News

Strigătul de disperare al unei bătrâne din Vaslui, abandonată în sărăcie de copii: ”Șapte am și niciunul nu vine la mine”

28.07.2020 | 09:48
Strigatul de disperare al unei batrane din Vaslui abandonata in saracie de copii Sapte am si niciunul nu vine la mine
Strigătul de disperare al unei bătrâne din Vaslui, abandonată în sărăcie de copii: ”Șapte am și niciunul nu vine la mine”. Sursa foto: stirileprotv.ro
ADVERTISEMENT

Ajunsă la 74 de ani și lovită de bătrânețe și boli, o femeie din Vaslui trăiește o adevărată dramă în satul ei din județul Moldovei.

Maria Corciu, din comuna Deleni, este exemplu clasic care arată realitatea cruntă pe care o înfruntă mii de persoane din România ajunse la vârste înaintate.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că a făcut la viața ei nu mai puțin de șapte copii, nici măcar unul nu se încumetă să o ajute, iar femeia, bolnavă, își duce zilele cu ajutorul vecinilor.

Drama trăită de o bătrână din Vaslui, lăsată în sărăcie de copii: ”Șapte am și niciunul nu vine la mine”

O femeie din Vaslui trăiește într-o sărăcie lucie. Fără curent și cu ajutor din partea vecinilor, Maria Corciu, din localitatea vasluiană Deleni, își strigă disperarea în fața tuturor.

ADVERTISEMENT

Ajunsă la 74 de ani și lovită de mai multe boli, femeia este nevoită să se descurce cu cei 700 de lei pensie pe care îi primește de la stat după o viață de muncă.

Traiul de pe o zi pe alta și-l duce într-o casă dărăpănată, fără curent electric și prin care ploaia pătrunde nestingherită la fiecare furtună.

ADVERTISEMENT

Doamna Maria povestește, cu tristețe în suflet, cum niciunul dintre cei șapte copii cărora le-a dat viață nu se încumetă să-i întindă, măcar din milă, o mână de ajutor.

“Nu mai pot. Şapte copii am făcut şi niciunul nu vine la mine. Aşa mă rog la fata mea, mai Mihaela ia-mă la tine. Nu are unde. Mamă, eu cum v-am ţinut pe toţi? Pui o pătură în cameră şi stau şi eu acolo. Nu vrea să mă ia.”, declară, resemnată, femeia, pentru ȘtirileProTv.

ADVERTISEMENT

Vecinii, principala sursă de ajutor pentru bătrână

Odinioară o femeie în putere şi o gospodină recunoscută în localitate, tanti Maria a ajuns acum să trăiască din mila vecinilor. Mai ales că se deplasează cu greu din cauza bolilor.

”Nu pot să fac nimic, de făcut aș face, dar nu pot, nici cu grebla nu pot să dau că trebuie să ţin beţele în mână. E vai de viaţa mea, e mai mare ruşinea, dar trebuie să spun că nu am încotro.”, mai spune femeia.

Vecinii fac tot ce pot pentru a o ajuta pe biata femeie din Vaslui și, din puținul lor, încearcă să-i asigure cele necesare pe cât posibil.

”Chiar asta mă pregăteam acum, să-i fac acoperişul ăsta că-i ploua înăuntru. Au o parte din băieţi care stau pe aici, dar nici ei nu au putere să o ajute. Îi necăjită, ce să spunem, nu are cine să o ajute, mai vine pe la noi pe la vecini, o lingură de borş, una alta, caută săraca.”, declară un vecin.

ADVERTISEMENT
Tags: