Fotbal international

Strănepotul lui Benito Mussolini a semnat cu Lazio! E la primul contract de profesionist

23.03.2021 | 22:30
Stranepotul lui Benito Mussolini a semnat cu Lazio E la primul contract de profesionist
ADVERTISEMENT

Strănepotul dictatorului italian Benito Mussolini, Romani Floriani, a semnat cu Lazio Roma primul său contract de fotbalist profesionist.

Suporterii laziali sunt cunoscuți în Italia și Europa pentru apartenența lor la ideologia lor neonazistă.

ADVERTISEMENT

Înaintea unui meci cu Milan din 2019, facţiunea “Irriducibili” s-a dat în spectacol şi a afişat un baner în care îl onorau pe Benito Mussolini.

Lazio i-a oferit un contract strănepotului lui Benito Mussolini

Site-ul thelaziali.com a anunțat că Romano Floriani Mussolini, strănepotul dictatorului italian Benito Mussolini, a semnat primul său contract profesionist cu Lazio Roma.

ADVERTISEMENT

Pe Instagram, fundaşul în vârstă de 18 ani a postat o fotografie în care îl arăta semnând un contract până în 2024 alături de Mauro Bianchessi, care răspunde de sectorul tineret al grupării romane.

”Sunt foarte fericit că am semnat primul meu contract profesionist cu SS Lazio şi că voi mai petrece încă trei ani în acest tricou”, a scris el pe contul său, pe care este înregistrat doar sub numele tatălui său, Mauro Floriani.

ADVERTISEMENT

Fanii lui Lazio, adepți ai extremei dreapta

Fiul lui Mauro Floriani şi al Alessandrei Mussolini, fostă eurodeputată şi nepoată a lui Benito Mussolini, tânărul fundaş a sosit în februarie la clubul roman, evoluând pentru cei de la tineret.

SS Lazio este cunoscut peste tot în lume ca fiind un club ai cărui fani, unii dintre cei mai fanatici şi mai violenţi din Italia, sunt adepţi ai mişcărilor de extremă dreapta şi care afişează peste tot steaguri cu zvastica şi alte însemne naziste.

ADVERTISEMENT

Crucile celtice de pe steagurile fanilor, strigătele de maimuţă la adresa unor jucători de culoare, salutul fascist făcut în tribune au apropiat foarte mult acest grup de ideologia extremei drepte.

ADVERTISEMENT