Sport

Strigăt de ajutor din partea lui Ciprian Marica după umilințele sportului românesc: ”Am ajuns de râsul lumii”

Fostul internațional Ciprian Marica, în prezent coproprietar al clubului Farul Constanța, este de părere că sportul românesc a ajuns la cel mai scăzut nivel din istorie.
30.07.2021 | 20:30
Strigat de ajutor din partea lui Ciprian Marica dupa umilintele sportului romanesc Am ajuns de rasul lumii
ADVERTISEMENT

Jucătorul cu 72 de meciuri și 25 de goluri la naționala României consideră că ultimele rezultate obținute de sportivii români, incluzând aici și eliminările echipelor FCSB, U Craiova, Sepsi Sfântu Gheorghe, indică nivelul de submediocritate în care băltește sportul în România.

Fostul internațional a transmis un mesaj ca un strigăt de ajutor, destinat autorităților din România. Fostul fotbalist a făcut o radiografie a sportului intern, după ultimele rezultate obținute de echipele din țara noastră în cupele europene, respectiv la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Ciprian Marica: ”Mort acum, sportul românesc va rămâne doar în amintiri”

Fostul campion al României și al Ucrainei, a ales să investească în fotbal, dar nu este indiferent la situația generală a mișcării sportive din țara noastră.

”A fost o seară neagră pentru sportul românesc!

A fost o săptămână neagră pentru sportul românesc!

A fost o vară neagră pentru sportul românesc!

A fost un an negru pentru sportul românesc!

Se repetă ’negru’ și ’sportul românesc’. În scurt timp vom vorbi doar despre ’negru’. Sportul românesc, mort acum, va fi îngropat și va rămâne doar în amintiri tot mai îndepărtate!

ADVERTISEMENT

Hai să facem un bilanț, la cald, așa :

– România U23 a plecat acasă de la Olimpiada de Tokyo. N-am marcat niciun gol într-o grupă cu Honduras, Noua Zeelandă, Coreea de Sud. Am câștigat un meci cu un autogol, dar nu am tras niciun șut pe poartă.

– FCSB este eliminată din Conference League de Karagandi din Kazahstan

– Craioava eliminată din Conference League de KF Laci din Albania.

– Campioana României s-a chinuit cu o echipă din Gibraltar! Da, da, știați ca pe stânca Gibraltar sunt maimuțici cu care-și fac toți turiștii poze, uite că e și fotbal.

ADVERTISEMENT

Concluzia:

Se alege praful de tot sportul românesc!

Oameni buni, dați o lege a sponsorizării pt sport ! Implementați strategii de salvare a sportului reale, nu pe hârtie și pe vorbe! Am ajuns în asemenea hal de dezinteres încât Ministerul Tineretului și Sportului dă banii înapoi la rectificare bugetară ca nu îi cheltuie.

Statul român oferă beneficii marilor companii străine, care nu oferă nimic sportului, educației, sănătății, în România. Branduri românești se duc sponsori în străinătate, Dacia la Udinese, Digi mai nou la Espanyol Barcelona!

ADVERTISEMENT

Am ajuns de râsul lumii! Într-un domeniu care este cel mai bun ambasador al României. Care oferă cea mai buna vizibilitate! Ca un exemplu, despre Olimpiadă se vorbește în toată lumea, la orice oră! Am pus aici un bilanț al medaliilor obținute la Jocurile Olimpice la ultimele ediții . Prima căsuța e ’aur’ apoi ’argint’.

Acest tabel e cea mai cruntă radiografie a decăderii sportului romanesc. Se poate mai rău? Sigur ca se poate. La următoarea ediție e posibil sa numărăm pe degetele de la o mână nu medaliile, ci sportivii care s-au calificat!”, a scris Ciprian Marica, pe pagina personală de Facebook.

Ultimele 24 de ore au fost un veritabil coșmar pentru sportivii români

Echipele din România au debutat în Conference League, dar FCSB şi Sepsi au părăsit Europa după dublele din turul 2 preliminar, la penalty-uri, iar U Craiova a părăsit competiţia fără gol marcat în disputele cu modesta Laci, din Albania.

Astfel, prima ediţie din Conference League va rămâne ca o pagină neagră în istoria fotbalului românesc. Nici la Jocurile Olimpice de la Tokyo sportivii ”tricolori” nu au mai confirmat așteptările.

Înotătorii David Popovici și Bianca Costea au ratat calificările în semifinalele probei de sprint, 50 de metri. Anterior, ”Nava amiral” a canotajului românesc, barca de 8+1 a încheiat finala olimpică pe locul 6, ultimul.

Vlăduţ Simionescu s-a oprit în optimile de finală ale competiţiei de judo de la Tokyo, iar Alin Firfirică a ratat calificarea în finala de la aruncarea discului în întrecerile atletice.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo, România are 101 sportivi calificați și a obținut patru medalii dintre care una de aur, două de argint și una de bronz.

ADVERTISEMENT