News
notix pixel id

Streinu-Cercel: ”Masca trebuie purtată tot timpul, inclusiv la birou”. Care vor fi primii români ”loviți” de Omicron

Adrian Streinu Cercel, explicații privind noua tulpină Omicron. Fostul manager al Institutului Matei Balș din București consideră că masca trebuie purtată și la birou.
05.12.2021 | 21:39
Streinu-Cercel: ”Masca trebuie purtată tot timpul, inclusiv la birou”. Care vor fi primii români ”loviți” de Omicron
Streinu-Cercel: ”Masca trebuie purtată tot timpul, inclusiv la birou”. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Duminică seară, profesorul Streinu-Cercel a precizat că varianta Omicron are multe mutații și schimbă complet datele problemei din punctul de vedere al potențialei rate de transmitere.

”Toată lumea vorbește că acest virus se transmite mult mai repede de la o persoană la alta”, a spus actualul senator PSD, la Antena 3, în cadrul unei ediții speciale moderată de Andreea Sava, conform

Streinu-Cercel, îngrijorat de varianta Omicron. ”Este clar că tulpina tinde să devină dominantă peste tot”

Profesorul Streinu-Cercel consideră că atât timp cât nu se poartă masca așa cum trebuie, ”să acopere și nasul și gura”, există o expunere care poate să ducă la infectare, iar cei care se îmbolnăvesc riscă ajungă și la spital.

ADVERTISEMENT

Este clar că varianta Omicron tinde să devină dominantă peste tot, a mai explicat fostul manager al Institutului Matei Balș din București

”Se mișcă dintr-un loc în altul. Și atunci ce ne rămâne nouă de făcut în mod concret?

Ne întoarcem de unde am plecat. Primul lucru: ne vaccinăm. Vine și întrebarea vaccinul actual acoperă și actuala variantă? 

ADVERTISEMENT

În momentul de față, datele preliminare arată că vaccinul ne protejează împotriva formelor severe și a deceselor. Proporția în care o va face rămâne să fie stabilită în continuare”, a mai zis Adrian Streinu-Cercel.

Adrian Streinu-Cercel: ”Ce să facem în continuare? Să purtăm mască! Masca trebuie purtată tot timpul. Și în interior. Și în exterior”

„Deci, masca este de purtat tot timpul, inclusiv în biroul de la serviciu. Să adăugăm vaccinarea și să nu uităm că avem mulți cetățeni în România care nu s-au vaccinat cu prima doză.

ADVERTISEMENT

Aceștia reprezintă o masă receptivă și vor fi primii loviți de noua variantă atunci când ea va intra în circulație și va înregistra o transmitere comunitară.

De asemenea, este bine să încercăm să ne facem propria anchetă epidemiologică, să fim atenți pe unde mergem, cum mergem, să ne evaluăm”, a mai senatorul PSD.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri