Sport

Știrile zilei din sport, joi 17 februarie. CSO Voluntari a câștigat Cupa României la baschet în fața lui SCM ”U” Craiova

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de joi, 17 februarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
17.02.2022 | 22:00
Stirile zilei din sport joi 17 februarie CSO Voluntari a castigat Cupa Romaniei la baschet in fata lui SCM U Craiova
ADVERTISEMENT
17-02-2022
20:48

Voluntari câștigă în Bănie Cupa României la baschet masculin

CSO Voluntari a reușit să se impună în Sala Polivalentă din Craiova în finala Cupei României la baschet masculin, scor 89-75 (24-15, 21-23, 17-16, 27-21).

Baschetbaliștii craioveni au fost susținuți din tribune și de „leul” Dan Nistor, însă oltenii nu au reușit să își revanșa în fața ilfovenilor după ce au fost eliminați și în semifinalele Final Four-ului de anul trecut, scor 81-80.

Dan Nistor, prezent la finala Cupei României la baschet dintre SCM U Craiova și CSO Voluntari
Dan Nistor, prezent la finala Cupei României la baschet dintre SCM U Craiova și CSO Voluntari.

CSO Voluntari a dominat partida de la un cap la altul ș câștigă din nou Cupa României, după ce anul trecut s-au impus în fața celor de la CSM Oradea, scor 72-65.

17-02-2022
18:39

Gol superb marcat de Raul Rusescu în Serie D. Video

Raul Rusescu a marcat un gol superb pentru Lamezia Terme în duelul cu Licata. De altfel, a fost unicul gol al meciului, iar echipa românului se află pe locul 3, cu 45 de puncte după 24 de etape.

Este a doua reușită a lui Raul Rusescu pentru Lamezia Terme de la transferul său în Italia.

17-02-2022
18:12

Cosmin Contra, egal cu Al Ittihad pe terenul lui Al-Taawon

Al-Ittihad FC, echipă antrenată de Cosmin Contra, a remizat, în deplasare, cu Al-Taawon, 1-1. Oaspeții au deschis scorul prin Hamdallah, în minutul 2, iar egalarea a fost restabilită în minutul 59, după reușita lui El Hamid.

În urma acestui rezultat, Al-Ittihad FC se menține pe primul loc al clasamentului, cu 48 de puncte, fiind urmată de Al Shabbab și Al Nassr, ambele cu 41 de puncte și un meci în plus. Al-Taawon se găsește pe locul 10, cu 22 de puncte.

17-02-2022
17:02

Sainz și Leclerc vor conduce în CM de Formula 1 monopostul Ferrari F1-75

Echipa italiană de Formula 1 Ferrari și-a prezentat monopostul care va fi pilotat de Carlos Sainz și Charles Leclerc în Campionatul Mondial care începe pe 20 martie, cu Marele Premiu al Bahrainului.

Caroseria este de un roșu mai închis decât cel folosit la monopostul din 2021, iar aripile față-spate și podeaua sunt negre. „Sunt entuziasmat de mașină, pentru că reprezintă produsul efortului, dăruirii și pasiunii fiecăruia dintre noi.

Este meritul unui grup de oameni care au investit totul în această mașină și au lucrat cu curaj, creativitate și spirit de echipă. Exceptând noile reglementări tehnice, considerăm că a trebuit să construim mașina cu mintea deschisă.

Am lucrat foarte mult și la suspensii, sunt diferite. Noile mașini sunt diferite din punct de vedere aerodinamic, dar aș spune că arată incredibil!

Aș numi această mașină un Ferrari curajos, pentru că am interpretat regulile gândind liber, deschis”, a declarat Mattia Binotto, directorul echipei, informează gsp.ro.

17-02-2022
15:46

”Tricolorii mici” întâlnesc Finlanda și Maroc, în martie

Echipa națională de tineret a României va disputa primul meci pe noul stadion Arcul de Triumf, luna viitoare, cu Finlanda. Este primul amical din cele două programate de FRF în luna martie.

Reunirea este programată pe 20 martie, iar meciul test contra reprezentativei nordice se va disputa cinci zile mai târziu, pe 25 martie, de la ora 17:30.

Următoarea partidă de verificare este programată pe 29 martie, în deplasare, cu Maroc. Locul și ora de disputare vor fi anunțate ulterior, după ce cele două Federații vor ajunge la un acord.

Naționala U21 a României este calificată direct la turneul final al Campionatului European din 2023, în calitate de țară organizatoare, astfel că în ferestrele meciurilor internaționale joacă doar partide amicale.  

