Sport

Știrile zilei din sport, duminică 27 februarie. Jaqueline Cristian, mesaj după operația suferită la genunchi: „Voi reveni mai puternică”

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de duminică 27 februarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
27.02.2022 | 21:00
Stirile zilei din sport duminica 27 februarie Jaqueline Cristian mesaj dupa operatia suferita la genunchi Voi reveni mai puternica
Jaqueline Cristian este încrezătoare că va reveni și mai puternică. Sursa foto: Neal Trousdale twitter
ADVERTISEMENT
27-02-2022
19:14

Ce mesaj a transmis Jaqueline Cristian după operația suferită la genunghi

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian, aflată pe locul 71 în clasamentul mondial, a suferit o operație la geunchi, în urma accidentării pe care a suferit-o în timpul meciului cu Daria Kasatkina, din turul 2 al turneului de la Doha.

Intervenția chirurgicală la care a fost supusă sportiva a decurs bine. „Vă mulțumesc foarte mult pentru mesaje și suport!!!

Operația a decurs foarte bine, mulțumită domnului doctor Ion Codorean, iar acum urmează perioada de recuperare, care este la fel de importantă ca operația!

Fac tot ce trebuie pentru a reveni cât mai repede și sunt sigură că toată perioada asta mă va face mai puternică”, este mesajul scris de jucătoarea română pe contul personal de facebook.

27-02-2022
17:52

Un jucător al lui Rangers a celebrat golul la fel cum face Ianis Hagi

Rangers a remizat, pe teren propriu, cu Motherwell, 2-2, ratând șansa de a se apropia în clasament de Celtic, care a terminat la egalitate, 0-0, în deplasare, cu Hibernian.

Golurile lui Celtic au fost marcate de Morelos (22) și Sakala (24). După ce a dus scorul la 2-0, Fashion Sakala a celebrat reușita la fel cum o face Ianis Hagi, salutând publicul cu o reverență. Românul este accidentat și ar putea rata și începutul sezonului viitor.

Golurile oaspeților au fost marcate de Roberts (52) și Woolery (76). În urma acestor rezultate, Celtic rămâne pe primul loc, cu 67 p, urmată de Rangers, cu 64 p. pe 3 este Hearts of Middlothian, cu 46 p.

27-02-2022
15:55

O nouă medalie pentru Bernadette Szocs la ITTF-Europe Top 16

Jucătoarea de tenis de masă Bernadette Szocs a încheiat întrecerea celor mai bune 16 jucătoare de tenis de masă din Europa pe locul al treilea.

În optimi românca s-a impus cu 4-2 în fața portughezei Jieni Shao, iar în sferturi a trecut de olandeza Britt Earland, tot 4-2. În penultimul act Berni a fost învinsă, însă, de reprezentanta Germaniei, Ying Han, scor 4-0

Astfel Bernadette Szocs încheie competiția pe treapta a treia a podiumului de premiere. Cealaltă româncă din concurs, Eliza Samara a părăsit întrecerea în sferturile de finală.

27-02-2022
14:55

Ana Bogdan o va înfrunta pe ucraineanca Dayana Yastremska la Lyon. Cu cine vor juca celelalte românce

Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Irina Bara sunt cele trei jucătoare din România care vor evolua la turneul Lyon dotat cu premii totale în valoare de 239.477 de dolari și 250 de puncte WTA.

Primul duel al ucrainencei Dayana Yastremska, refugiată din propria-i țară din cauza războiului declanșat de Rusia, va fi în compania Anei Bogdan. Cele două sportive se cunosc bine, românca numărându-se printre primele jucătoare din circuitul mondial care i-a transmis un mesaj de încurajare după ce Yastremska aceasta a părăsit Ucraina.

Sorana Cîrstea are trebui să aibă o misiunea mult mai ușoară în turul inaugural. Românca va înfrunta o sportivă venită din calificări. Cea de a treia jucătoare din țara noastră, Irina Bara o va întâlni în turul 1 pe italianca Jasmine Paolini, numărul 44 mondial.

27-02-2022
14:17

România a pierdut primul meci în 2022 în Rugby Europe Championship

Echipa națională de rugby a României a pierdut 21-38 cu Spania, la Madrid, meciul disputat în Rugby Europe Championship 2022. Stejarii au avut o primă repriză foarte slabă și ibericii au profitat din plin.

După primele 40 de minute tabela indica scorul de 28-7. Pentru Spania au înscris Marco Pinto, Matthew Foulds,  Fabien Perrin Alvar Gimeno, câte o încercare, toate transformate de Manuel Ordas. Eseul Stejarilor, din prima repriză, a fost reușit Hinckley Vaovasa, transformat de Ionel Melinte.

Al doilea act al înfruntării de la Madrid a fost ”adjudecat” cu 14-10 de România. Din nou Hinckley Vaovasa (min. 65) şi Marius Simionescu (72) au înscris câte o încercare, ambele transformate de Daniel Plai.

