Fotbal intern

Un nou atac la Stoican: “Se exprimă periculos, nu e bine”

Imediat după succesul cu Sănătatea Cluj, Flavius Stoican a dezvăluit, la conferinţa de presă, ce probleme a găsit la echipă după plecarea lui Mulţescu. ”Am găsit nişte jucători trişti,...
25.09.2013 | 12:18
Un nou atac la Stoican Se exprima periculos nu e bine
ADVERTISEMENT

Imediat după succesul cu Sănătatea Cluj, Flavius Stoican a dezvăluit, la conferinţa de presă, ce probleme a găsit la echipă după plecarea lui Mulţescu. ”Am găsit nişte jucători trişti, demoralizaţi, avem de lucrat la toate capitolele pentru că jucătorii au un moral scăzut, le lipseşte încrederea şi sînt sigur că toate se vor regla cînd ne vom reveni şi din punct de vedere fizic”, a zis tehnicianul de 36 de ani.

Gheorghe Mulţescu e nemulţumit de reacţia tînărului antrenor şi taxează declaraţiile acestuia într-un interviu în EXCLUSIVITATE pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

– Domnule Mulţescu, erau jucătorii trişti, demoralizaţi şi nepregătiţi fizic înainte să plecaţi de la echipă?

– Eu zic că nu, dar dacă Stoican a avut timp să facă testele fizice şi să facă asemenea afirmaţii, ce să spun?! Eu zic că a luat-o cam repede cu declaraţiile şi nu e bine. Probabil l-a luat valul după victoria cu Sănătatea Cluj. Nu mă miră reacţia lui pentru că şi cînd era antrenor la echipa a doua a spus că Zougoula nu e nici de Dinamo 2, dar de prima echipă! Dar aseară am văzut că l-a ajutat, a dat două goluri.

ADVERTISEMENT

– Dar jucătorii erau trişti în timpul mandatului dumneavoastră?

– E normal să fie supăraţi pentru că au pierdut puncte cu Pandurii şi cu Petrolul pe final de meci, după partide în care s-a jucat bine. Sigur că erau trişti, doar nu puteau fi bucuroşi. Sînt sigur că le va reveni şi zîmbetul după cîteva victorii, dar să fie succese în campionat, nu în Cupă pentru că partida de aseară, să fim serioşi, a fost un antrenament!

– Cînd aţi plecat dumneavoastră, în ce stadiu de pregătire fizică se aflau jucătorii?

– Erau situaţii diferite pentru că unii dintre ei au venit mai devreme şi au prins pregătirea de vară cu noi, alţii nu. Lazăr, de exemplu, nu mai jucase de un an, a prins pregătirea de vară cu noi şi aţi văzut cum alerga? Excepţional, făcea şi faza de apărare şi cea de atac. Curtean a alergat de a rupt, la fel Fai. Păi, Collins a făcut o cursă de vreo 80 de metri cu Petrolul, pe final de meci, cînd a rămas şi singur cu portarul. Nu putea fi nepregătit dacă a reuşit asta.

ADVERTISEMENT

– Poate faptul că echipa s-a retras atît cu Pandurii, cît şi cu Petrolul a părut că jucătorii au probleme fizice…

– Unii dintre ei poate au clacat, dar Petrolul a venit în atac cu disperarea echipei conduse cu 1-0 şi a adus mulţi jucători în careu. Au aruncat multe mingi în careu, au atacat şi cu fundaşii laterali, iar noi am încercat să ţinem de rezultat, poate de aceea a părut că sîntem în defensivă. Dar nu uitaţi că i-am surprins pe contraatac. Dacă Lazăr şi Fai reuşeau să marcheze, cînd au scăpat faţă în faţă cu portarul, se închidea meciul. Cred că Stoican se exprimă cam periculos, cam greşit, trage prea repede nişte concluzii.

ADVERTISEMENT

 

Tags: