News

Streinu-Cercel prezintă soluția pentru reducerea numărului de infectări: ”Va face diferența în următoarele săptămâni”

09.07.2020 | 11:09
StreinuCercel prezinta solutia pentru reducerea numarului  de infectari Va face diferenta in urmatoarele saptamani
Adrian Streinu-Cercel îi răspunde lui Dan Bittman și ne îndeamnă să fim uniți în lupta cu noul coronavirus. Sursa foto: Inquam Phtos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a afirmat că doar purtarea corectă a măștii de protecție va face ca numărul de infectări  cu coronavirus să scadă. Într-o emisiune la Antena 3, Streinu-Cercel a prezentat și modul corect de utilizare a măștii.

Adrian Streinu-Cercel a spus că valul de noi îmbolnăviri nu poate fi stăvilit dacă nu sunt respectate recomandările autoritățile, în special purtarea măștii de protecție și distanțarea fizică.

ADVERTISEMENT

Profesorul a atenționat că masca este eficientă doar dacă sunt respectate anumite reguli, în caz contrar fiind inutilă dacă nu chiar periculoasă.

Când și cum trebuie schimbată masca

Astfel, o mască nu poate fi purtată mai mult de patru ore, fiind recomandată schimbarea ei chiar mai devreme dacă se umezește.

ADVERTISEMENT

Masca va opri ce vine din fața noastră. Acele particule nu pot să pătrundă prin aceste straturi. Infecția cu coronavirus poate să treacă prin mască la un moment dat, dar nu la început. Avem un interval de timp în care masca ne protejează. Se spune că o mască ne poate proteja între 2 și 4 ore. Când se face diferența între cele 2 și 4 ore? La momentul umezirii”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

Acesta a recomandat ca fiecare persoană să aibă mai multe măști la ea și să le schimbe când este nevoie.

ADVERTISEMENT

Dacă masca se umezește, ea trebuie schimbată, nu mai trebuie ținută pentru că își pierde proprietățile și tot ce se dizolvă aici are șanse să treacă de ea. De aceea e bine să avem cu noi vreo 3-4 măști cu noi ca să ne ajungă pentru toată ziua. Maximum 4 ore o putem folosi, după acest interval nu mai este folositoare. E important și cum o dăm jos. Dacă punem mâna pur și simplu pe ea, ne putem contamina și apoi punem mâna pe telefon și alte obiecte”, a spus medicul infecționist.

Masca va fi cea care va face diferența în următoarele săptămâni”, a conchis Streinu-Cercel.

ADVERTISEMENT

România a atins un nou vârf al numărului de noi cazuri de infectare cu coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, ieri la prânz, că numărul cazurilor confirmate în precedentele 24 de ore a fost de 555. Precedentul record data din 11 aprilie, în perioada stării de urgență, când au fost anunțate 523 de cazuri.

Împreună cu cele 555 de cazuri noi, numărul total al infectărilor cu coronavirus a crescut la 30.175. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

ADVERTISEMENT