Fotbal intern

Stoican promite spectacol. “Sîntem tineri. O să punem presiune”

Flavius Stoican a prefaţat într-o conferinţă de presă derby-ul de România, programat joi,  în Cupa României. Antrenorul dinamovist are încredere în elevii săi  şi îşi linişteşte...
25.03.2014 | 16:42
Stoican promite spectacol Sintem tineri O sa punem presiune
ADVERTISEMENT

Flavius Stoican a prefaţat într-o conferinţă de presă derby-ul de România, programat joi,  în Cupa României. Antrenorul dinamovist are încredere în elevii săi  şi îşi linişteşte fanii spunînd că steliştii vor avea o partidă grea.

“Ne gîndim că sînt două meciuri importante, le tratăm ca atare, sîntem conştienţi că e o şansă imensă de a ajunge în finală, o să profităm de ea. Sînt convins că cei de la Steaua erau concentraţi pe acel meci, am făcut o partidă bună, nu doar ei au avut un accident. Joi vom vedea dacă a fost un accident sau nu. Ei sînt cotaţi cu prima şansă, au jucători valoroşi, toate lumea o vede favorită datorită acestor jucători, dar o să aibă un meci foarte dificil.

ADVERTISEMENT

Matei şi Thicot sînt incerţi, vom vedea la ora partidei dacă se vor afla pe teren. Moralul?!… a trecut, am analizat, am dat la o parte ce am greşit, acum este altceva, concentrarea o să fie mare. Nu mi-e teamă de arbitraj pentru că din punctul meu de vedere prea puţine faze le greşesc, important este ca noi să nu greşim. În acest meci trebuie să fim atenţi la starea de sănătate a jucătorilor, chiar dacă fiecare are ambiţia să joace cu Steaua. Indiferent de cine am fi întîlnit, concentrarea noastră e mare, vrem să cîştigăm trofee, sîntem tineri. Dinamo o să pună presiune, o să facă pressing, o să-şi creeze şanse de gol.

Nu mai este nevoie de nici un stimulent în acest moment, finala Cupei Românâniei este un stimulent”, a spus Stoican.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul cîinilor a analizat şi situaţia jucătorilor în care îşi pune speranţele. “Avem jucători buni care să execute penalty-uri, Grigore este din punctul meu de vedere cel mai bun executant de penalty din România. Sper să aibă luciditatea dacă va fi cazul. Nu mă interesează cum o să tragă, important e să treacă de linia porţii. Rămîne de văzut dacă Bilinksi va juca titular, a dat randament cînd a intrat ca rezervă, şi din primul minut. Am mare încredere în el şi în Ţucudean, o să vedeţi pe teren. Rotariu nu este afectat, nu este într-o sincopă, el cînd intră îşi dă viaţa, sigur că n-a avut reuşite, dar asta nu înseamnă că trece printr-o perioadă nefastă. Sînt convins că o să-i vină şi răsplata, adică golul. O să vedeţi în viitorul apropiat.O să le fie foarte greu, nu va fi aşa uşor cum au crezut înaintea meciului. O să vedeţi, a mai punctat acesta.

Stoican lasă trecutului eşecul cu Pandurii şi crede că în acest moment nici un jucător pe care-l antrenează nu poate ajunge la Steaua. “Meciul cu Pandurii a trecut, dacă reuşeam să cîştigăm, ne consolidam locul 4 şi voiam să ocupăm locul 3. Vrem să urcăm pas cu pas, am tăcut, am muncit şi am urcat pas cu pas. Asta a fost tristeţea noastră, ne batem în continuare, dar acum vorbim despre acest meci, este un adversar care are şi bune şi rele.

ADVERTISEMENT

Mi-e drag cînd se vorbeşte la superlativ de jucătorii mei, cînd sînt doriţi, înclin să cred că aceşti jucători nu vor juca niciodată în Ghencea”, a completat antrenorul de pe banca roş-albilor.