17-02-2022
15:12

CFR Cluj - Rapid, derby cu casa închisă

CFR Cluj și Rapid sunt adversare în etapa a 27-a din Liga 1. Cele două echipe se întâlnesc duminică, de la ora 19:55. Alături de FC Botoșani, echipa lui Mihai Iosif este singura echipa din Liga 1 care a învins campioana en-titre. Ardelenii au sete de răzbunare și anunță că giuleștenii vor avea parte de un infern în Gruia. Toate biletele la derby-ul feroviar au fost vândute.

„CFR Cluj – FC Rapid e sold out!

Datorită faptului că meciurile se joacă cu o capacitate redusă la 30%, toate biletele puse în vânzare pentru meciul de duminică seara s-au epuizat în primele zile în care au fost puse în vânzare online. Așadar, casele de bilete de la stadion nu vor mai fi deschise pentru acest meci.

Vă mulțumim pentru interesul manifestat și vă așteptăm să ne bucurăm împreună de un derby feroviar!”, a scris CFR Cluj, pe Facebook.

17-02-2022
14:19

Gabriela Ruse a renunțat să mai joace la Doha

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse (59 WTA) a anunțat că s-a retras de la turneul de la turneul Qatar TotalEnergies Open, care va avea loc la Doha, între 20 și 26 februarie.

Ruse a acuzat oboseala acumulată la turneul de la Dubai și faptul că s-a simțit rău. Ea a jucat cinci meciuri în tot atâtea zile, trei în calificări, plus două pe tabloul principal.

La Dubai, jucătoarea română a fost învinsă în turul 2 de Simona Halep cu 6-3, 6-2, după ce trecuse în calificări de rusoaica Anastasia Gasanova cu 6-2, 7-5, de italianca Jasmine Paolini cu 6-3, 6-1 și de australianca Alja Tomljanovici cu 6-1, 7-5, iar pe tabloul principal de spaniola Paula Badosa Gibert cu 6-3, 5-7, 6-4.

17-02-2022
13:28

Orman Davis, noul transfer de la CFR Cluj

CFR Cluj a făcut o achiziție surprinzătoare. Campioana României l-a adus pe Orman Davis (19 ani), un fundaș central din Panama, care măsoară doar 175 centimetri, o înălțime care, în mod normal, nu îi caracterizează pe fotbaliștii ce evoluează pe postul său.

„După o lună de probe, transferul fotbalistului a fost oficializat. Fundașul central panamez în vârstă de 19 ani a semnat pe o perioadă de un sezon – este vorba despre un împrumut, cu opțiune de cumpărare ulterioară”, notează futbolcentroamerica.com.

17-02-2022
12:05

Avionul lui Manchester City a ratat aterizarea din cauza furtunii Dudley

Pep Guardiola și jucătorii lui Manchester City au trăit momente terifiante în avionul Boeing 757, care îi transporta de la Lisabona.

Din cauza rafalelor de vânt de până la 80 de kilometri/oră produse de furtuna Dudley, piloții au fost nevoiți să îndrepte aeronava către Aeroportul John Lennon din Liverpool, după ce au ocolit aeroportul din Manchester de trei ori.

„Putem confirma că avionul care transporta prima echipă acasă de la Lisabona a aterizat în siguranţă la Liverpool, după ce vânturile puternice au forţat o deviere de la Manchester”, a anuţat clubul, pe Twitter.

Manchester City a învins-o pe Sporting Lisabona, scor 5-0, în manșa tur din optimile Ligii Campionilor.

17-02-2022
11:11

CS Mioveni transferă doi jucători de la Gaz Metan

Potrivit GSP, fundașul Răzvan Trif și mijlocașul Mihai Lixandru, jucători care tocmai și-au reziliat contractele cu Gaz Metan, vor semna cu CS Mioveni.

17-02-2022
10:12

Comisia de Disciplină a FRF a anunțat sancțiunile în cazul trucării meciului UTA – Daco-Getica din 2019

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a finalizat ancheta cu privire la trucarea, în 2019, a meciului UTA Arad – Daco-Getica 6-0, și a anunțat sancțiunile dictate împotriva celor implicați.

Astfel, dinamovistul Gabriel Răducan a fost suspendat timp de 3 luni și va achita o amendă în valoare de 15.000 de lei. Și foștii ”câini” Liviu Gheorghe, respectiv Raphael Stănescu au primit câte două luni de suspendare și câte o amendă de 10.000 de lei. Toți trei evoluat în 2019 pentru Daco-Getica.

Cea mai aspră sancțiune a fost dictată împotriva fostului fundaș Alin Stoica. Acesta nu va avea voie să intre pe nici un stadion din România vreme de doi ani și va achita o amendă de 200.000 de lei.

17-02-2022
09:18

Ofertă de nerefuzat pentru Eberechi Eze

Oficialii clubului din Premier League Newcastle United pregătesc o ofertă în valoare de 45 de milioane de lire sterline pentru mijlocașul echipei Crystal Palace, Eberechi Eze.

”Coțofenele” au făcut o primă încercare de a-l împrumuta până la sfârșitul sezonului, în schimbul a 5 milioane de lire sterline, ofertă declinată de cei de la Palace.

Conform The Sun, gruparea din nordul Angliei a revenit însă și a plusat la 45 de milioane de lire, pentru un transfer definitiv. Oferta este de această dată pe placul celor de la Crystal care l-au achiziționat în 2020 pentru 17 milioane de lire, de la Queens Park Rangers.

17-02-2022
08:27

Spania renunţă la restricţiile pentru evenimentele sportive

Carolina Darias, ministrul Sănătății din Spania, a anunțat că, începând cu data de 4 martie, evenimentele sportive se vor putea desfășura cu public la 100% din capacitate. Însă, purtarea măştii va rămâne obligatorie, iar fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi consumul de produse alimentare, în timpul acestor evenimente sportive, va fi interzis.

„Începând cu weekendul din 4 martie, evenimentele sportive, atât în ​​aer liber, cât şi în interior, se vor desfăşura cu public la 100% din capacitate, având în vedere evoluţia satisfăcătoare a tuturor indicatorilor epidemiologici”, a anunţat Carolina Darias, într-o conferinţă de presă.

17-02-2022
07:28

Sătul de promisiuni, Ilie Poenaru pleacă și el de la Gaz Metan

Rămas fără cei mai importanți jucători și sătul de promisiuni neonorate, antrenorul Ilie Poenaru a decis să nu-și mai ducă până la capăt angajamentul cu Gaz Metan Mediaș.

”Aveam doar promisiuni mari din partea autorităților, care de la săptămână la săptămână ne făceau să credem că se va rezolva, dar de fapt ei pregăteau altceva!

Noi ne-am continuat munca ca niște profesioniști până când a venit ziua în care am fost depunctați și de aici ne-am dat seama că lucrurile devin grave. Deja ne-au arătat minciuna! Faptul că nu poți rezolva acel litigiu de 50.000 de euro nu este că nu ai, ci nu vrei!”, a spus Ilie Poenaru, pentru ProSport.

Erling Haaland, tot mai aproape de un transfer. Borussia Dortmund i-a găsit înlocuitor

Pe lista de achiziții a celor mai importante cluburi din Europa, Erling Haaland este tot mai aproape de un transfer. Norvegianul își dorește o nouă provocare, iar oficialii Borussiei Dortmund au înțeles că va fi tot mai greu să-l păstreze.

Astfel, nemții s-au reorientat și i-au găsit înlocuitor. Atacantul francez de doar 19 ani, Hugo Ekitike, a intrat pe radarul Borussiei. Legitimat la Reims, Ekitike poate fi achiziționat pentru doar 40 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul de 1,90 metri a marcat 10 goluri în actualul campionat și a oferit patru pase decisive, în 23 de meciuri pentru Reims.

Dinamo a câștigat derby-ul cu Steaua din Liga Națională de Baschet

Duelul istoric dintre Dinamo și Steaua, la baschet masculin, a fost câștigat de ”câini” cu scorul de 88-78. Meciul din etapa a 14-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM) a fost controlat de roș-albi care și-au adjudecat primele trei sferturi.

ADVERTISEMENT

Abia în cea de a patra secvență de joc roș-albaștrii au reușit să se impună (24-17), fără, însă, să reușească să întoarcă rezultatul.

Suedezul Carl Viktor Gaddefors a fost cel mai bun om al lui Dinamo, cu 21 puncte şi 6 pase decisive. ”Câinii” au urcat pe locul 12 în clasament, cu 25 de puncte. Steaua este pe 4 cu 29 de puncte.

ADVERTISEMENT

Eșec usturător pentru SCM Râmnicu Vâlcea în EHF European League

Echipa feminină de handbal SCM Râmnicu Vâlcea a pierdut clar disputa cu norvegiencele de la Viborg 20-31, în grupa D a EHF European League.

Partida din nordul Europei a fost dominată de gazde, în ciuda eforturilor oltencelor de a se menține în joc, în prima repriză. Actul secund a fost la discreția celor de la Viborg care conduc în clasamentul grupei.

ADVERTISEMENT

Elghoui, Klikovac și Dache, toate cu câte 3 goluri, au fost principalele marcatoare pentru vicecampioana României. SCM Râmnicu Vâlcea este a doua în grupa D, cu 7 puncte, două în urma norvegiencelor.

ADVERTISEMENT