Sport

Știrile zilei din sport, luni, 14 februarie. E oficial. Lewis Hamilton continuă în Formula 1

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de luni, 14 februarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport luni 14 februarie E oficial Lewis Hamilton continua in Formula 1
ADVERTISEMENT
14-02-2022
21:55

Hamilton va concursa și sezonul viitor în Formula 1

După câteva săptămâni de suspans, echipa de Formula 1 Mercedes a anunțat că pilotul Lewis Hamilton se va afla la startul noului sezon.

Mercedes a făcut anunțul printr-o postare pe contul de Twitter în care britanicul apare cu spatele, iar mesajul este ”44 (n.r. – numărul cu care pilotează Hamilton) s-a întors”.

Britanicul a plecat în vacanță imediat după ultima cursă de anul trecut, când a pierdut dramatic titlul în fața lui Max Verstappen, și nu a vorbit în niciun fel despre viitorul său. Însă, directorul Mercedes, Toto Wolff, a lăsat să se înțeleagă că multiplul campion mondial se gândește la retragere.

Lewis Hamilton va participa la prezentarea noului monopost Mercedes W13, care av avea loc vineri, 18 februarie.

14-02-2022
20:48

Begu și Ruse joacă marți la Dubai

Jucătoarele Irina Begu, locul 54 WTA, și Gabriela Ruse, venită din calificări și poziția 59 în ierarhia mondială, vor juca marți, 15 februarie, în primul tur la WTA Dubai.

Begu o va întâlni pe Dayana Yamsternska din Ucraina, jucătoare venită din calificări și locul 146 WTA, în primul meci de pe terenul 3, de la ora 10:30. Ruse va da piept cu Paulo Badosa din Spania, cap de serie numărul 3 și locul 5 WTA, în cel de-a doua partidă de pe terenul 2, în jurul orei 12:00.

14-02-2022
19:59

Olăroiu, favorit la calificarea în finala Cupei Președintelui

Echipa Al Sharjah, antrenată de Cosmin Olăroiu, a terminat la egalitate, în deplasare, scor 0-0, cu formația Al Wasl, în prima manșă a semifinalelor Cupei Președintelui din Emiratele Arabe Unite.

În acealaltă semifinală, echipa Bani Yas, pregătită de Daniel Isăilă, a fost învinsă, în deplasare, scor 1-4, de formația Al Wahda. Golurile învingătorilor au fost marcate de Khribin (40), Matar (58) şi Pedro (75, 81), în timp ce pentru trupa tehnicianul român a înscris Gimenez (45+1).

Partidele retur se vor disputa marți, 22 februarie.

14-02-2022
18:45

FIFA a decis rejucarea partidei Brazilia - Argentina

FIFA a anunțat că meciul Brazilia – Argentina, din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar, întrerupt în septembrie din cauza unui scandal sanitar, se va rejuca.

”După o investigare atentă a diferitelor elemente şi, având în vedere reglementările aplicabile, Comisia de Disciplină a decis ca acest meci să fie rejucat la o dată şi într-un loc care vor fi stabilite de FIFA”, se arată pe site-ul oficial al forului mondial.

Meciul, programat iniţial pe 5 septembrie la Sao Paulo, a fost întrerupt după doar cinci minute de joc în urma intervenţiei autorităţilor sanitare braziliene, patru jucători argentinieni care joacă în Anglia fiind acuzaţi de încălcarea protocoalelor anti-Covid.

Constatând mai multe ”neajunsuri” din partea federaţiilor vizate, Comisia de Disciplină a FIFA a aplicat şi o amendă de 550.000 de franci elveţieni (525.000 de euro) Braziliei şi 250.000 de franci elveţieni (238.000 de euro) Argentinei.

Cei patru jucători argentinieni vizaţi, Giovani Lo Celso (atunci la Tottenham, acum la Villarreal), Emiliano Martinez (Aston Villa), Emiliano Buendia (Aston Villa) şi Cristian Romero (Tottenham), au fost suspendaţi pentru două meciuri.

14-02-2022
17:58

FCSB, amendată după meciul cu Chindia

Comisia de Disciplină a FRF a sancționat FCSB cu 5.000 de euro pentru întârzierea startului meciului de pe teren propriu cu Chindia, disputat fără spectatori din cauza incidentelor provocate de suporteri. Articolul 13.1 din ROAF le interzice echipelor să amâne începerea partidei.

Nici târgoviștenii nu au scăpat însă, nepedepsiți. Pentru că au ieșit mai târziu de la cabine după pauza dintre reprize, aceștia au primit din partea Comisiei o amendă de 2.000 de lei.

14-02-2022
17:05

CSM București va pierde la masa verde meciul cu Rostov

CSM București nu va putea face deplasarea în Rusia pentru duelul cu Rostov din Liga Campionilor. Acesta ar fi trebuit să se dispute pe 12 februarie, dar cazurile de Covid-19 din lot le-au împiedicat pe „tigroaice” să se prezinte.

Potrivit eurosport.ro, Federația Europeană de Handbal a informat toate echipele angrenate în competițiile europene că meciurile din faza grupelor trebuie să se încheie pe 20 februarie, urmând ca cele rămase nedisputate să fie omologate la masa verde. Altfel spus, campioana României va pierde duelul din Rusia prin neprezentare, scor 0-10.

14-02-2022
15:45

„Tricolorii” U16, remiză în amicalul cu Cipru

România U16 a încheiat la egalitate, scor 1-1, partida amicală disputată luni după-amiază, în compania selecționatei similare a Ciprului. Gazdele au deschis scorul încă din minutul 7, dar „tricolorii” au restabilit egalitatea Ioan Vermeșan, după doar 9 minute de la startul reprizei secunde.

Cele două echipe se vor întâlni din nou miercuri, 16 februarie, de la ora 16:00, tot în stagiul de pregătire din Cipru. În lotul convocat de Victor Ene pentru această acțiune se află următorii jucători:

Portari: Codruț Sandu (CSA Steaua), Rafael Munteanu (Farul Constanța);

Fundași: David Dănăilă (Concordia Chiajna), Luca Ciobanu (FCSB), Darius Fălcușan (U Cluj), Lenard Szoke (Csíkszereda), Costin Dragomir (Academica Clinceni), Alex Brumă (CSA Steaua), Răzvan Tamași (FCSB) Sergiu Gică (Farul Constanța);

Mijlocași: Alexandru Jurubiță (Academica Clinceni), Paul Ciupei (CFR Cluj), Luca Băsceanu (Farul Constanța), David Păcuraru (Farul Constanța), Marius Miruță (FCSB), Andrei Stoica (FC Argeș), Alessio Tudor (Petrolul Ploiești);

Atacanți: Ioan Vermeșan (UTA Arad), Ianis Târbă (FC Barcelona/Spania), Augustin Dumitrache (Universitatea Cluj).

14-02-2022
14:07

Ronaldo Deaconu va evolua în liga a doua din China

Deși a fost curtat de mai multe echipe în această iarnă, inclusiv din Casa Pariurilor Liga 1, Ronaldo Deaconu a decis să semneze cu Shaanxi Chang’an Athletic, echipă care evoluează în cel de-al doilea eșalon al Chinei. Potrivit spuselor sale, Gică Hagi a încercat să-l întoarcă din drum, dar nu putea concura din punct de vedere financiar cu oferta asiaticilor.

Da, am semnat în China, la Sansichang, o echipă care are ambiții mari. O iau ca pe un pas înainte, atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere sportiv. Au adus un antrenor cu experiență în China.

Da, este o echipă din Liga a 2-a. Mi-au oferit un contract foarte bun, cu bonusuri consistente. M-au urmărit de mai mult timp. Chiar zilele trecute am primit o ofertă din prima ligă chineză, chiar substanțială.

Singura echipă unde chiar îmi doream să joc în România era Farul. Eu consider că este o plecare pozitivă, nu doar din punct de vedere fotbalistic, ci și financiar. Dacă o să joc bine, mi se vor deschide alte porți”, a declarat mijlocașul de 24 de ani pentru Digi Sport.

14-02-2022
13:27

Manchester City este interesată de „bijuteria Argentinei”

Potrivit ESPN, Manchester City îl urmărește pe Maximo Perrone (19 ani), mijlocașul argentinienilor de la Velez Sarsfield. Există posibilitatea ca, în următoarea perioadă de transferuri, „cetățenii” să facă o ofertă de zece milioane de euro pentru tânărul jucător.

 

14-02-2022
11:18

Gabriela Ruse a învins-o pe Alja Tomjlanovic cu 6-1, 7-5

Jucătoarea română Gabriela Ruse (59 WTA) s-a calificat pe tabloul principal al turneului Dubai Duty Free Tennis Championships, dotat cu premii de 703.580 de dolari, după ce a trecut de australianca Alja Tomljanovic (39 WTA) cu 6-1, 7-5.

Românca s-a distanțat în primul set la 4-0, după care și-a cedat serviciul, iar în partea a doua a meciului a fost la un pas să piardă controlul, dar la 3-4 a salvat două mingi de break. Ulterior, a închis partida cu un game alb.

Ruse ar putea juca în primul tur, printre altele, cu principala favorită, belarusa Aryna Sabalenka (2 WTA), dar și cu Irina Begu (54 WTA).

14-02-2022
09:14

Liverpool vrea să-l transfere pe Joao Felix de la Atletico Madrid

Potrivit celor de la Liverpoolecho, Liverpool a pus ochii pe Joao Felix, atacantul celor de la Atletico Madrid, pe care intenționează să-l transfere la vară.

Joao Felix a fost transferat de Atletico Madrid, în vara lui 2019, de la Benfica, pentru 127,2 milioane de euro.

14-02-2022
08:09

Deian Sorescu e fericit după debutul la Rakow

Deian Sorescut a bifat primele minute în tricoul celor de la Rakow Czestachowa. S-a întâmplat în minutul 74, când a intrat în locul lui Mateusz Wdowiak, în meciul cu Radomiak Radom, câștigat cu 1-0 de echipa românului.

„Primele mele câteva minute în tricoul lui Rakow. Sunt fericit pentru debut, dar mai importante au fost cele 3 puncte. Felicitări băieţi!”, a postat Deian Sorescu, pe contul său de Twitter.

Alături de Sorescu a evoluat şi Bogdan Racoviţan, care a fost integralist. Fostul fundaș al lui FC Botoșani a bifat a doua sa apariție în campionatul polonez.

După 21 de etape scurse în Ekstraklasa, Rakow Czestachowa este pe ultima treaptă a podiumului, cu 41 de puncte, cu patru mai puține decât liderul Lech Poznan.

Scandal imens în Portugalia la derby-ul FC Porto – Sporting Lisabona

Derby-ul din etapa a 22-a a campionatului portughez, FC Porto – Sporting 2-2, a fost marcat de un scandal uriaș. La finalul primului act, căpitanul „dragonilor”, Pepe, a găsit un cartuș pe teren și i l-a arătat arbitrului, după cum susține publicația Record.

Nebunie a fost și la nivelul conducerii celor două echipe rivale. Se pare că directorul media al lui FC Porto, Rui Cerqueira, i-ar fi furat portofelul și telefonul președintelui de la Sporting Lisabona, Federico Varandas.

ADVERTISEMENT

Ca urmare a scandalului de la acest meci, oaspeții au făcut plângere la poliție și le-au adus acuzații grave oficialilor lui Porto, printre care și vicepreședintelui Vitor Baia și antrenorului Sergio Conceicao.

Un fotbalist s-a întors pe gazon după o suspendare de 12 ani

În vârstă de 46 de ani, Francesco Flachi a suspendat de două ori pentru cocaină şi o dată pentru pariuri, dar nu a renunțat la visul de a reveni pe gazon după ce şi-a ispăşit pedeapsa de 12 ani, pe care a primit-o în 2010, când juca la Brescia.

ADVERTISEMENT

Suspendarea i-a expirat în ianuarie 2022, iar pe 13 februarie a revenit pe gazon. Flachi a evoluat timp de 30 de minute pentru Signa 1914, echipă din Liga a 5-a italiană, într-un meci cu Prato 2000.

„Este ca o renaştere. N-am dormit săptămâni întregi din cauza tenisunii acumulate. Sunt atât de fericit şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au făcut să mă simt ca înainte, fotbalist”, a declarat jucătorul la finalul partidei încheiate 2-2.

ADVERTISEMENT