Fotbal intern

Strategii diferite pentru FCSB şi Dinamo! Analiza modului prin care cele două rivale vor să reajungă în top

02.10.2020 | 16:32
Strategii diferite pentru FCSB si Dinamo Analiza modului prin care cele doua rivale vor sa reajunga in top
ADVERTISEMENT

Derby-ul FCSB – Dinamo va fi un duel între două strategii diferite asupra fotbalului. FCSB mizează pe jucători autohtoni tineri, în timp ce Dinamo se bazează pe stranieri cu experiență.

FCSB – Dinamo se joacă sâmbătă de la ora 21.00 și reprezintă un prim test pentru noul proiect al câinilor, de când au fost preluați de investitorii spanioli.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, elevii lui Anton Petrea trebuie să demonstreze că pot să se implice în lupta pentru titlu, chiar dacă în ultima perioadă au mizat mai mult pe jucători tineri.

Tineri autohtoni vs. stranieri cu experiență

FCSB a început politica promovării tinerilor de mai mult timp, iar în prezent jucători precum Olimpiu Moruțan (21 de ani), Ovidiu Perianu (18 ani), Darius Olaru (22 de ani), Dennis Man (22 de ani) sau Florinel Coman (22 de ani) au devenit oameni de bază în angrenajul echipei.

ADVERTISEMENT

În oglindă, Dinamo își construiește noul proiect în jurul unor stranieri cu experiență, Ante Puljic (32 de ani), Janusz Gol (34 de ani), Diego Fabbrini (30 de ani) sau Adan Nemec (35 de ani) construind nucleul de bază al câinilor.

Cosmin Contra vrea să îi convingă pe spanioli că Dinamo poate face performanță și că va reveni în play-off, bătându-se pentru primele locuri, dar pentru asta antrenorul s-a orientat de la începutul campaniei de transferuri pe stranieri trecuți de prima tinerețe fotbalistică.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cei amintiți, au mai semnat cu alb-roșii o serie de jucători proveniți în principal din campionatele Spaniei precum Isma Lopez, jucător în vârstă de 30 de ani care a jucat ultima dată pentru Tenerife în al doilea eșalon spaniol, Alexander David Gonzalez, jucător de origine venezueleană în vârstă de 28 de ani venit de la Mirandes, tot din Segunda sau Borja Valle (28 de ani) venit de la Deportivo La Coruna.

FCSB şi Dinamo, start modest de sezon

FCSB a început destul de slab sezonul, acumulând nouă puncte din primele trei etape. Înfrângerile suferite în deplasările de la Voluntari, 2-1 și Iași 5-2 reprezintă surprize destul de mari în raport cu ce ne obișnuiseră roș-albaștrii în duelurile de acest tip. Contextul mai puțin favorabil cauzat de infectarea cu SARS-CoV-2 a mai multor jucătoripoate explica nesiguranțele din campionat, dar o nouă înfrângere i-ar permite Craiovei să ia un avans de nouă puncte încă din start.

ADVERTISEMENT

Dinamo are un start și mai slab, reușind să câștige doar în deplasarea de la Gaz Metan Mediaș, scor 1-3 și vine după o înfrângere surprinzătoare cu UTA Arad. Deși campionatul este încă la început și lotul dinamoviștilor nu este încă închegat, un nou pas greșit ar lăsa-o pentru moment în partea inferioară a clasamentului.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Dinamo: 3,65 este cota pentru “peste 3,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT