News

Strat de zăpadă de peste șase metri pe Transfăgărășan. Cât va dura eliberarea completă a drumului. Video

Este un strat de zăpadă de peste șase metri pe Transfăgărășan. Eliberarea completă a drumului poate dura săptămâni.
27.05.2021 | 10:14
Strat de zapada de peste sase metri pe Transfagarasan Cat va dura eliberarea completa a drumului Video
Strat de zăpadă de peste șase metri pe Transfăgărășan. Sursa foto: Colaj Fanatik / Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov
ADVERTISEMENT

Stratul de zăpadă de pe Transfăgărășan a depășit șase metri, iar deszăpedirea completă ar putea dura câteva săptămâni întregi, au anunțat cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

Strat de zăpadă de peste șase metri pe Transfăgărășan

Totodată, aceștia au anunțat că intervin în zonă cu un excavator pentru a înlătura să zăpada. De asemenea, ei au specificat că utilajele obișnuite, care sunt folosite la deszăpeziri în mod normal, nu fac față acestei cantități imense de nea.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că stratul de zăpadă este atât de consistent, muncitorii care lucrează la îndepărtarea acestuia nu pot spune un termen la care va fi îndepărtată neaua de pe Transfăgărășan.

„Deszăpezirea Transfăgărășanului a ajuns în zona „critică”. Pe serpentinele de sub Bâlea Lac stratul de zăpadă depășește 6 metri și de astăzi intervenim și cu un escavator pentru că utilajele obișnuite de deszăpezire nu fac față în asemenea condiții”, au transmis cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

ADVERTISEMENT

Aceștia au transmis că procesul va dura cel puțin câteva săptămâni bune. Totuși, vestea nu-i afectează pe români pentru că Transfăgărășanul este închis circulației și va rămâne așa până pe 30 iunie 2021.

Zăpada a atins cote foarte mari și în stațiunea Rânca, la ieșirea spre Obârșia Lotrului și a fost nevoie de mai multe utilaje de deszăpezire care să curețe drumul. Vântul puternic a viscolit zăpada și acesta a fost rezultatul.

ADVERTISEMENT

Când este deschis Transfăgărășanul în 2021

Transfăgărășanul este deschis numai câteva luni pe an, din cauza faptului că pericolul de acolo este prea mare în restul timpului din cauza stratului de zăpadă și a pericolului de avalanșe.

„Drumul este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren ş.a.”, se anunță pe siteul Transfăgărășan.

ADVERTISEMENT

Astfel, acest drum poate fi vizitat numai între afara intervalului 20 octombrie și 30 iunie 2021, iar operațiunea de deszăpezire a Transfăgărășanului  a început de acum câteva zile.

Zăpada bătătorită le-a dat bătai de cap celor care trebuie să o înlăture  de pe stradă, după cum anunța Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

„A început operațiunea de deszăpezire a părții nordice a DN7C – Transfăgărășan, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac. Deocamdată suntem la începutul operațiunii care va dura câteva săptămâni bune având în vedere stratul gros de zăpadă bătătorită, care pe alocuri depășește 6 metri grosime”, au anunțat reprezentanții DRDP Braşov acum câteva zile.

ADVERTISEMENT