Sport

Știrile zilei din sport, marți, 22 martie. U-BT Cluj, calificare istorică în sferturile Basketball Champions League. Gabriela Ruse, victorie facilă la Miami

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de marți, 22 martie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
22.03.2022 | 21:15
Stirile zilei din sport marti 22 martie UBT Cluj calificare istorica in sferturile Basketball Champions League Gabriela Ruse victorie facila la Miami
Știrile zilei din sport, marți, 22 martie. U BT Cluj, calificare istorică în sferturile Basketball Champions League. FOTO: Facebook U-BT Cluj-Napoca
ADVERTISEMENT
22-03-2022
21:49

Gabriela Ruse va juca în turul 2 la WTA Miami

Gabriela Ruse s-a calificat în turul al doilea la WTA Miami. A 57-a jucătoare a lumii, românca a învins-o în două seturi pe croata Ana Konjuh (locul 52 WTA), scor 6-3, 6-4. Confruntarea a durat o oră şi 35 de minute.

Ruse va evolua în turul 2 împotriva Eleni Rîbakina din Kazahstan, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 17.

Pentru calificarea în această fază a competiției, românca va primi un cec în valoare de 30.130 de dolari şi cu 35 de puncte WTA.

 

22-03-2022
21:15

Premieră pentru România. U-BT Cluj, prima echipă din istorie calificată în sferturile Basketball Champions League

Campioana României la baschet masculin scrie istorie. U Banca Transilvania Cluj s-a calificat în sferturile de finalp ale Basketball Champions League, după ce i-a învins pe belgienii Filou Oostende, scor 85-74 (50-34). Ardelenii sunt prima echipă românească ce reușește să atingă această fază a competiției.

Cei mai buni marcatori ai meciului fost Jantunen 20 puncte, pentru gazde, respectiv Richard 17 şi Stipanovici 16, pentru U-BT Cluj. Ardelenii au fost susținuți din tribune de 30 de fani clujeni, care au făcut deplasarea în Belgia chiar cu avionul de linie cu care a călătorit U-BT Cluj.

Datorită acestui succes, campionii României au terminat pe primul loc grupa K din Top16, cu șapte puncte, și va merge în sferturi împreună cu Unicaja Malaga, ocupanta locului secund, cu șase puncte. În sferturi, meciurile se vor juca în sistemul „cel mai bun din trei partide”.

Din grupa K s-au retras, din cauza conflictului din țara natală, ucrainenii de la BC Prometey, care aveau cinci puncte în momentul decizie. Toate rezultatele din grupă, în partidele cu BC Prometey, au fost anulate de BCL.

22-03-2022
16:27

Halep a participat la o acțiune caritabilă la Miami Open

În ciuda faptului că nu mai este la nivelul din anii anteriori, Simona Halep este un nume care atrage în continuare și această cauză a fost aleasă de organizatorii Miami Open să participe la o campanie emoționantă.

Dubla câștigătoare de Grand Slam a fost prezentă la o acțiune a organizației non-profit ”Rebuilding Together”, care se ocupă de renovarea de locuințe, alături de alte nume importante precum Casper Ruud, Jannik Sinner, Sloane Stephens și Fabio Fognini.

Halep, îmbrăcată într-o ținută oferită de organizatori, a vopsit cu zâmbetul pe buze peretele exterior al unei case.

22-03-2022
14:01

Programul etapei a treia din play-off-ul și play-out-ul Casa Pariurilor Liga 1

LPF a anunțat programul etapei a treia din play-off-ul și play-out-ul Casa Pariurilor Liga 1. Runda începe vineri, 1 aprilie, și se încheie pe 4 aprilie. Cel mai tare meci se joacă în play-off, duminică, 3 aprilie. Este vorba despre FCSB – Universitatea Craiova, derby programat pe Național Arena, de la ora 19:00.

Vineri, 1 aprilie 2022

U Craiova 1948 – CS Mioveni, ora 17:30
Chindia Târgoviște – Dinamo, ora 20:30

Sâmbătă, 2 aprilie 2022

UTA Arad – Gaz Metan Mediaș, ora 12:30
FC Voluntari – Farul, ora 17:30
Rapid – FC Botoșani, ora 20:30

Duminică, 3 aprilie 2022

FCSB – Universitatea Craiova, ora 19:00

Luni, 4 aprilie 2022

Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Academica Clinceni, ora18:00
CFR 1907 Cluj – FC Argeș, ora 21:00

22-03-2022
10:57

Andre Onana a scăpat nevătămat dintr-un accident de circulație

Portarul lui Ajax și al naționalei de fotbal a Camerunului, Andre Onana, a fost implicat, marți, într-un accident de circulație. El și fratele lui se aflau într-o mașină, condusă de o altă persoană, și se deplasau spre cantonamentul naționalei.

La un moment dat, mașina s-a izbit de o alta, care venea din sens opus, dar în accident a fost implicat și un al treilea autoturism, informează goal.com.

Andre Onana a scăpat nevătămat și a luat altă mașină pentru a ajunge la Douala, unde este cantonamentul naționalei Camerunului. „Leii neîmblânziți” întâlnesc, vineri, Algeria, în preliminariile CM 2022.

Portarul a fost suspendat un an, în 2020, pentru că la un test antidoping i-a fost găsită în organism o substanță aflată pe lista celor interzise.

22-03-2022
10:39

Barcelona a invitat AS Roma să participe la Trofeul Gamper

Barcelona pregătește, deja, sezonul viitor. Nu doar că și-a asigurat serviciile unui jucător, dar a pus la punct amănuntele a două turnee de pregătire care vor avea loc în Australia și Statele Unite.

În plus, oficialii clubului au invitat echipa AS Roma să participe la Trofeul Gamper. Este vorba de meciul programat cu ocazia prezentării lotului pentru sezonul viitor, iar acest meci ar putea avea loc, în 2022, pe 6 sau 7 august.

AS Roma este pregătită de Jose Mourinho, iar pentru tehnicianul portughez ar fi o nouă revenire pe Camp Nou. El a fost secundul lui Bobby Robson și al lui Louis van Gaal, când aceștia au pregătit Barcelona.

Ulterior, s-a întors ca adversar în Champions League când a pregătit Chelsea (2004-2007 și 2013-2015), dar și în La Liga, în perioada în care a pregătit Real Madrid (2010-2013).

Barcelona și AS Roma s-au mai înfruntat în Trofeul Gamper, în 2015, când catalanii s-au impus cu 3-0. În acel meci, Lionel Messi a avut o altercație cu Mapou Yanga-Mbiwa, dar lucrurile s-au calmat după ce ambii au primit cartonaș galben.

22-03-2022
05:57

Paulo Dybala va părăsi Juventus la finalul sezonului

Juventus, prin directorul său general Maurizio Arrivabene, a confirmat plecarea la finalul sezonului lui Paulo Dybala, notează lequipe.fr.

Paulo Dybala își trăiește ultimele luni la Juventus. Atacantul argentinian, în vârstă de 28 de ani, ajuns la Torino în 2015, nu își va prelungi contractul care expiră în iunie.

Odată cu venirea lui Vlahovic (n.r. – în ianuarie), locul lui în echipă nu a mai fost sigur. Ca urmare, s-a luat decizia să nu-i mai fie reînnoit contractul”, a declarat directorul general al Juve, Maurizio Arrivabene.

Absent de mai multe ori în acest sezon din cauza accidentărilor, Dybala și-a pierdut și statutul de al doilea căpitan al echipei.

Calitățile sale și, mai ales, viitorul statut de jucător liber de contract au atras atenția unor cluburi importante ca Inter Milano și Atletico Madrid, mai scrie ziarul francez, citând presa italiană.

O campioană olimpică la 20 km marș a fost suspendată pentru dopaj

Atleta rusă Elena Lashmanova a devenit campioană olimpică în 2012 în proba de 20 km marș. Ea a fost sancționată pentru folosirea unor substanțe interzise și încălcarea regulilor antidoping.

Lashmanova, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Londra și campioană olimpică un an mai târziu în aceeași probă, a fost deposedată de respectivele titluri. Anunțul a fost făcut de Athletics Integrity Units (AIU).

ADVERTISEMENT

Suspendarea a intrat în vigoare la 9 martie 2021, a anunțat instituția, citată de lepartisien.fr. Forul a mai înștiințat că sportiva a acceptat sancțiunea.

Lashmanova este la a doua suspendare, după cea din perioada iunie 2014 – februarie 2016. Atunci fusaese depistată pozitiv la enrurobol (în ianuarie 2014).

ADVERTISEMENT

Lautaro Martinez ratează convocarea la naționala Argentinei

Atacantul argentinian Lautaro Martinez, legitimat la echipa italiană Inter Milano, a avut un rezultat pozitiv la un test pentru Covid-19, anunță leparisien.fr.

Ca urmare, el va rata ultimele două meciuri ale naționalei țării sale în preliminariile pentru Campionatul Mondial programat în 2022. Competiția are loc în Qatar, între 21 noiembrie și 18 decembrie.

ADVERTISEMENT

Altă absență din lotul convocat de selecționerul Lionel Scaloni este a lui Lisandro Martinez, legitimat la Ajax Amsterdam. Acesta are probleme medicale la piciorul stâng și va rata convocarea.

În schimb, va fi prezent starul lui PSG, Lionel Messi, chiar dacă a absentat din cauza unei răceli la meciul pierdut duminică cu 0-3 pe terenul lui AS Monaco, în Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Naționala Argentinei a obținut, deja, calificarea la CM 2022.

Barcelona a mai pus ochii pe un jucător din Premier League

Echipa spaniolă Barcelona vrea să dea o nouă lovitură pe piața transferurilor. Catalanii îl au în vedere pe starul brazilian al lui Leeds United, Raphinha, în vârstă de 25 de ani.

Jucătorul are contract cu echipa engleză până în vara lui 2024 și, conform UOL Esporte, citat de fichajes.com, a refuzat prelungirea înțelegerii.

Jucătorul are o cotă de 40 de milioane de euro, clauza de reziliere fiind de 84 de milioane de euro. Această sumă poate ajunge, însă, la 25 de milioane de euro, dacă Leeds retrogradează.

Barcelona a mai adus, în iarnă, trei jucători din Premier League. Este vorba de atacantul lui Arsenal, Pierre-Emerick Aubameyang, de vârful lui Manchester City, Ferran Torres, ambii transferați, și de extrema lui Wolverhampton, Adama Traore.

Acesta din urmă este împrumutat până în iunie, dar Barcelona are opțiunea unui transfer definitiv.

ADVERTISEMENT