Sport

Știrile zilei din sport, marți, 30 noiembrie. Victorie „monstru” la fotbal feminin! Anglia a câștigat un meci oficial cu 20-0

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de marți, 30 noiembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport
Stirile zilei din sport marti 30 noiembrie Victorie monstru la fotbal feminin Anglia a castigat un meci oficial cu 200
ADVERTISEMENT
30-11-2021
21:03

Record pentru naționala de fotbal feminin a Angliei

Naționala de fotbal feminin a Angliei a obținut o victorie incredibilă. Britanicile au învins-o cu 20-0 pe reprezentativa similară a Letoniei în preliminariile Campionatului Mondial. Acesta este cel mai de succes rezultat al englezoaicelor, care, în 2005, reușiseră să se impună cu 13-0 în fața Ungariei. Luna trecut, în tur, Anglia a câștigat de o manieră asemănătoare contra letonelor, scor 10-0. În cele două partide, Anglia expediat 121 spre poarta adversă, în timp ce adversarele 0.

30-11-2021
18:50

Înfrângere drastică pentru naționala de fotbal feminin a României în meciul cu Italia

Naționala României de feminin a fost învinsă de către Italia, scor 5-0 și termina anul pe locul trei în grupa pentru calificările la Campionatul Mondial.

Selecționata lui Cristi Dulca nu a avut nicio șansă în fața Italiei, deși adversarele au înscris doar un gol în prima repriză, restul de patru goluri venind în a doua repriză.

30-11-2021
17:46

Saint-Etienne ar putea intra într-o nouă eră. Un miliardar rus vrea să cumpere echipa

Saint-Etienne, cea mai titrată echipă din prima ligă a Franței, cu nu mai puțin de zece titluri în palmares, ar putea avea în curând un nou patron. Miliardarul rus Sergey Lomakin intenționează, prin intermediul Total Sports Investments (TSI), grup de investiții pe care îl controlează, să achiziționeze pachetul majoritar de acțiuni, în schimbul a 100 de milioane de euro.

Acesta se află pe locul 986 în topul Forbes al celor mai bogați oameni de afaceri din lume, cu o avere estimată la 3,1 miliarde dolari, așa că suma nu va reprezenta un obstacol în calea tranzacției. Deși deține recordul de titluri câștigate, Saint – Etienne ocupă în prezent ultima poziție în clasament.

30-11-2021
15:53

Ferran Torres s-a înțeles cu Barcelona

Atacantul spaniol Ferran Torres, legitimat în acest moment la Manchester City, a ajuns la un acord cu Barcelona în vederea transferului în pauza competițională din iarnă. Pentru a-și asigura serviciile sale, catalanii trebuie să facă, însă, un efort financiar.

Asta pentru că actuala campioană l-a adus anul trecut de la Valencia în schimbul a 28 de milioane de euro și nu este dispusă să-l cedeze decât pentru o sumă de trei ori mai mare. Chestionat pe marginea subiectului, vicepreședintele Barcelonei l-a lăudat pe Torres dar a evitat să ofere detalii cu privire la trecerea sa pe Camp Nou, deși a fost văzut recent în Manchester.

Pur și simplu avem prieteni la Manchester City și am făcut o vizită de curtoazie. Ferran este un jucător grozav. Muncim cu discreție, încetul cu încetul, pentru a face ce se poate mai bine pentru acest club. Din respect pentru jucători și echipe, nu pot să mă pronunț pozitiv sau negativ”, a declarat Rafael Yuste.

30-11-2021
14:13

Bayern Munchen - Barcelona se va juca fără spectatori

Meciul Bayern Munchen – Barcelona, ultimul din faza grupelor Ligii Campionilor, se va disputa fără spectatori în tribune, ca urmare a deciziei luate de autoritățile germane din cauza creșterii numărului de cazuri Covid-19, coroborate cu amenințarea noii variante, Omicron. Acesta este programat miercuri, 8 decembrie, la ora 22:00, pe Allianz Arena.

Fotbalul are un rol important ca exemplu în societate. În acest moment trebuie să reducem contactele”, a anunțat prim-ministrul Landului Bavaria, Markus Soder. Dacă Bayern este deja calificată în optimi, formația blaugrana are nevoie de toate cele trei puncte pentru a risipi emoțiile în privința locului doi.

30-11-2021
13:12

Maestrul de box Adolf Ivanovici a murit

Este doliu în sportul arădean și românesc. Antrenorul de box Adolf Ivanovici a decedat. Acesta era infectat cu COVID și, în ciuda eforturilor medicilor, a pierdut lupta cu viața. Adolf Ivaniovici avea 59 de ani.

În vară, maestrul a reușit să reînființeze CS Box Club Arad unde iniția în tainele pugilatului peste 20 de copii. Ivanovici a fost unul dintre antrenorii care a încercat permanent să-i integreze pe copiii proveniți din medii defavorizate.

De altfel, cei mai mulți dintre ultimii săi elevi era de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad.

30-11-2021
12:49

La nici 15 ani Ethan Mbappe, fratele super starului de la PSG Kylian Mbappe a fost convocat la echipa națională

În familia Mbappe fotbalul devide tradiție. Ethan Mbappe, fratele lui Kylian Mbappe de la PSG a primit în premieră convocarea la echipa națională de juniori a Franței.

La fel ca și celebrul lui frate, Ethan evoluează la vicecampioana din Hexagon, la grupele de juniori. Deși nu a împlinit încă 15 ani, Mbappe cel mic joacă la grupa U17 a clubului parizian.  

Naționala U16 a Franței va efectua, săptămâna viitoare, un stagiu de pregătire la baza de la Clairefontaine.

30-11-2021
10:47

Finala Cupei României la rugby, amânată după ce Știința Baia Mare a fost într-un turneu în Africa de Sud

Campioana României la rugby, CSM Știința Baia Mare și SCM Timișoara ar fi trebuit să-și dispute ultimul trofeu al anului, Cupa României, pe 11 decembrie.

Meciul a fost amânat de Federație Română de Rugby după ce sportivii maramureșeni au participat în ultimele două săptămâni la un turneu în Africa de Sud unde a fost semnalată apariția unei noi tulpini COVID, botezată Omnicorn.

Din cauza apariției tulpinii mutant, delegația echipei Știința Baia Mare a fost blocată în Africa de Sud, după ce autoritățile sanitare din Uniunea Europeană au cerut suspendarea traficului aerian pentru pasageri către țările din sudul continentului African.

Autoritățile consulare s-au implicat și au repatriat delegația campioanei țării la rugby, dar sportivii și oficialii vor intra în carantină vreme de 14 zile și, din acest motiv nu vor putea disputa finala Cupei României din 11 decembrie.  

30-11-2021
09:13

Un mijlocaș central de 23 de ani, primul transfer al lui Manchester United în era Rangnick

Ralf Rangnick și-a intrat oficial în drepturi la Manchester United și a solicitat conducerii clubului primul transfer. Managerul german al ”diavolilor” vrea un jucător de 23 de ani.

Este vorba despre Amadou Haidara, de la RB Leipzig. Fotbalistul are o cotă de piață de 24 de milioane de euro, dar noul manager al trupei de pe Old Trafford este dispus să ofere 33 de milioane de lire sterline.

Ralf Ragnick și Amadou Haidara au lucrat împreună la gruparea germană, mai înainte ca tehnicianul să semneze cu Lokomotiv Moskova. În acest sezon Haidara a bifat 12 meciuri pentru RB Leipzig, în Bundesliga, și a marcat două goluri.

30-11-2021
07:03

Thiago Alcantara l-a refuzat pe Xavi și nu i-a în calcul o revenire la Barcelona

Internaționalul spaniol Thiago Alcantara este unul dintre fotbaliștii pe care noul antrenor al Barcelonei, Xavi, și-l dorește foarte mult.

Crescut chiar de gruparea catalană, în celebra academie La Masia, Alcantara le-a transmis oficialilor Barcelonei că nu este interesat de ofertă.

Fotbalistul legitimat în prezent la FC Liverpool le-a transmis, de asemenea, fanilor ”cormoranilor” un mesaj în care îi asigură de loialitatea și profesionalismul lui.

”Eu joc fotbal. Nu sunt îngrijorat deloc de aceste zvonuri. Sunt concentrat pe datoria pe care o am față de echipa mea, pe contractul pe care îl am și pe noua aventură din Premier League unde o să încerc să câștig toate trofeele pe care le pot câștiga”, a spus Alcantara.

Newcastle a pregătit o ofertă uriașă pentru Dusan Vlahovic de la Fiorentina

Noul proprietar al clubului englez Newcastle United nu face economii și are de gând să transforme clubul din nordul Angliei într-o forță europeană.

Reprezentanții lui Newcastle sunt dispuși să plătească o sumă amețitoare pentru atacantul de 21 de ani Dusan Vlahovic de la Fiorentina.

ADVERTISEMENT

80 de milioane de euro este oferta ”coțofenelor” pentru fotbalistul care impresionează în actualul sezon în Serie A. Newcastle are, însă, concurență serioasă. Juventus și Manchester City au pus și ele ochii pe fotbalistul sârb.

Eder, fotbalistul care a adus Portugaliei titlul continental, este suspectat de fraudă fiscală

Fotbalistul portughez Eder are probleme cu legea. Jucătorul de 33 de ani este anchetat de autoritățile din Portugalia sub suspiciunea de fraudă fiscală.

ADVERTISEMENT

În cauză au fost efectuate mai multe percheziții la diferite adrese. Fotbalistul este bănuit că împreună cu agentul lui, dar și cu reprezentanții clubului Sporting Braga, pentru care a evoluat între 2021 și 2015, au creat o rețea de eludare a taxelor fiscale.

Atacantul evoluează în acest moment în Arabia Saudită la Al-Raed.