Nu a fost suficient pentru ca Stejarii să se impună. Frederic Quercy, eseu, și Manuel Ordas o lovitură de pedeapsă și o transformare, au punctat și ei. România este pe locul 2 în clasamentul pe 2022 al Rugby Europe Championship, cu 8 puncte, cinci mai puține decât Spania.

Peste două săptămâni, la București, Stejarii vor înfrunta Georgia. Punctele cumulate în edițiile 2021 și 2022 în Rugby Europe Championship sunt criteriu de calificare la Cupa Mondială din Franța, de anul viitor.

27-02-2022
12:32

Fanii din Peluza Nord au demarat o campanie de sprijin pentru refugiații ucraineni

Suporterii echipei FCSB, Peluza Nord, au demarat o campanie de colectare de donații ce vor fi distribuite refugiaților ucraineni care au ales calea exilului în România, după ce Rusia le-a invadat țara.

”Am început să ne strângem, ajutoarele și donațiile au început să apară! Sunteți fabuloși, vă mulțumim din suflet! Ne găsiți aproape de casa de bilete, intrarea pe Stadionul Național dinspre B-dul Basarabiei!”, transmit fanii roș-albaștrii.

 

27-02-2022
11:46

Marcelo Bielsa a fost demis de Leeds United

Marcelo Bielsa este istorie la Leeds United, după ce a fost demis duminică. Decizia a venit la o zi după înfrângerea din meciul cu Tottenham, scor 0-4, şi după ce echipa a ajuns în zona fierbinte a luptei pentru evitarea retrogradării. În prezent, formaţia de pe “Elland Road” ocupă locul 16.

Conform The Sun, Jesse Marsch, fostul antrenor al lui RB Leipzig, este favorit să-i ia locul lui Marcelo Bielsa. Leeds United va anunţa luni numele noului antrenor.

Marcelo Bielsa a fost numit la cârma lui Leeds United în vara lui 2018 şi a promovat echipa în Premier League la finalul sezonului 2019-2020. În prima stagiune, argentinianul a ratat promovarea, după ce a fost învins de Derby County în play-off. În primul sezon de Premier League, cu Bielsa pe bancă, Leeds United a terminat pe locul 9, aproape de poziţiile care duceau în cupele europene.

27-02-2022
10:23

Războiul din Ucraina face victime printre liderii marilor corporații din Rusia

Rusia este implicată în marile competiții sportive din lume, mai multe branduri numărându-se printre cei mai generoși sponsori. Este și cazul companiei Gazprom, sponsor al UEFA Champions League, dar și a mai multor cluburi importante din sportul mondial.

Războiul din Ucraina face victime și în rândul liderilor marilor companii din Rusia. Astfel, directorul general adjunct al Gazprom, divizia pentru securitatea corporativă, Alexander Tyulakov, a fost găsit mort, informează publicația rusă 47news.ru

Conform sursei citate, asupra cadavrului lui Tyulakov a fost găsit un bilet, ceea ce îi face pe anchetatori să creadă că este vorba despre un act suicidal.

Incidentul nu este singular. Sursa citată menționează că în urmă cu aproximativ o lună, un alt șef al Gazprom Invest, Leonid Shulman, în vârstă de 60 de ani, a fost găsit mort pe o stradă.

27-02-2022
08:27

Derby-ul Gremio – Internacional Porto Alegre, suspendat din cauza atacurilor violente ale fanilor

Rivalitatea dintre fanii echipelor braziliene Gremio și Internacional Porto Alegre a făcut victime între fotbaliști. Autocarul celor de la Gremio a fost atacat cu pietre, un fotbalist fiind dus cu ambulanța la spital.

Partida ar fi trebuit să se dispute sâmbătă, în cadrul etapei a 9-a a campionatului Gaúcho din Brazilia. Nefericitul atac asupra jucătorilor de la Gremio a avut loc în apropierea stadionului rivalei Internacional.

Aproximativ 100 de suporteri ai ultimei au aruncat cu pietre de mari dimensiuni în geamurile autocarului adversarilor, iar unul dintre proiectile l-a rănit pe paraguayanul Villasanti. Acesta a fost transportat de urgență la spital și este în afara oricărui pericol.

Alți fotbaliști și oficiali ai echipei Gremio au avut nevoie de îngrijiri medicale, suferind răni ușoare fiind loviți de cioburi de sticlă. Meciul a fost reprogramat pentru duminică, de la ora locală 19:00.  

Rafael Nadal a câștigat titlul 91 al carierei

Jucătorul spaniol Rafael Nadal s-a impus cu 6-4, 6-4 în fața britanicului Cameron Norrie în finala turneului ATP de la Acapulco, din Mexic, li a câștigat al 91-lea titlu în circuitul mondial, din carieră.

Turneul dotat cu premii totale de 1.678.065 de dolari a fost dominat autoritar de Nadal care și-a spulberat rând pe rând adversarii întâlniți, între care și noul lider mondial Daniil Medvedev.

ADVERTISEMENT

Nadal se impune astfel, pentru a patra oară la Acapulco, după victoriile din 2005, 2013 și 2020. Pentru succesul lui spaniolul va încasa un cec în valoare de 314.455 de dolari şi 500 de puncte ATP.