Sport

Știrile zilei din sport, vineri, 7 ianuarie. Cosmin Contra e lider în Arabia Saudită, Costel Gâlcă e pe ultimul loc

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de vineri, 7 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport
Stirile zilei din sport vineri 7 ianuarie Cosmin Contra e lider in Arabia Saudita Costel Galca e pe ultimul loc
ADVERTISEMENT
07-01-2022
19:48

Victorie pentru Cosmin Contra în Arabia Saudită, Costel Gâlcă a ajuns la 3 înfrângeri din 3 meciuri

Al-Hazem, echipă antrenată de Costel Gâlcă, a fost învinsă, în deplasare, de Al-Taawon, cu 1-2, în etapa a 16-a a primei ligi din Arabia Saudită și continuă să ocupe ultimul loc din clasament.

Oaspeții au deschis scorul prin Moha, în minutul 27. Bucuria echipei lui Costel Gâlcă a durat puțin, deoarece Tawamba a egalat în minutul 29. Iago a marcat golul victoriei în minutul 84. Cu acest rezultat, Al-Hazem a adunat trei înfrângeri la rând de când este antrenată de Gâlcă.

Într-un alt meci din aceeași etapă, Al Ittihad a învins, pe teren propriu, pe Al Feiha, cu 2-0. Echipa gazdă, pregătită de Cosmin Contra, a deschis scorul prin O. Hawsawi, în minutul 34, iar Romarinho a închis tabela în minutul 72.

Cu această victorie, Al Ittihad își consolidează primul loc în clasament, cu 35 p, fiind urmată de Al Shabab cu 31 p și două echipe cu câte 26 p, Al Nassr și Damac.

07-01-2022
18:42

România, succes cu Israel la handbal masculin

Echipa naţională de handbal masculin a României a învins, la Cluj-Napoca, reprezentativa Israelului, scor 33-30, în primul meci din cele două programate la turneul preliminar 3 al competiţiei.

Principalii marcatori ”tricolori” au fost Grigoraş 8 goluri, Thalmaier 6, Şimicu 5, iar de la Israel s-a remarcat Lumbroso 9 reuşite. România va mai juca un singur meci, cu Republica Moldova, duminică, 9 decembrie, de la ora 18:05.

Primele două clasate în grupa preliminară 3 se califică în prima fază play-off a CM 2023. În total, opt echipe se vor califica în prima fază play-off, în care vor întâlni ultimele opt clasate la CE 2022, în dublă manşă eliminatorie, cu partide programate între 14 și 20 martie.

07-01-2022
17:38

Heung-Min Son s-a accidentat și va lipsi o lună

Atacantul echipei Tottenham Hotspur, Heung-Min Son, s-a accidentat după meciul cu Chelsea din Cupa Ligii Angliei și va lipsi de pe teren o lună.

”A fost o situație ciudată împotriva lui Chelsea. În minutul 80 i-am schimbat pe Lucas Moura și Son, dar nu pentru accidentări, ci doar pentru a încerca să-i odihnesc. Dar a doua zi, Son a simțit o durere la mușchiul piciorului.

A primit imediat îngrijiri, dar acum trebuie să așteptăm evaluarea corectă de la medic. Este o accidentare. Nu știu nimic exact acum, dar probabil va lipsi de la antrenamente până în februarie”, a declarat managerul Antonio Conte, conform The Sun.

În aceste condiții, sud-coreeanul va lipsi de la returul cu Chelsea din semifinalele Cupei Ligii, de la duelul cu Morecambe din Cupa Angliei, dar și de la întâlnirile de campionat cu Arsenal, Leicester și Chelsea. Revenirea lui Son pe teren este așteptată la jocul cu Southampton, din 9 februarie.

07-01-2022
16:28

Roberto Bautista Agut a dus Spania în finala ATP Cup

Echipa Spaniei s-a calificat în finala ATP Cup după ce a trecut de Polonia cu 2-1. A doua finalistă se va stabili la capătul înfruntării dintre Canada sau Rusia.

Carreno Busta a adus primul punct pentru spanioli, după o victorie clară fără istoric în fața lui Jan Zielinski, scor 6-2, 6-1. Zielinski l-a înlocuit în ultimul moment pe Kamil Majchrzak, a doua rachetă a ”plavilor”.

Punctul decisiv a fost adus ibericilor de Roberto Bautista Agut care s-a impus la capătului unui meci epic în fața lui Humbert Hurkacz, scor 7-6 (6), 2-6. 7-6 (5).

07-01-2022
15:34

Luis Suarez este atras de MLS

Atacantul uruguayan al lui Atletico Madrid, Luis Suarez, își încheie la vară contractul cu echipa din capitala Spaniei și nu este tentat să și-l prelungească. El a ajuns la echipa antrenată de Marco Simeone în septembrie 2020.

În primul sezon a marcat 21 de goluri și a contribuit decisiv la titlul câștigat de Atletico, dar randamentul din acest campionat este mult mai modest, având până acum doar 8 goluri. Cu toate acestea, este golgeterul echipei.

Conform as.com, care citează Corriere dello Sport, Suarez nu are nicio intenție să joace și în sezonul viitor la Ateltico Madrid. El vrea să părăsească nu doar Atletico Madfrid și Spania, ci și Europa. Concret, sud-americanul vrea să dea curs uneia dintre ofertele venite din MLS, campionatul american.

Numele lui Suarez a apărut în această iarnă într-un schimb de jucători cu Alvaro Morata, care joacă la Juventus împrumutat de Atletico Madrid. Dar, ieri, echipa italiană a anunțat că Morata rămâne la Torino. Într-o primă fază, și uruguayaul a spus că nu este tentat să plece la Juventus.

07-01-2022
13:10

Dat afară de CFR Cluj, Anas Tahiri va evolua în prima ligă a Olandei

Mijlocașul Anas Tahiri nu a apucat să se obișnuiască cu statutul de șomer, după ce a fost dat afară de campioana CFR Cluj. Fotbalistul de 26 de ani a semnat deja cu Heerenven, locul 10 în prima ligă din Olanda.

Fotbalistul a fost legitimat la campioana României în vara anului trecut la cererea antrenorului Marius Șumudică. După ce tehnicianul a fost demis, marocanul nu a mai intrat în planurile lui Dan Petrescu.

Până la ajungă la CFR Cluj, Anas Tahiri a mai jucat vreme de trei sezoane în Olanda la RKC Waalwijk.

07-01-2022
12:24

S-au tras la sorți optimile Cupei Spaniei. Barcelona, misiune dificilă cu o rivală istorică

Tragerea la sorți pentru faza optimilor de finală ale Cupei Spaniei a fost cu ghinion atât pentru Barcelona, cât și pentru Atletico Madrid. Dacă formația blaugrana va da piept cu Athletic Bilbao, într-o reeditare a ultimului act din precedenta ediție, pe elevii lui Diego Simeone îi așteaptă un duel cu Real Sociedad.

În schimb, Real Madrid se poate considera norocoasă, pentru că sorții i-au scos-o în cale pe Elche. În urne s-au aflat 13 echipe din La Liga, două din La Liga 2 și una din eșalonul al treilea (Atletico Baleares). Meciurile vor avea loc în weekendul 15-16 ianuarie, cu excepția echipelor care evoluează și în Supercupa Spaniei, adică rivalele din Madrid, Barcelona și Bilbao.

Meciurile din optimile Cupei Spaniei:

  • Atletico Baleares – Valencia
  • Girona – Rayo Vallecano
  • Sporting Gijon – Cadiz
  • Elche – Real Madrid
  • Real Sociedad – Atletico Madrid
  • Real Betis – Sevilla
  • Athletic Bilbao – Barcelona
  • Mallorca – Espanyol
07-01-2022
09:34

Philippe Coutinho revine în Premier League. Kieran Trippier cel mai bine plătit jucător al lui Newcastle

Brazilianul Philippe Coutinho a fost împrumutat de Barcelona în Premier League la Aston Villa. Jurnalistul Fabrizio Romano anunță că mijlocașul de 29 de ani va fi doar împrumutat la gruparea din Birmingham până la sfârșitul sezonului în curs.

Trupa pregătită de Steven Gerrard are, însă, prima opțiune pentru un transfer definitiv. Intrat în dizgrația antrenorului Xavi, brazilianul a cerut conducerii catalanilor să fie lăsat să se transfere în această iarnă.

Coutinho a ales Aston Villa pentru a lucra din nou alături de Steven Gerrard cu care a fost coechipier la Liverpool. Everton, Tottenham și Newcastle sunt alte echipe care și-au manifestat interesul pentru mijlocașul brazilian cotat la 18 milioane de euro.

Tot azi, Newcastle a oficializat transferul lui Kieran Trippier. Conducătorii ”coțofenelor” au anunțat și salariul pe care internaționalul englez îl va încasa la gruparea de pe St. James’ Park. 

Fundașul dreapta al naționalei Albionului va încasa aproximativ 8,3 milioane de euro pentru fiecare an de contract ceea ce îl transformă în cel mai bine plătit fotbalist din istoria clubului Newcastle.

14,3 milioane de euro va plăti Newcastle celor de la Atletico Madrid pentru transferul lui Trippier. 

07-01-2022
08:58

Manchester United, ofertă colosală pentru Paul Pogba

Paul Pogba a intrat în ultimele șase luni de contract cu Manchester United și poate semna cu orice club, dacă oferta ar fi pe placul francezului. La rândul lor, oficialii de pe Old Trafford negociază de multă vreme prelungirea angajamentului.

Mijlocașul de 28 de ani a declinat toate încercările ”diavolilor”, dar ultima ofertă ar putea fi pe placul campionului mondial. Manchester United este dispusă la un efort financiar uriaș.

Nu mai puțin de 28,8 milioane de euro pe an este ultima propunere a șefilor lui Man United. Dacă va semna un nou angajament Paul Pogba va deveni al doilea cel mai bine plătit fotbalist din lotul lui Ralf Rangnick.

Cristiano Ronaldo este, evident, cel mai bine remunerat jucător al lui Manchester United cu 30,8 milioane de euro anual.

 Mark Ogden Jr a semnat cu CSM Oradea

Vicecampioana României la baschet masculin CSM Oradea a ajuns la un acord cu americanul Mark Ogden Jr, legitimat ultima oară la Hapoel Holon, alături de care a evoluat în preliminariile Basketball Champions League.

”CSM CSU Oradea va conta pe serviciile lui Mark pentru a acoperi atât poziţia 4, cât şi poziţia 5. El aduce un nivel de intensitate foarte bun, fiind un jucător atletic, ce poate să aibă efecte în ambele faze ale jocului. De asemenea, dispune de o aruncare solidă de la semidistanţă şi distanţă”, a anunţat clubul orădean pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT