News

Străzile din Centrul Vechi al Bucureștiului vor fi refăcute. Nicușor Dan: ”Mulți ani nu s-a făcut nicio intervenție serioasă”. Video

Străzile din Centrul Vechi al Capitalei vor fi refăcute. Lucrările, care au debutat luni, 16 mai, au fost anunțate de edilul Nicușor Dan. Acesta a reproșat faptul că ”mulți ani nu s-a făcut nicio intervenție serioasă”.
16.05.2022 | 19:52
Strazile din Centrul Vechi al Bucurestiului vor fi refacute Nicusor Dan Multi ani nu sa facut nicio interventie serioasa Video
Nicușor Dan anunță că străzile din Centrul Vechi al Bucureștiului vor fi refăcute. Cât durează lucrările. Sursa foto: captură Facebook
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de luni, 16 mai, au început lucrările de refacere a străzilor din Centrul Vechi al Capitalei.

Nicușor Dan anunță că străzile din Centrul Vechi al Bucureștiului vor fi refăcute. Cât durează lucrările

Anunțul a fost făcut de edilul Nicuşor Dan. Acesta a precizat, într-un material filmat și postat pe un site de socializare, că lucrările vizează refacerea pavajului, dat fiind faptul că piatra cubică este distrusă în foarte multe zone.

ADVERTISEMENT

Primarul general al celui mai mare oraș al țării a punctat că ”reparațiile vor dura câteva săptămâni”, astfel încât în a doua jumătate a lunii iunie vor fi gata toate cele 14 străzi.

Nicușor Dan a trimis săgeți către fostele administrații din Capitală, spunând cătimp de mulți ani de zile, nu s-a făcut nicio intervenție serioasă la infrastructura străzilor din Centrul Vechi”.

ADVERTISEMENT

”După ce, timp de mulți ani de zile, nu s-a făcut nicio intervenție serioasă la infrastructura străzilor din Centrul Vechi, azi (n.r. luni, 16 mai) am început lucrările de refacere a pavajului în această parte a orașului.

Se lucrează deja în mai multe zone – în zona Hanul lui Manuc, dar și pe strada Lipscani (zona statuii Lupoaica) sau pe strada Șelari.

ADVERTISEMENT

Lucrările vor dura câteva săptămâni, astfel încât în a doua jumătate a lunii iunie vom finaliza reparațiile pe care ni le-am propus pe toate cele 14 străzi”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Primăria Capitalei nu plăteşte bani pentru lucrările din Centrul Istoric

Nicușor Dan a punctat faptul că Primăria Generală a Capitalei nu plăteşte bani pentru lucrările din Centrul Istoric, acestea fiind executate de către firme în baza garanţiilor.

ADVERTISEMENT

Pe lângă refacerea pavajului, lucrările vizează și reabilitarea elementelor de mobilier.

”Fiind vorba de lucrări executate de firmele Apolodor şi Delta ACM în baza garanţiilor, Primăria Generală nu plăteşte bani pentru ele. Simultan cu aceste lucrări, reparăm sau înlocuim mobilierul urban din Centrul Vechi”, mai scrie edilul general pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT