Sport

Știrile zilei din sport, vineri, 4 martie. Problemele musculare amână revenirea pe teren a lui Erling Haaland

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de vineri, 4 martie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
04.03.2022 | 20:15
Stirile zilei din sport vineri 4 martie Problemele musculare amana revenirea pe teren a lui Erling Haaland
Erling Haaland. Sursa foto: thyesun.co.uk
ADVERTISEMENT
04-03-2022
20:37

Borussia Dortmund nu poate conta pe Erling Haaland

Atacantul Erling Haaland continuă să se confrunte cu probleme musculare, iar revenirea lui pe terenul de joc se amână, conform informațiilor oferite de publicația Marca.

Norvegianul s-a accidentat din nou, chiar înaintea returului cu Rangers din Europa League, iar medicii sunt în continuare rezervați asupra datei la care acesta va fi din nou apt de joc.

Conform sursei citate, cel mai optimist pronostic pentru revenirea lui Erling Haalnad este finalul lunii martie, după fereastra dedicată meciurilor echipelor naționale.

04-03-2022
19:28

Cosmin Olăroiu și Al Sharjah au ratat șansa de a se apropia de lider

Formația pregătită de Cosmin Olăroiu, Al Sharjah, a pierdut cu 0-1 meciul disputat în cadrul etapei a  18-a a campionatului Emiratelor Arabe Unite și a ratat șansa de a se apropia de liderul Al Ain.

Trupa lui Olăroiu a fost răpusă de Al Jazira, unicul gol al întâlnirii fiind marcat de Bruno în minutul 38. În urma acestui rezultat Al Sharjah rămâne cu 33 de puncte, la 10 lungimi în urma liderului.

04-03-2022
18:45

Roberto Carlos a revenit pe terenul de fotbal și chiar a reușit să și marcheze

Roberto Carlos, unul dintre cei mai buni fundași stânga din istoria fotbalului, a revenit pe gazon la 48 de ani. Acesta a evoluat pentru o echipă de amatori, Bull in The Barne United, într-un meci amical împotriva celor de la Harlescott Rangers.

Echipa lui Roberto Carlos a fost învinsă, scor 3-4, însă fundașul brazilian a reușit să-și treacă numele pe tabela de marcaj, cu un gol înscris din penalty.

Meciul a fost organizat în cadrul unei campanii umanitare a gigantului american Ebay. În urma unei tombole, care a implicat mai multe cluburi de Sunday League din Anglia, a fost aleasă formația care l-a avut în componență pe Roberto Carlos.

04-03-2022
17:16

Adrian Mutu, cel mai mare eșec al lui Chelsea sub conducerea lui Roman Abramovic

Noul antrenor al Rapidului, Adrian Mutu, a fost un jucător important în Italia, dar a evoluat și în Anglia, Franța și India. Acă în Serie A a scris istorie, transferul pe Samford Bridge, la Chelsea, este considerat cel mai dezamăgitor al clubului londonez sub patronajul lui Roman Abramovic.

Italienii de la tuttomercatoweb au întocmit un top al celor mai ”ratate” transferuri din istoria recentă a deținătoarei Ligii Campionilor, iar Mutu este pe un deloc onorant loc 1.

”Am luat în considerare doar jucătorii aduși de magnatul rus, iar raportul preț-performanță al jucătorilor a fost cel mai important criteriu în această evaluare.

De departe, cea mai proastă afacere a lui Chelsea. Primul an al lui a fost un eșec, a marcat 10 goluri în toate competițiile. Al doilea, un coșmar: mai întâi, depistat cu cocaină, apoi despărțirea și o dispută lungă și costisitoare în urma căreia clubul i-a cerut românului să plătească o mare parte din suma de transfer”, au explicat italienii decizia de a-l trece în fruntea celor mai eșuate transferuri ale lui Chelsea.

04-03-2022
15:48

Final Four-ul Cupei României la volei masculin va avea loc la Brașov

După ediția de anul trecut a Supercupei României, Federația Română de Volei a decis să-i ofere Brașovului ocazia de a găzdui, în weekend-ul viitor, Final-Four-ul Cupei României la volei masculin.

În urma tragerii la sorți, LAPI Dej SCM Zalău va lupta pentru un loc în ultimul act cu Steaua, în timp ce SCMU Craiova va da piept cu CSM Arcada Galați. Meciurile se vor disputa sâmbătă, 12 martie, la orele 15:00, respectiv 18:00.

Cât despre mult așteptata finală a Cupei României, aceasta va avea loc duminică, 13 martie, de la ora 19:00. Înaintea fluierului de start, Paula Seling va intona imnul de stat.

04-03-2022
14:43

Marius Copil a fost învins, în al doilea meci de simplu, de Carlos Alcaraz cu 4-6, 3-6

Echipa de Cupa Davis a României este condusă de Spania cu 2-0, după prima zi a barajului pentru calificarea în Grupa Mondială. Confruntarea are loc la Marbella, pe zgură.

Marius Copil (261 ATP) a fost învins, în al doilea meci de simplu, de Carlos Alcaraz (19 ATP) cu 4-6, 3-6. A fost un meci controlat de la un capăt la celălalt de iberic, care nu și-a pierdut niciodată serviciul.

În primul meci de simplu al zilei, Adrian Boitan (721 ATP) a fost învins de Roberto Bautista Agut (15 ATP) cu 3-6, 1-6.

Conform tragerii la sorți, sâmbătă se joacă meciul de dublu Alejandro Davidovich Fokina, Pedro Martinez – Nicolae Frunză, Horia Tecău și cele de simplu Agut – Copil și Alcaraz – Boitan, dar antrenorii nejucători Sergi Burguera și Gabriel Trifu pot face modificări.

04-03-2022
14:40

Câte patru jucători din străinătate, pentru acțiunile echipelor naționale U21 și U20

Selecționerii reprezentativelor sub 21, respectiv sub 20 de ani, Florin Bratu și Bogdan Lobonț au trimis telegrame de convocare pentru jucătorii din străinătate vizați să participe la acțiunile celor două echipe naționale din această lună.

Astfel, Alexandru Țârlea (Alaves), Ricardo Farcaș (Siena), Marius Corbu (Akademia Pușcaș) și Andrei Mărginean (Messina), sunt cei patru stranieri convocați de Bratu pentru amicalele cu Finlanda și Maroc.

Și Lobonț a apelat tot la patru jucători din străinătate, toți din Italia. Este vorba despre Louis Munteanu (Fiorentina), Antony Petre (Union Clodiense), Andrei Antonio Anton (Torino) și Cosmin Oprean (Cittadela).

România U21 va întâlni Finlanda, pe 25 martie, la București, respectiv Maroc, în deplasare, pe 29 martie. România U20 va juca pe 24 martie, acasă, cu Norvegia și pe 28 martie, în deplasare, cu Elveția.

04-03-2022
13:20

Adrian Boitan a fost învins de Roberto Bautista Agut cu 3-6, 1-6

Echipa de Cupa Davis a României este condusă de Spania cu 1-0, după primul meci de simplu al barajului pentru calificarea în Grupa Mondială. Confruntarea are loc la Marbella.

Adrian Boitan (721 ATP) a fost învins de Roberto Bautista Agut (15 ATP) cu 3-6, 1-6, la capătul unui meci în care i-a pus probleme adversarului într-un singur game.

Românul și-a cedat serviciul în primul set la 2-2, iar în game-ul următor a condus cu 40-15, dar nu a fructificat nicio minge de break. În setul secund, Bautista Agut a dominat clar, câștigând trei game-uri la 0, dintre care unul pe serviciul adversarului.

La această oră se joacă al doilea meci de simplu al zilei, cel dintre Marius Copil (261 ATP) și Carlos Alcaraz (19 ATP).

Sâmbătă se joacă partidele Alejandro Davidovich Fokina, Pedro Martinez – Nicolae Frunză, HoriaTecău, Agut – Copil și Alcaraz – Boitan.

04-03-2022
11:19

Echipele din Rusia și Belarus au fost excluse de EHF din toate competițiile

În contextul războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, Federația Europeană de Handbal (EHF) a decis excluderea din toate competițiile a echipelor din Rusia și Belarus.

Prin urmare, CSM București nu va mai disputa meciul cu CSKA Moscova din optimile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin, ceea ce înseamnă că va merge direct în faza sferturilor. Nici Rostov Don nu va mai putea fi prezentă în careul de ași al celei mai importante competiții intercluburi.

De această măsură mai beneficiază o echipă din România. Este vorba de formația masculină CS Minaur Baia Mare, care în sferturile EHF European Cup trebuia să întâlnească HC Victor, din Rusia. Ca urmare, ocupanta locului 5 în Liga Zimbrilor va juca direct în semifinalele competiției.

Lucru valabil și pentru norvegienii de la Naerbo IL, care ar fi trebuit să joace în sferturi cu echipa belarusă SKA Minsk.

Decizia EHF vine la scurt timp după ce membrii Comitetului Olimpic Internațional (CIO) au recomandat ca sportivilor din Rusia şi Belarus să le fie interzisă participarea la toate competițiile internaționale.

04-03-2022
08:31

Sampdoria oferă lui Galatasaray 10 milioane de euro pentru Alexandru Cicâldău

Mijlocașul român Alexandru Cicâldău și-a pierdut postul de titular la echipa turcă Galatasaray Istanbul, dar, cu toate acestea, continuă să fie în atenția cluburilor europene.

Publicația turcă aksam.com.tr notează că echipa italiană Sampdoria a oferit nu mai puțin de 10 milioane de euro pentru jucătorul care a ajuns la Galatasaray de la Universitatea Craiova.

Turcii scriu că oficialii clubului din Istanbul vor accepta oferta, iar suma de transfer va fi a cincea cea mai mare pe care a primit-o Galatasaray în istoria clubului.

Iată care sunt cele mai sume încasate de clubul turc pentru transferul unor jucători: 16 milioane de euro pentru Badou Ndiaye de la Stoke City, 15 pentru Bruma de la Leipzig, 13 pentru Arda Turan de la Atletico Madrid, 11 pentru Ozan Kabak de la Stuttgart și 9 pentru Garry Rodrigues de la Al-Ittihad.

Elina Svitolina s-a calificat în sferturi la WTA Monterrey

Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina (15 WTA, cs 1) s-a calificat în sferturile turneului WTA Monterrey, organizat în Mexic și dotat cu premii de 239.477 de dolari.

Ea a trecut de bulgăroaica Viktoriya Tomova (103 WTA, venită din calificări) cu 7-6 (3), 3-6, 6-2.

ADVERTISEMENT

În primul set s-au consemnat nu mai puțin de 8 break-uri, iar ucraineanca putea încheia conturile mult mai repede, deoarece a ratat patru mingi de set, pe serviciul adversarei, la 5-4.

În decisiv, Tomova a condus cu 2-0, dar Svitolina a avut o serie de șase game-uri câștigate la rând. Adversara din sferturi este columbianca Maria Camila Osorio Serrano (44 WTA, cs 5), care a trecut cu 7-6 (2), 6-3 de mexicanca Marcela Zacarias (262 WTA, beneficiară a unui wild card).

ADVERTISEMENT

Ashleigh Barty a declarat forfait pentru turneele de la Indian Wells și Miami

Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty, liderul clasamentului mondial, a anunțat, vineri, că nu va juca la turneele de la Indian Wells și Miami, informează lequipe.fr.

Din păcate, corpul meu nu și-a revenit așa cum am sperat după Australian Open și nu am putut să mă pregătesc adecvat pentru Indian Wells și Miami”, a spus ea, într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Nu cred că am nivelul necesar pentru a câștiga aceste turnee, așa că am decis să mă retrag. Iubesc aceste turnee și sunt tristă că nu voi fi acolo, dar sănătatea mea este cea mai importantă”, a mai precizat campioana de la Australian Open.