Sport

Strategia lui Dario Bonetti: cum încearcă italianul să readucă Dinamo pe linia de plutire

Principala preocupare a lui Dario Bonetti la Dinamo a fost acea de a recupera jucătorii din punct de vedere fizic, după ce „câinii” au refuzat să joace în partide amicale și să se antreneze mai bine de o săptămână.
29.07.2021 | 08:22
Strategia lui Dario Bonetti cum incearca italianul sa readuca Dinamo pe linia de plutire
ADVERTISEMENT

Dario Bonetti s-a plâns de problemele legate de pregătirea fizică a jucătorilor săi în meciul cu FC U Craiova 1948, în care Dinamo a ratat șansa de lua un punct în deplasare. Pe final de meci, „alb-roșiii” nu au mai putut menține ritmul de joc, iar echipa lui Adrian Mutu a dominat partida.

În ciuda victoriei cu Voluntari din prima etapă, principala problemă și preocupare a antrenorului italian rămâne cea a condiției fizice precare, mulți dinte jucători resimțind probleme musculare și crampe după primele două meciuri din noul sezon din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Prioritatea numărul unu pentru Dario Bonetti la Dinamo

Dario Bonetti a semnat cu Dinamo pe 10 iulie, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, iar în cele 18 zile și-a concentrat eforturile pentru reabilitarea jucătorilor din punct de vedere fizic, principalul dezavantaj al „câinilor” în acest start de sezon.

Astfel, antrenamentele italianului au fost construite în mare parte pentru ca jucătorii să se recupereze cât mai repede din punct de vedere fizic, iar la primele ședințe aceștia nici măcar nu au văzut mingea.

ADVERTISEMENT

Bonetti a colaborat foarte mult cu Cristian Sandu, noul preparator fizic al „câinilor” după plecarea lui George Neagu,  cel care are misiunea dificilă de ai pune din nou pe picioare pe jucătorii lui Dinamo.

Dario Bonetti nu a putut pregăti meciul cu FC U Craiova 1948

Dario Bonetti a fost extrem de dezamăgit de faptul că nu a putut să pregătească meciul de la Craiova așa cum și-a dorit, mai ales că majoritatea jucătorilor nu s-au putut recupera în timp util: „A fost greu să ne antrenăm în această săptămână, jucătorii au fost foarte obosiți, nu s-au recuperat foarte repede. Când nu te antrenezi mult, e greu să faci față în Liga 1”, a spus supărat italianul.

ADVERTISEMENT

„Fără antrenamente ajungi să consumi prea multă energie la meci, iar băieții s-au recuperat cu greu. Cred totuși că la ora jocului ne vom prezenta bine”, a explicat antrenorul lui Dinamo. Iar meciul cu Craiova a confirmat temerile lui Dario Bonetti.

Astfel, ridicarea interdicției la transferuri ar putea fi mană cerească pentru Dinamo, care are un lot extrem de subțire, cu mulți jucători de la echipa a doua, care s-au antrenat foarte puțin cu prima formație, unde este un nivel mult mai ridicat, iar antrenamentele sunt mult mai intense. Un alt caz este cel al lui Constantin Nica, care se antrenează de luni bune cu echipa, dar nu a putut fi legitimat din cauza memoriilor depuse de jucători la FIFA.

ADVERTISEMENT

Bonetti e și mai îngrijorat după meciul din Bănie

Dario Bonetti a ridicat aceeași problemă extrem de presantă după meciul împotriva oltenilor lui Adrian Mutu: „În acest moment, este imposibil pentru noi să facem pressing, să alergăm tot timpul”.

Chiar și așa antrenorul italian i-a lăudat pe jucătorii pentru „energia pe care au avut-o”  și pentru determinare, ceea ce arată că antrenamentele sale au început deja să își facă „efectul”: „Pentru noi este ca o perioadă de pregătire, am jucat cu mulți jucători tineri, trebuie să capete experiență. Problema este condiția fizică”.

Dinamo va evolua în etapa a treia din Casa Pariurilor Liga 1 împotriva celor de la Academica Clinceni pe teren propriu, luni, pe data de 2 august, de la ora 20:30. Ilfovenii au pierdut primele două meciuri din acest sezon, cu Sepsi Sfântu Gheorghe și CFR Cluj, și speră să obțină prima victorie chiar în Ștefan cel Mare.

Principala problemă e nivelul fizic al jucătorilor. Nu mă interesează altceva, eu mă gândesc doar la ce am de făcut. În acest moment încerc să creez o echipă competitivă, însă trebuie să fim realiști pentru că am pierdut două săptămâni de pregătire și nu putem să ne așteptăm la foarte mult în primele meciuri” – Dario Bonetti

ADVERTISEMENT