News

Structura anului școlar 2021 – 2022 ar putea fi modificată din cauza vacanței prelungite. Ce se întâmplă cu examenele naționale

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că structura anului școlar 2021 - 2022 ar putea fi modificată după decizia ca elevii să intre în vacanță prelungită. Oficialul a făcut și un anunț legat de examenele naționale.
21.10.2021 | 15:30
Structura anului scolar 2021  2022 ar putea fi modificata din cauza vacantei prelungite Ce se intampla cu examenele nationale
ADVERTISEMENT

De luni, 25 octombrie, toți elevii din țară vor intra într-o vacanță de 2 săptămâni. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că pauza nu ar trebui să fie mai mare.

În aceste condiții, oficialul Executivului consideră că structura anului școlar curent ar putea fi modificată, astfel încât materia pierdută să fie recuperată.

ADVERTISEMENT

Vorbind despre examenele naționale, Evaluarea Națională și Bacalaureatul, ministrul Cîmpeanu a spus că, momentan, acestea nu vor avea de suferit.

Structura anului școlar 2021 – 2022 ar putea fi modificată din cauza vacanței prelungite

Ministrul Educației este de părere că vacanța care începe de luni pentru toți elevii nu ar trebui să dureze mai mult de 2 săptămâni, pentru a se permite recuperarea prin modificarea structurii anului școlar.

ADVERTISEMENT

”Preșcolarii și cei din învățământul primar aveau oricum vacanță o săptămână, așa că ei vor avea doar o săptămână în plus.

Pentru ceilalți vor fi două săptămâni care vor putea fi recuperate, discutăm, prin modificarea structurii anului școlar. E vacanța de iarnă, Școala Altfel, astfel încât să se păstreze structura examenelor naționale”,a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu examenele naționale

Oficialul Guvernului a spus că, ”nu mai târziu de 5 noiembrie”, autoritățile din învățământ ar trebui să ia decizia legată de schimbarea structurii anului școlar.

”Nu mai târziu de 5 noiembrie vom avea decizia de modificare a structurii anului școlar. Două săptămâni de vacanță e maximul care poate fi recuperat prin modificarea structurii anului școlar”

ADVERTISEMENT

În ceea ce-i privește pe elevii din clasele a 8-a și a 12-a, care la final de an școlar susține examenele finale, aceștia primesc asigurări de la ministru că parcursul lor educațional nu va avea de suferit din perspectiva numărului de săptămâni de cursuri.

”Elevii din anii terminali nu vor avea de suferit din perspectiva numărului de săptămâni de cursuri. Nu susțin o vacanță mai mare de două săptămâni”, a mai precizat Cîmpeanu.

Cum s-ar putea recupera materia pierdută

În acest moment există mai multe variante pentru recuperarea celor două săptămâni de vacanță. Ministrul Educației susține că există mai multe variante în acest sens.

Cîmpeanu spune că abia după cele două săptămâni de vacanța se va decide când se vor recupera orele pierdute, dacă evoluția pandemiei de coronavirus va permite revenirea la școală din 8 noiembrie.

”Întâi să știm că nimic nu ne împiedică să revenim la școală în 8 noiembrie și apoi vom anunța și rezultatul consultărilor cu privire la structura anului școlar.

Din păcate, evoluția epidemiologică nu este atât de predictibilă pe cât am avea nevoie în sistemul de învățământ. Așa că, vom decide pe niște date certe, și nu pe supoziții, după 8 noiembrie”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT