Fotbal intern

Plan SECRET! Stoican merge cu AUTOBAZA în Ghencea

Steaua a dovedit apetit ofensiv în startul de sezon, iar Flavius Stoican vine pregătit în Ghencea.  El  va aborda precaut primul Derby de România din acest an. Tehnicianul lui Dinamo este decis...
28.02.2014 | 00:17
Plan SECRET Stoican merge cu AUTOBAZA in Ghencea

Steaua a dovedit apetit ofensiv în startul de sezon, iar Flavius Stoican vine pregătit în Ghencea.  El  va aborda precaut primul Derby de România din acest an. Tehnicianul lui Dinamo este decis să schimbe sistemul obişnuit, 4-2-3-1, urmînd să înceapă cu o formulă care să conţină trei închizători!

În cadrul conferinţei care a precedat derby-ul de sîmbătă, din Ghencea, Flavius Stoican a anunţat că o decizie finală în privinţa garniturii de start va fi luată cu puţin timp înainte de primul fluier. “Mai am două zile la dispoziţie să mă decid în privinţa echipei pe care o voi trimite pe teren. Lazăr, Elton şi Cătălin Munteanu sînt în lotul de 20 de jucători, dar important e ca toţi să dea totul pe teren indiferent de momentul în care intră, fie titular, fie din postura de rezervă”, a fost răspunsul tehnicianului dinamovist cînd a fost întrebat de posibilul prim “11” de sîmbătă.  FANATIK.RO a aflat însă că tehnicianul lui Dinamo a conturat deja, în mare, echipa, dar şi tactica de joc, doar două posturi putînd suferi modificări.

Betonează defensiva! Trei închizători

Prima decizie luată de staff-ul lui Dinamo a fost să abordeze meciul cu Steaua defensiv, Stoican fiind conştient de forţa ofensivă pe care linia de mijloc a roş-albaştrilor o exercită asupra adversarelor în fiecare meci. Astfel, în cadrul sistemului care urmează să fie folosit, 4-3-3, linia de mijloc o să fie compusă din trei închizători: Boubacar, Elton şi Ionuţ Şerban! “Titularizarea lui Elton este încă pusă sub semnul întrebării, pentru că Munteanu poate fi decisiv, dar Stoican nu ştie dacă veteranul poate să reziste unui meci cu asemenea intensitate. Contează foarte mult că vine după o perioadă de accidentare, iar ritmul de joc o să fie infernal. Din acest motiv Elton şi Ionuţ Şerban sînt favoriţi la titularizare în acest moment”, au dezvăluit surse din cadrul staff-ului  dinamovist.

Mizează pe contraatac! Iese Rotariu?

Singura armă a lui Dinamo care poată să încline balanţa în favoarea “cîinilor” este contraatacul. Tocmai din acest motiv, pe lîngă Matei şi Ţucudean ar urma să joace Lazăr, un fotbalist cu o viteză net superioară lui Dorin Rotariu. În alegerea lui Stoican s-ar putea să conteze şi faptul că Rotariu este în scădere de formă, avînd o prestaţie foarte slabă în partida cu Viitorul, în timp ce Lazăr este un jucător care îndeplineşte calităţile cerute într-o astfel de formulă. “Matei şi Ţucudean sînt titulari incontestabili pe posturile  lor. Surpriza o poate produce titularizarea lui Lazăr, a cărui viteză în joc poate să devină factorul decisiv. Un alt aspect important de care Flavius ţine cont este remarca lui Mulţescu, care spunea că Rotariu intră mai bine în joc cînd este introdus după pauză”, au conturat formula de start oameni din angrenajul lui Stoican.

Primul “11” cu Steaua:

Bălgrădean – Rus, Thicot, Dr. Grigore (cpt), Filip – Şerban, Boubacar, Elton (C. Munteanu) – Matei, Ţucudean, Lazăr (Rotariu)