cup a României și a fost vreme de patru ani vicepreședintele Federației de specialitate.

13-12-2021
08:04

Edison Cavani gata să dea Premier League pe Serie A

Atacantul uruguayan Edison Cavani a anunțat că se desparte de Manchester United în această iarnă. Fotbalistul de 34 de ani este așteptat în Serie A.

Juventus Torino este în căutarea unui atacant de careu și, conform Calciomercato, îi va oferi un contract în fereastra de transferuri din luna ianuarie.

Sursa citată menționează că antrenorul lui Juventus, Massimiliano Allegri, își dorește un atacant, chiar dacă pe teremen scurt, iar Cavani este soluția pe care o consideră ideală.

Singura problema în realizarea mutării este aceea că uruguayanul își dorește un contract pe un an și jumătate.

13-12-2021
07:12

Fanii lui Dinamo Kiev continuă să ceară demisia lui Mircea Lucescu

Dinamo Kiev a câștigat campionatul Cupa și Supercupa în Ucraina, în sezonul trecut, dar acest lucru nu a îndulcit relația dintre antrenorul român Mircea Lucescu și fanii echipei.

Lucescu a fost contestat încă din ziua în care a preluat banca tehnică a lui Dinamo, din cauza trecutului său glorios la marea rivală Șahtior Donețk.

Ultrasii lui Dinamo au transmis un nou mesaj pentru Mircea Lucescu, la ultima partidă din campionat. ”Un gol, un punct, un bilet spre București”, au scris fanii pe bannerul afișat la meciul cu Zorya Luhansk.

Kylian Mbappe a mai doborât un record. Mesaj special pentru fanii PSG

Atacantul echipei PSG, Kylian Mbappe a fost din nou ”vioara întâi” a vicecampioanei Franței, PSG, în victoria 2-0 cu AS Monaco.

Dubla fotbalistului (min. 12 și 45) a adus a 14-a victorie în Ligue 1 pentru PSG și un nou record pentru atacant. Acesta a devenit cel mai tânăr fotbalist care a marcat 100 de goluri pentru un singur club în competițiile de top din Europa (Premier League, La Liga, Seria A, Bundesliga și Ligue 1).

ADVERTISEMENT

Deși a înscris împotriva echipei care l-a lansat în fotbalul mare, Mbappe le-a transmis un mesaj fanilor lui PSG.

”Așa e în fotbal. Întotdeauna am spus că am avut o perioadă incredibilă la Monaco, am crescut acolo, am amintiri uimitoare. Dar acum pagina s-a întors. Joc pentru PSG, sunt foarte fericit. Dau tot ce am pentru club”, a spus Mbappe la finalul partidei.

ADVERTISEMENT

Bayern Munchen oferă o sumă colosală pentru două dintre vedetele Barcelonei

Portarul Marc-Andre ter Stegen şi mijlocașul Pedri, ambii de la FC Barcelona, sunt principalele ținte pentru Bayern Munchen în următoarea perioadă de transferuri, din luna ianuarie.

Pentru a-și asigura serviciile lor, bavarezii sunt dispuși să achite nu mai puțin de 150 de milioane de euro. Suma este colosală chiar și pentru un club precum Barcelona, cu atât mai mult cu cât catalanii traversează o criză financiară fără precedent.

ADVERTISEMENT

Marc-Andre ter Stegen și-a pierdut postul de titular în poarta Barcelonei, după instalarea pe banca tehnică a lui Xavi. Catalanii cer în schimbul său 70 de milioane de euro, sumă agreată de Bayern Munchen.

Pentru Pedri, mijlocașul de doar 19 ani, bavarezii oferă alte 80 de milioane de euro. În sezonul precedent, fotbalistul spaniol a bifat 73 de meciuri în toate competițiile, pentru echipa de club, pentru naționala iberică, dar și pentru naționala olimpică a Spaniei.

ADVERTISEMENT

Luca Brecel a câștigat Scottish Open, la snooker

Jucătorul belgian de snooker Luca Brcecel este noul campion al Scottish Open, turneu care face parte din ”Tripla coroană”. Belgianul s-a impus în finala în fața favoritului publicului, Jhon Higgins, pe care l-a învins cu 9-5.

Pentru Brecel acesta este al doilea succes într-un turneu important din circuitul mondial de snooker, în vreme ce Higgins a bifat a patra finală pierdută în acest sezon.

Victoria din finala Scottish Open i-a adus lui Brecel și un cec în valoare de 70.000 de lire sterline. Circuitul mondial de snooker continuă în această săptămână cu turneul World Grand Prix.

ADVERTISEMENT