Life

Știrista Livia Graur, revoltată de bâjbâiala autorităților: “Școala este un factor principal de răspândire a virusului”

25.03.2021 | 16:50
Stirista Livia Graur revoltata de bajbaiala autoritatilor Scoala este un factor principal de raspandire a virusului
ADVERTISEMENT

Livia Graur, prezentatoarea jurnalului Focus, de luni până vineri, de la ora 14.00, la Prima TV, consideră că autoritățile bâjbâie de când Capitala a depășit pragul critic de 6 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori.

Mamă a unei fetițe de aproape 8 ani, știrista crede că măsurile luate de Ministerul Educației sunt întârziate și se aștepta ca elevii să urmeze cursuri online, imediat ce numărul infectărilor cu coronavirus a explodat.

ADVERTISEMENT

“Cu siguranță că trebuia să se ia o decizie. Numărul îmbolnăvirilor, pur și simplu, a explodat în ultimele săptămâni la nivelul Capitalei. Personal, cred că școala este, din păcate, un factor principal de răspândire a virusului, întrucât copiii sunt mici și nu pot respecta cu strictețe regulile de igienă și de distanțare și nici nu prezintă simptome de infectare de cele mai multe ori, astfel încât nu sunt testați și duc virusul mai departe în familie.

Mă așteptam ca, din momentul în care Capitala a trecut de 6 infectari la mia de locuitori, școlile să treacă în sistem online, așa cum era prevăzut în ordinul de ministru.

ADVERTISEMENT

Iată însă că autoritățile bajbaie, de aproape o săptămână, iar acum au luat decizia de a face punte între vacanțe. Important este să existe o pauză, de orice fel, pentru ca numărul de cazuri să mai scadă, dar mi-aș fi dorit totuși să continue online.”, a declarat Livia Graur, exclusiv, pentru FANATIK.

Sorin Cîmpeanu: “Anul școlar se va încheia în 25 iunie, iar vacanța de primăvară va fi în perioada 2 aprilie-4 mai”

Reacția Liviei Graur vine după ce Ministerul Educației a anunțat, joi,  că vacanța de primăvară rămâne prelungită pentru toată luna aprilie – 2 aprilie – 4 mai, cu excepția elevilor din clasele a opta și a douăsprezecea, iar finalizarea anului școlar va avea loc pe 25 iunie, pentru toți elevii, mai puțin cei de clasa a opta.

ADVERTISEMENT

“Clasele terminale rămân pe programul stabilit, adică vacanță pentru sărbătorile pascale Catolice între data de 2 aprilie și 11 aprilie, vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe între 30 aprilie și 9 mai.

Clasele terminale termină vacanța pe 9 mai, spre deosebire de toate celelalte clase care vor termina vacanța pe 4 mai”, a anunțat Sorin Cîmpeanu.  (Vezi AICI structura anului şcolar şi datele examenelor naţionale rămân neschimbate pentru elevii din anii terminali. Ce se întâmplă cu celelalte clase)

ADVERTISEMENT
Tags: