Sport

Știrile zilei din sport, marți, 8 martie. AC Milan vrea să prelungească înțelegerea cu Zlatan Ibrahimovic

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de marți, 8 martie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
08.03.2022 | 21:37
Stirile zilei din sport marti 8 martie AC Milan vrea sa prelungeasca intelegerea cu Zlatan Ibrahimovic
AC Milan este gata să înceapă negocierile pentru prelungirea, cu încă un sezon, a contractului lui Zlatan Ibrahimovic
ADVERTISEMENT
08-03-2022
19:35

AC Milan vrea să prelungească înțelegerea cu Zlatan Ibrahimovic

Potrivit celor de la MilanNews, AC Milan este gata să înceapă negocierile pentru prelungirea, cu încă un sezon, a contractului lui Zlatan Ibrahimovic. Formația milaneză ar fi dispusă să-i ofere între 2,5 și 3 milioane de euro atacantului suedez.

Actuala înețelgere cu Ibrahimovic urmează să expire la finalul actualului sezon.

08-03-2022
17:43

Organizatorii de la Indian Wells dau de înțeles că Novak Djokovic va absenta la turneu

Turneul masculin de tenis de la Indian Wells, BNP Paribas Open conform denumirii oficiale, începe cu o zi mai târziu decât cel feminin, pe 10 martie. Tragerea la sorți are loc marți, 8 martie, la ora locală 15:00, adică ora 1:00 în România, în noaptea de marți spre miercuri.

La competiție s-a înscris și Novak Djokovic, chiar dacă organizatorii au anunțat că pot participa numai jucătorii care s-au vaccinat împotriva Covid-19. Și, în condițiile în care sârbul refuză să fie imunizat, șansele ca el să fie prezent pe tabloul principal sunt nule.

Cu toate acestea, nu a fost făcut un anunț oficial, dar lucrurile se vor limpezi după ce va avea loc tragerea la sorți. Până atunci, însă, organizatorii s-au scăpat și au dat de înțeles că Djokovic nu va juca la Indian Wells.

Concret, în complexul sportiv Indian Wells Tennis Garden au pus imagini cu mai multe jucătoare și jucători.

Iar între cele cu Novak Djokovic și australianca Ashleigh Barty, care a anunțat, deja, că nu va juca la Indian Wells și Miami, au afișat mesajul „We miss you” (n.r. – Vă simțim lipsa).

08-03-2022
14:30

Carlo Ancelotti îl va ține pe bancă pe Toni Kroos cu PSG, dacă este la 95%

Meciul Real Madrid – PSG din returul optimilor Ligii Campionilor are loc miercuri, 9 martie, după ce în tur echipa franceză s-a impus datorită golului marcat în minutul 90+4 de Kylian Mbappe.

Sunt multe detalii care fac diferența în meciuri de acet gen. Aspectul mental este foarte important, iar aici mă refer inclusiv la entuziasmul și susținerea fanilor.

Suntem bine, calmi și motivați, vom arăta pe teren cea mai bună versiune a noastră”, a declarat antrenorul Realului, Carlo Ancelotti, conform tuttomercatoweb.com.

Tehnicianul a mai precizat că vor intra pe teren doar cei care sunt pregătiți 100% pentru această partidă. „Dacă Toni Kroos este la 95%, nu va juca”, a spus italianul, făcând referire la faptul că mijlocașul german era scpetic, în weekend, că miercuri va fi pe teren.

Ancelotti a mai spus că știe cum să facă față jocului practicat de PSG și cum să-i anihileze pe Lionel Messi, Neymar și Kylian Mbappe. „Cu și fără minge, trebuie să punem presiune timp de 90 de minute. Trebuie să jucăm inteligent, fără a ne pierde cu firea”, a spus el.

Tehnicianul italian este de părere că Mbappe va fi bine primit pe Santiago Bernabeu, deoarece „marii jucători au fost mereu aplaudați” și singurul lui gând este ca Real să joace mai bine decât a făcut-o în prima manșă.

08-03-2022
13:31

Martina Navratilova consideră că Halep și-a pierdut constanța:

Unul dintre cele mai mari nume din istoria tenisului mondial nu îi dă prea multe șanse Simonei Halep la turneul de la Indian Wells, iar jucătoarea are un tablou dificil cu Krejcikova, Muguruza şi Swiatek.

,,Dacă Halep ne-a obişnuit să fie constantă în trecut, acum nu mai este. Ar trebui să aibă o şansă în plus la Indian Wells, faţă de Miami, pentru că terenurile sunt mai lente, dar jocul ei e lipsit de consistenţă în ultima perioadă. Are loviturile, dar se luptă pentru a găsi modalitatea de a fi mai agresivă. Are în continuare mari dubii când şi dacă vine la fileu. În cazul în care nu îi iese planul agresiv, revine la „setările” iniţiale, de a juca în defesnivă”, a declarat Navratilova pentru wtattennis.com.

În opinia ei, Iga Swiatek este principala favorită la câștigarea turneului, alături de Badosa și Muguruza: „,Campioana de anul trecut, Badosa, adoră să joace pe terenurile de acest gen, i se potrivesc perfect. Muguruza poate fi un real pericol, poate produce surpriza, în timp ce Swiatek are un joc extrem de solid. Când Iga joacă la nivel maxim, e de neoprit. Ne aducem aminte de Roland Garros 2020, când a câştigat fără să piardă set. A fost dominantă la Doha, când e în formă, e în formă, e greu să îi faci faţă. Condiţiile de la Indian Wells vor fi destul de similare ca cele de la Doha”.

Simona Halep este încântată de faptul că Horia Tecău a fost numit căpitanul nejucător al echipei de FED Cup a României și i-a transmis un mesaj acestuia: „Hai să o facem, campionule!”, iar numărul 26 mondial ar putea juca pentru România în barajul cu Polonia din aprilie.

08-03-2022
11:17

Meciurile cap de afiș din play-off și play-out se joacă duminică și luni

Liga profesionistă de Fotbal a stabilit zilele și orele la care sunt programate meciurile din etapa inaugurală din play-off și play-out în Casa Pariurilor Liga 1.

Primele meciuri vor avea loc vineri, 11 martie, ultimele fiind programate luni, 14 martie. Meciurile care țin capul de afiș al primei etape din faza a doua a întrecerii interne, Rapid – Dinamo, respectiv FCSB – Farul, se joacă duminică și luni.

Iată programul complet al partidelor:

Vineri, 11 martie

  • UTA Arad – Academica Clinceni, ora 17:30 
  • Universitatea Craiova – FC Argeș, ora 20:30

Sâmbătă, 12 martie

  • Chindia Târgoviște – FC U Craiova, ora 17:30
  • CFR Cluj – FC Voluntari, ora 20:30

Duminică, 13 martie

  • Sepsi OSK Sf. Gheorghe – CS Mioveni, ora 17:30
  • Rapid – FC Dinamo, ora 20:30

Luni, 14 martie

  • FC Botoșani – Gaz Metan Mediaș, ora 18:00
  • FCSB – Farul Constanța, ora 21:00
08-03-2022
09:11

Zverev, iertat de suspendare de ATP

Alexander Zverev a primit un ultim avertisment după gestul său incalificabil de la turneul de la Acapulco. Numărul 3 ATP și-a rupt racheta de scaunul arbitrului și l-a făcut în toate felurile pe un oficial.

Germanul a scăpat doar cu o amendă de 70.000 de euro, însă la următoarea abatere ar putea fi suspendat cel puțin două luni: „Uită-te la urmă! E linia ta, la naiba! Idiotul dracului!”, a urlat Zverev la arbitru în ultimul game, iar la final a „concluzionat”: „Ai distrus dracului tot meciul! Tot meciul l-ai distrus tu!”.

Mats Wilander l-ar criticat în termeni foarte duri pe Alexander Zverev: „Dacă un jucător își rupe racheta de scaunul arbitrului și e literalmente la câțiva centimetri distanță de a-i lovi piciorul, ar trebui să nu i se permită să intre pe un teren de tenis până ce nu va trece printr-o perioadă de reabilitare. Trebuie să îl pedepsim în concordanță cu gestul făcut. Să îl lăsăm să joace tenis profesionist după două săptămâni, e prea devreme”, a declarat acesta pentru pentru Eurosport. 

08-03-2022
07:41

Eric, cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1, face parte din conducerea clubului Gaz Metan

Fostul fotbalist Eric de Oliveira a fost cooptat în noua schemă de conducere a clubului Gaz Metan Mediaș. Cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1 va face parte din Consiliul Director.

 

De asemenea, Marius Nistor a fost ales în funcţia de preşedinte al clubului, iar reprezentantul Primăriei Mediaș, Dorel Vlaşin, și reprezentantul suporterilor lorin Rusu au fost aleși în Consiliul Director, anunță fanii ”găzarilor” prin intermediul paginii oficiale de Facebook.

Gaz Metan Mediaș a încheiat sezonul regulat în casa Pariurilor Liga 1 pe ultimul loc, cu 10 puncte, după ce a fost depunctată de mai multe ori. 14 puncte au pierdut în total medieșenii din cauza datoriilor financiare.

Irina Bara a ratat calificarea pe tabloul principal la Indian Wells

Jucătoarea română de tenis Irina Bara, singura reprezentantă a țării noastre în calificările turneului de 1.000 de puncte WTA de la Indian Wells, a ratat accederea pe tabloul principal.

Românca a jucat în primul tur al calificărilor cu ucraineanca Lesia Țurenko în fața căreia a pierdut în trei seturi, scor 0-6, 6-3, 2-6.

ADVERTISEMENT

Pe tabloul principal România are patru reprezentante. În primul tur Gabriela Ruse o va întâlni pe Kristina Kucova din Slovacia, iar Irina Begu pe Katerina Siniakova din Cehia.

Calificate direct în turul secund sunt Simona Halep, care o va întâlni pe învingătoarea dintre Ekaterina Alexandrova, din Rusia, şi americanca Elvina Kalieva, iar Sorana Cîrstea o va avea ca adversară pe câștigătoarea duelului dintre Ajla Tomjlanovici şi Hailey Baptiste.

ADVERTISEMENT