News

Structura anului școlar 2020-2021 a fost publicată în Monitorul Oficial. Semestrul al doilea, mai scurt cu o săptămână

30.03.2021 | 11:24
ADVERTISEMENT

Noua structură a anului școlar 2020-2021 a fost publicată în Monitorul Oficial. Semestrul al doilea este mai scurt cu o săptămână.

Modificările au fost făcute prin Ordinul de ministru nr. 3.558 din 29 martie 2021 și vizează finalul acestui an. Ele au fost anunțate de ministrul Educației cu o săptămână în urmă.

ADVERTISEMENT

Cea mai importantă schimbare este scurtarea semestrului al doilea cu o săptămână. De asemenea, Ordinul mai prevede și posibilitatea organizării activităților educative cu prezență fizică la grădiniță, pe perioada vacatelor, cu avizul DSP.

Structura anului școlar 2020-2021 a fost publicată în Monitorul Oficial. Semestrul al doilea, mai scurt cu o săptămână

Semestrul al doilea al anului școlar 2020-2021 are, după această modificare, 16 săptămâni. Inițial, numărul lor era 17. Anul școlar se va termina la data de 25 iunie, transmite Edupedu.

ADVERTISEMENT

Ordinul mai cuprinde și posibilitatea organizării acțivităților remediale, pe perioada vacanțelor, cu prezența fizică a elevilor de clasa a VIII-a și a celor din liceu. Acest lucru este influențat de rata de incidență, putând fi aplicat doar în localitățile unde aceasta nu a ajuns la 6 la mie.

În plus, săptămâna „Școala altfel” va putea fi organizată până la data de 2 aprilie. În această perioadă, școlile profesionale aveau posibilitatea organizării unor activități practice de pregătire.

ADVERTISEMENT

Elevii din clasa a VIII-a au două vacanțe de Paști. Prima este în perioada 2-11 aprilie, iar cea de a doua, între 30 aprilie – 9 mai. În perioada dintre acestea două, cursurile se vor desfășura online. Din 10 aprilie, ei vor reveni fizic la școală, până la data de 11 iunie, când vor lua vacanță. Probele scrise la Evaluarea Națională vor începe pe 22 iunie.

De o situație asemănătoare au parte și elevii din clasele a XII-a și a XIII-a. Aceștia au două vacanțe de Paști. Prima este în perioada 2-11 aprilie, iar cea de a doua, între 30 aprilie – 9 mai. În perioada dintre acestea două, cursurile se vor desfășura online. Din 10 aprilie, ei vor reveni fizic la școală, până la data de 4 iunie, când vor lua vacanță. Probele scrise la examenul de Bacalaureat vor începe pe 28 iunie, iar competențele se vor echivala, la fel cum s-a întâmplat și anul trecut.

ADVERTISEMENT

Toate celelalte clase și grupele de la grădiniță vor avea o vacanță de aproximativ o lună, în perioada 2 aprilie – 4 mai. Cursurile se vor desfășura în perioada 5 mai – 25 iunie, în funcție de scenariile în vigoare.

ADVERTISEMENT