Hotnews

Stresul, boala secolului XXI, afectează sănătatea rinichilor

O boală a secolului XXI, foarte des întâlnită în rândul oamenilor, la toate vârstele, care se instalează ca răspuns al organismului la situaţiile solicitante de viaţă, are un efect negativ...
11.09.2015 | 13:13
Stresul, boala secolului XXI, afectează sănătatea rinichilor

O boală a secolului XXI, foarte des întâlnită în rândul oamenilor, la toate vârstele, care se instalează ca răspuns al organismului la situaţiile solicitante de viaţă, are un efect negativ inclusiv asupra rinichilor.

Stresul este resimţit diferit, de la o persoană la alta, şi poate avea consecinţe nu doar în plan emoţional, comportamental, ci şi în plan somatic, iar dacă se asociază cu alte comportamente nesănătoase, precum consumul de alcool, de droguri sau fumatul excesiv, agravează consecinţele situaţiei în cauză.

La nivel somatic, stresul se manifestă sub forma durerilor de cap, stărilor de greaţă, ameţelilor, durerilor musculare sau a tulburărilor digestive. Expunerea permanentă la stres duce la afectarea organelor vitale precum inima, ficatul, pancreasul, creierul, inclusiv rinichii.
Cum afectează stresul sănătatea rinichilor

Stresul poate afecta activitatea rinichilor, întrucât atunci când organismul este supus factorilor stresori creşte presiunea arterială, iar acest lucru nu forţează doar inima, ci şi rinichii, scrie clickpentrufemei.ro.

Un alt efect al stresului puternic este mărirea nivelul zahărului din sânge, o realitate deloc de neglijat mai ales de către persoana care suferă de diabet. Rinichii lor pot fi afectaţi şi mai mult, din cauză că diabetul este una dintre afecţiunile care «atacă» aceste organe.

În cazul persoanelor care fumează, stresul îi poate face să fumeze şi mai mult, iar acest obicei nu este dăunător doar pentru plămâni. Şi rinichii pot avea de suferit, din cauză că substanţele din tutun reduc fluxul sangvin către organe, ceea ce poate duce cu timpul la deteriorarea funcţiilor renale.

Sursă: www.dcnews.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri