Life

Strigător la cer! Ce pensie au Maria Ciobanu și Maria Dragomiroiu după zeci de ani de carieră

26.11.2020 | 16:50
Strigator la cer Ce pensie au Maria Ciobanu si Maria Dragomiroiu dupa zeci de ani de cariera
Strigător la cer! Ce pensie au Maria Ciobanu și Maria Dragomiroiu după zeci de ani de carieră. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Maria Ciobanu se numără printre artiștii care au o pensie ridicol de mică, în ciuda carierei sale admirabile. Recent, interpreta de folclor românesc a mărturisit în ce constau veniturile sale. 

Cântăreața de muzică pupolară Maria Ciobanu, în vârstă de 83 de ani, are o carrieră lungă de aproape 6 decenii. Repertoriul acesteia cuprinde peste 600 de piese înregistrate pe discuri, la Radio și TV, fiind una dintre cele mai apreciate interprete din țară.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei sale, Maria Ciobanu a s-a bucurat de numerose premii și distincții, însă, se pare că statul român nu o apreciează pe artistă la adevărata ei valoare, dovadă fiind pensia de-a dreptul rușinoasă pe care o primește.

Maria Ciobanu și Maria Dragomiroiu, pensii exagerat de mici după zeci de ani de carieră

Se pare că marii artişti ai României, care au încântat publicul timp de zeci de ani, au fost uitaţi de statul român. Printre aceștia se numără și îndrăgita interpretă de muzică de folclor, Mariei Ciobanu.

ADVERTISEMENT

Mama cântărețului Ionuț Dolănescu are, după o carieră lungă de zeci de ani, o pensie foarte mică. Din fericire, Maria Ciobanu este stabilită în Statele Unite, alături de fiica ei, Camelia, și beneficiază de anumite venituri suplimentare, care îi adun un total de 1.000 de dolari pe lună, cu ajutorul cărora se întreține. Conform spuselor artistei, i-ar fi fost imposibil să trăiască doar cu pensia de la stat.

Cu toate acestea, fosta soție a regretatului Ion Dolănescu a afirmat că își iubește foarte mult țara natală și își dorește să se întoarcă în România cât de curând.

ADVERTISEMENT

„Mai stau în America un an, doi, cât o vrea Iisus. Anii trec şi îmbătrânim şi le-am spus, dacă se întâmplă să ne ia Dumnezeu zilele, să ne aducă în ţară, că nu vreau să mă înmormânteze acolo, vreau să mă înmormânteze în pământul meu”, a declarat Maria Ciobanu.

În aceeași situație se regăsește și Maria Dragomiroiu, care a afirmat, în urmă cu ceva timp, că primește o pensie de 1.200 de lei, ceea ce e este strigător la cer pentru o artistă cu experiența ei.

ADVERTISEMENT

„Am ieşit la pensie de o lună şi după 40 de ani de muncă am 1.200 de lei. Cam cum aş putea să trăiesc?! Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele?! Cum să trăiesc cu 1.200 de lei?!”, mărturisea Maria Dragomiroiu.

ADVERTISEMENT