Sport

Strategia prin care Adrian Mititelu vrea să umple stadionul la derby-ul Olteniei. Amenință că nu va permite televizarea partidei FC U Craiova – Universitatea Craiova. Reacția deținătorilor de drepturi tv

Partida dintre FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova, unul dintre cele mai urmărite dueluri din SuperLigă, riscă să nu se vadă la TV, susține Adrian Mititelu. Deținătorul drepturilor TV a reacționat în FANATIK.
03.08.2022 | 18:00
Strategia prin care Adrian Mititelu vrea sa umple stadionul la derbyul Olteniei Ameninta ca nu va permite televizarea partidei FC U Craiova  Universitatea Craiova Reactia detinatorilor de drepturi tv
Adrian Mititelu aminință că nu va permite televizarea meciului FC U Craiova - Universitatea Craiova de la sfârșitul săptămânii
ADVERTISEMENT
03-08-2022
15:35

Orlando Nicoară, replică pentru Adrian Mititelu: „Drepturile TV sunt plătite”

FANATIK l-a contactat pe Orlando Nicoară, deținătorul drepturilor TV pentru SuperLiga, care a oferit detalii despre banii încasați până acum de cluburi.

„Drepturile TV pentru meciul dintre FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova sunt plătite. Eu nu vreau să intru în polemică cu domnul Adrian Mititelu. Îl respect ca investitor. Dacă FC U Craiova 1948 sau alte cluburi nu vor permite televizarea partidelor, LPF decide ce măsuri va lua. Întrebați-i pe ei”, a declarat Orlando Nicoară, în exclusivitate pentru site-ul nostru.

Adrian Mititelu aruncă bomba înaintea derby-ului Olteniei. Patronul echipei FC U Craiova amenință că nu va permite televizarea meciului pe care echipa lui îl va disputa la sfârșitul acestei săptămâni cu marea rivală locală Universitatea Craiova.

Cum speră Adrian Mititelu să umple stadionul ”Ion Oblemenco”

Rivalitatea dintre cele două echipe din Bănie se extinde și dincolo de teren. Cei doi finanțatori, Adrian Mititelu și Mihai Rotaru, clamează fiecare istoria, palmaresul și culorile alb-albastre atât de dragi oltenilor.

ADVERTISEMENT

Pentru a fi sigur că stadionul va fi plin la duelul FC U Craiova – Universitatea Craiova, Adrian Mititelu amenință că nu va permite transmisia TV a meciului pentru care trăiesc fanii din Bănie.

„Având în vedere situația contractului privind cedarea drepturilor TV de către LPF, posibilitatea ca meciul de duminică, 7 august, de la ora 21:30, dintre Fotbal Club Universitatea 1948 și CSU să fie televizat este redusă. Prin urmare, toți cei interesați să urmărească acest meci sunt rugați să-și achiziționeze bilete. O decizie finală se va lua în scurt timp”, este anunțul postat de FC U Craiova pe site-ul oficial al clubului.

ADVERTISEMENT

Mititelu susține că deținătoarea drepturilor de retransmisie, compania eAD, nu și-a onorat obligațiile financiare și că ultima tranșă din drepturile TV nu a fost achitată cluburilor din SuperLigă.

”Am înțeles că nu mai e valabil contractul privind drepturile TV. Nu s-au plătit banii. Probabil că așa vor reacționa toate cluburile. Eu doar am fost primul.

ADVERTISEMENT

Nu s-au achitat banii. Nu s-a plătit ce s-a stabilit. S-au depășit termenele. Toată lumea fotbalului vuiește, dar cluburile nu au spus nimic pentru că se încearcă să se țină gunoiul sub preș. Eu am vrut să trag un semnal de alarmă după meciul cu FCSB. 

Liga este complet depășită. A ajuns doar o anexă a deținătorului de drepturi TV. Riscăm falimentul fotbalul românesc. Eu încă nu am probleme, dar sunt 4-5 cluburi care au”, a spus Adrian Mititelu pentru Gazeta Sporturilor.

ADVERTISEMENT

Reacția deținătorului drepturilor TV și liniștea dinspre LPF

Pentru a-și susține demersul de a boicota realizarea producției TV pentru transmiterea meciului FC U Craiova – Universitatea Craiova, Adrian Mititelu invocă două amânări consecutive a plății drepturilor TV.

”Au tot fost amânări. Ba 7 iulie, ba 15 iulie. E o întârziere de o lună și jumătate”, a mai spus Mititelu, pentru sursa menționată.

În replică, Orlando Nicoară, directorul companiei eAD, s-a delimitat din a comenta informațiile conform cărora deținătorul drepturilor TV ar avea vreo datorie către LPF, respectiv către cluburile din SuperLigă.

”Nu comentăm declarațiile lui Adrian Mititelu”, a reacționat Orlando Nicoară. Deocamdată nimeni de la Liga Profesionistă de Fotbal nu a comentat pe marginea acestui subiect.

  • 28 de milioane de euro pe an plătesc televiziunile pentru drepturile tv din SuperLiga
ADVERTISEMENT