Sport

Știrile zilei din sport, vineri, 21 ianuarie. Cosmin Contra, o nouă victorie în Arabia Saudită cu Al-Ittihad

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de vineri, 21 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport vineri 21 ianuarie Cosmin Contra o noua victorie in Arabia Saudita cu AlIttihad
ADVERTISEMENT
21-01-2022
20:39

Cosmin Contra, o nouă victorie în Arabia Saudită cu Al-Ittihad

Al-Ittihad a obținut o nouă victorie în prima ligă din Arabia Saudită. Echipa antrenată de Cosmin Contra a învins-o pe Al-Faysaly, scor 1-0, prin golul lui Romarinho.

Al-Ittihad se află pe primul loc din campionatul Arabiei Saudite, cu 41 de puncte obținute după 17 meciuri jucate.

21-01-2022
19:56

Eduard Pap și Mateus Santos de la FC Botoșani, pozitivi cu noul coronavirus

Antrenorul Marius Croitoru a primit o veste cum nu se poate mai proastă înaintea primului meci din noul an. Portarul titular Eduard Pap și atacantul Mateus Santos au fost confirmați pozitiv cu COVID, după ultima testare efectuată de moldoveni.

FC Botoșani va primi, luni, vizita formației Sepsi Sfântu Gheorghe în penultimul meci al etapei a 22-a din Casa Pariurilor Liga 1.

Dacă brazilianul nu este o pierdere semnificativă, absența lui Papp ar putea să conteze decisiv în economia unei confruntări deloc ușoară pentru niciuna dintre oponente.

21-01-2022
18:41

Thomas Vermaelen s-a retras din cariera de fotbalist, însă și-a găsit rapid angajament

Thomas Vermaelen, fostul mare fundaș al lui Arsenal, s-a retras din cariera de fotbalist, însă se va alătura staff-ului tehnic al naționalei Belgiei. Ultima dată, belgianul a evoluat pentru Vissel Kobe.

„Experienţa acumulată în cursul carierei sale excepţionale va fi un enorm atu pentru staful nostru”, a declarat selecţionerul Roberto Martinez.

21-01-2022
17:07

Victor Lindelof a căzut victimă hoților. Casa i-a fost spartă în timpul meciului cu Brentford

Suedezul Victor Lindelof îngroașă rândurile fotbaliștilor din Premier League călcați de hoți. În timp ce Manchester United disputa meciul restant cu Brentford, casa nordicului a fost spartă.

În locuință se aflau soția lui Lindelof și cei doi copii ai cuplului. Vestea a fost anunțată chiar de soția fotbalistului, într-o postare pe rețelele de socializare.

”Eram singură acasă împreună cu ambii copii, dar am reușit să ne ascundem într-o cameră înainte ca hoții să intre în casă. Suntem în regulă acum, dar evident că a fost un moment foarte traumatizant și înfricoșător atât pentru mine, cât și pentru copiii noștri”, a postat de soția lui Victor Lindelof.

21-01-2022
15:26

Antonio Rudiger solicită 55 de milioane de euro pentru un nou acord cu Chelsea

Internaționalul german Antonio Rudiger negociază în această perioadă prelungirea contractului cu deținătoarea Ligii Campionilor, Chelsea.

Jurnaliștii de la Marca notează că fotbalistul de 28 de ani cere nu mai puțin de 55 de milioane de euro, net, pentru un acord pe patru ani. Deși este dorit insistent de managerul Thomas Tuchel, diferența dintre pretențiile jucătorului și ceea ce sunt dispuși să-i ofere cei de la Chelsea este uriașă.

Campioana Europei i-a propus un salariu stagional de 7 milioane de euro, jumătate din cât cere germanul care este plătit în prezent cu 3,1 milioane de euro anual.

Intrat în ultimele șase luni de contract, Rudigher poate semna cu orice club dispus să-i acopere pretențiile financiare. Manchester United, Juventus, PSG și Bayern Munchen sunt interesate de serviciile lui.

21-01-2022
14:42

Cine va arbitra derby-ul Universitatea Craiova - Rapid

Comisia Centrală a Arbitrilor a decis să-l delege pe Horațiu Feșnic la centrul partidei dintre Universitatea Craiova și Rapid.

Derby-ul Universitatea Craiova – Rapid va avea loc sâmbătă, la ora 20:00.

 

21-01-2022
13:47

Meciurile naționalei de futsal a României au fost anulate din cauza infectărilor cu Covid-19

Cazurile de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 depistate la nivelul lotului au obligat echipa națională de futsal a României să-și anuleze acțiunea programată în această iarnă. Este vorba despre meciurile amicale pe care ar fi trebuit să le dispute pe 23 și 24 ianuarie în Suedia, cu reprezentativa locală.

La testarea COVID-19 realizată cu ocazia intrării în cantonament au fost descoperite cinci cazuri pozitive”, a anunțat Federația Română de Fotbal, pe site-ul oficial.

21-01-2022
13:05

Athletic Bilbao și Real Madrid își dispută un loc în semifinalele Cupei Spaniei

Vineri a avut loc tragerea la sorți a meciurilor din sferturile de finală ale Cupei Spaniei, iar unul dintre meciuri este Athletic Bilbao – Real Madrid. Cele două echipe au fost adversare și duminică, 16 ianuarie, în finala Supecupei Spaniei, care a avut loc la Riyadh și a fost câștigată de echipa din capitala Spaniei cu 2-0.

Celelalte trei partide sunt Real Sociedad – Real Betis, FC Valencia – Cadiz și Rayo Vallecano – Mallorca. Partidele se vor juca într-o singură manșă, îmntre 1 și 3 februarie.

Cu acest format, totul este imprevizibil și este greu să spui cine este favorit. Se poate întâmpla orice”, a declarat, conform as.com, David Villa, campion mondial și european cu Spania, cel care a efectuat tragerea la sorți în care nu au existat capi de serie.

21-01-2022
12:06

Andreea Chițu, antrenoare la Centrului Olimpic de Pregătire a Juniorilor

Fosta campioană europeană și vicecampioană mondială și-a încheiat cariera la finalul lui 2020 la 33 de ani, însă a revenit în kimono ca antrenoare la Centrul Olimpic de Pregătire a Juniorilor de la Licelul Sportiv „Mircea Eliade” din Capitală. 

Visul Andreei Chițu este acum să câștige o medalie olimpică din postura de antrenor: „Dacă nu am reușit în calitate de sportivă să iau o medalie la Jocurile Olimpice, îmi doresc să-mi îndeplinesc acest vis ca antrenoare”.

„Am luat această decizie de a mă retrage ca sportivă dar viața mea rămâne în judo. Vreau să le ofere acestor fete pe care le pregătesc, tot ce am învățat eu, de-a lungul timpului, legat de judo.

Este un nou început. Știu că nu va fi deloc ușor, dar pentru că judo-ul este viața mea, îmi doresc să scot performanțe și că antrenoare”, a precizat antenoarea coordonatoare a CNOPJ-ului de la București.

21-01-2022
10:08

Doi dintr-o lovitură! Cristian Bustea și Răzvan Andronic au semnat cu CSA Steaua

Deși se află în Liga a doua, CSA Steaua a reușit să transfere doi jucători cu experiență la nivelul primului eșalon. Este vorba despre Cristian Bustea (27 de ani), un fundaș dreapta legitimat ultima oară la UTA Arad și mijlocașul Răzvan Andronic (21 de ani), care tocmai s-a despărțit de CFR Cluj.

Fost component al României U18, acesta a mai evoluat pentru FC Botoşani, respectiv Academica Clinceni și se poate lăuda cu trei goluri marcate în cele 30 de meciuri disputate pe prima scenă a fotbalului românesc. De asemenea, „militarii” îi testează pe goalkeeperul Alexandru Petreacă (2003) şi mijlocaşul Robert Jindiceanu (2004), ambii formați la Academia clubului.

21-01-2022
09:30

Legendarul antrenor de atletism John Velzian a murit la vârsta de 93 de ani

Antrenorul de atletism John Velzian a murit, joi, la Nairobi, la vârsta de 93 de ani, the-star.co.ke. Născut în Marea Britanie, el și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Kenya. A pus bazele dezvoltării unor sportivi precum Kipchoge Keino (dublu campion olimpic) și Wilson Kiprugut.

Velzian a fost recompensat de federația internațională în noiembrie 2011 cu premiul pentru întreaga carieră. „L-am cunoscut prima dată în 1962, când antrena la Nyeri. Era foarte riguros în metodele de pregătire sub fostul sistem britanic şi m-a ajutat să devin cel mai bun atlet din lume”, a declarat Keino.

Președintele forului din Kenya, Jack Tuwei, i-a adus un omagiu lui Velzian, primul antrenor de atletism al țării după independență. „Cred că nimeni în mediul nostru actual nu poate egala contribuțiile sale la dezvoltarea atletismului în țara noastră și în Africa”, a spus Tuwei.

În viața noastră, au existat puțini oameni la fel de speciali ca John Velzian”, a anunțat federația internațională de atletism într-un comunicat.

21-01-2022
08:34

Traseul torței olimpice începe pe 2 februarie și se încheie pe 4

Organizatorii Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, competiție care va avea loc între 4 și 20 februarie, au anunțat că traseul ștafetei olimpice va fi închis publicului, din cauza îngrijorării cu privire la răspândirea coronavirului, informează reuters.com.

Altfel spus, ștafeta, care va avea 1.200 de purtători ai torței, va începe pe 2 februarie şi se va sfârşi două zile mai târziu, pe 4 februarie, când are loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Traseul va fi în capitala Chinei și în provincia vecină Hebei, cu o oprire la Marele Zid Chinezesc. Toți purtătorii de torțe vor fi vaccinați și testați pentru virus și li se va monitoriza starea de sănătate timp de 14 zile înainte de ștafetă.

Acest traseu al torței va acorda prioritate siguranței. Ținând cont de factori ca prevenirea epidemiei, ștafeta și activitățile ceremoniale vor avea loc în spații sigure și controlabile”, a declarat Yang Haibin, un oficial de la Biroul Municipal de Sport din capitala Chinei. Beijing este primul oraș care găzduiește Jocurile de vară (2008) și pe cele de iarnă.

Ca o comparație, înainte de JO de la Tokyo din vara trecută, torța a parcurs mai mult de 2.000 de km în 121 de zile, dar a fost mutată de pe drumurile publice din cauza focarului de Covid-19. Ştafeta dinaintea JO de iarnă de la Pyeongchang din 2018 a acoperit 2.018 km.

21-01-2022
07:54

Căpitanul României U16 a fost transferat de Parma

După Dennis Man și Valentin Mihăilă, a venit rândul unui alt internațional român să se alăture Parmei. Este vorba despre Rareș Daniel Fătu, nimeni altul decât căpitanul selecționatei U16, transferat definitiv de la Farul Constanța, pentru a evolua, în primă fază, la echipa Under 17.

Rareș își urmează pasiunea! Ca și cum, în fiecare zi, s-ar naște din nou și ar lua totul de la zero! Merge pe urmele visului său – acum, nu mâine, nu puțin mai târziu, nu când mai crește…”, anunța Academia Hagi anul trecut, când tânărul de 16 ani venea de la CSM Focșani.

21-01-2022
06:46

Mino Raiola, în stare gravă la spital din cauza problemelor pulmonare

Celebrul impresar Mino Raiola (54 de ani) trece prin momente extrem de dificile. Potrivit presei italiene, acesta este internat în secția de Terapie Intensivă a Spitalul San Raffaele (Milano) din cauza unor probleme pulmonare.

Deși s-a speculat inițial că va fi supus unei intervenții chirurgicale, purtătorul de cuvânt al unității medicale a făcut referire doar la o serie de teste care impuneau administrarea de anestezice. Mino Raiola l-a reprezentat în trecut pe Zlatan Ibrahimovic, iar acum lucrează cu noua senzație a fotbalului mondial, Erling Haaland.

Real Madrid a pus ochii pe un star al lui Napoli

Real Madrid pregătește o primă lovitură în această iarnă. Este vorba despre mexicanul Hirving Lozano dorit insistent de Carlo Ancelotti, nimeni altul decât tehnicianul care l-a adus în Italia în perioada în care îi pregătea pe napolitani.

La insistențele sale, „galacticii” sunt gata să ofere, potrivit Corriere dello Sport, peste 60 de milioane de euro, însă totul depinde de vânzarea lui Isco. Ibericul nu e deloc mulțumit cu actualul statut în cadrul echipei, așa că se gândește să pună punct aventurii în capitala Spaniei, dacă se va găsi o echipă dispusă să-i suporte salariul.

ADVERTISEMENT

Arena Națională, pe locul doi în topul celor mai frumoase stadioane din Europa

Arena Națională ocupă locul al doilea într-un top al celor mai frumoase stadioane din Europa, întocmit de site-ul britanic money.co.uk pe baza recenziilor făcute de suporteri prin intermediul a trei platforme diferite, Tripadvisor, Google și Football Ground Map. Prima poziție îi aparține celui al Borussiei Dortmund, Westfalenstadion (Signal Iduna Park), cu o notă de 4,57/5.

Cel mai mare stadion al României a fost notat cu 4,53, alături de Camp Nou, Santiago Bernabeu, Millenium Stadium Cardiff, Stadion Narodowy Varșovia și Tottenham Hotspur Stadium. Stadion An der Alten Foersterei (Berlin) – 4,50, Wembley (Londra) – 4,47, şi Wanda Metropolitano (Madrid) – 4,47 completează topul, iar ultimul loc îi revine arenei lui Empoli, Carlo Castellani, cu doar 2,90/5.

ADVERTISEMENT

Focar de coronavirus la Venezia. 14 jucători au fost testați pozitiv

Echipa italiană Venezia se confruntă cu un focar Covid-19 chiar înaintea duelului cu Inter Milano din următoarea etapă a campionatului. Potrivit unui comunicat emis recent, nu mai puțin de 14 jucători au fost testați pozitiv și plasați în izolare, iar meciul este astfel în pericol să nu se mai dispute sâmbătă, 21 ianuarie, la ora 19:00, cum a fost programat inițial.

Conform protocolului medical din Serie A, în cazul în care peste 35 la sută din lotul unei echipe este infectat, se decide automat amânarea meciului pentru o dată care va fi comunicată ulterior.

ADVERTISEMENT

Arcada Galați s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei CEV

A fost spectacol total în faza sferturilor de finală ale Cupei CEV la volei masculin. Deși returul părea o simplă formalitate având în vedere succesul categoric din prima manșă (3-0), Arcadia Galați a obținut cu mari emoții calificarea pe terenul germanilor de la United Volleys Frankfurt.

După ce au pierdut primul set la 20, aceștia și-au revenit miraculos în al doilea și au anulat două mingi decisive, care ar fi consemnat înfrângerea, ca mai apoi să-l adjudece, scor 29-27. Și actul al treilea s-a desfășurat în aceeași manieră, cu actuala campioană a României la conducere, dar un deznodământ favorabil adversarilor.

ADVERTISEMENT

Următorul avea să decidă soarta calificării, grație inspirației și curajului de care a dat dovadă tehnicianul Sergiu Stancu, trimițându-l în teren pe tânărul Alexandru Rață în locul vedetei Ivan Raic.

ADVERTISEMENT