News
notix pixel id

Structura anului școlar 2021 – 2022 ar putea fi modificată din cauza vacanței prelungite. Ce se întâmplă cu examenele naționale

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că structura anului școlar 2021 - 2022 ar putea fi modificată după decizia ca elevii să intre în vacanță prelungită. Oficialul a făcut și un anunț legat de examenele naționale.
21.10.2021 | 15:30
Structura anului școlar 2021 - 2022 ar putea fi modificată din cauza vacanței prelungite. Ce se întâmplă cu examenele naționale
Structura anului școlar 2021 - 2022 ar putea fi modificată din cauza vacanței prelungite. Ce se întâmplă cu examenele naționale. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

De luni, 25 octombrie, toți elevii din țară vor intra într-o vacanță de 2 săptămâni. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că pauza nu ar trebui să fie mai mare.

În aceste condiții, oficialul Executivului consideră că structura anului școlar curent ar putea fi modificată, astfel încât materia pierdută să fie recuperată.

Vorbind despre examenele naționale, Evaluarea Națională și Bacalaureatul, ministrul Cîmpeanu a spus că, momentan, acestea nu vor avea de suferit.

ADVERTISEMENT

Structura anului școlar 2021 – 2022 ar putea fi modificată din cauza vacanței prelungite

Ministrul Educației este de părere că vacanța care începe de luni pentru toți elevii nu ar trebui să dureze mai mult de 2 săptămâni, pentru a se permite recuperarea prin modificarea structurii anului școlar.

”Preșcolarii și cei din învățământul primar aveau oricum vacanță o săptămână, așa că ei vor avea doar o săptămână în plus.

ADVERTISEMENT

Pentru ceilalți vor fi două săptămâni care vor putea fi recuperate, discutăm, prin modificarea structurii anului școlar. E vacanța de iarnă, Școala Altfel, astfel încât să se păstreze structura examenelor naționale”,a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Ce se întâmplă cu examenele naționale

Oficialul Guvernului a spus că, ”nu mai târziu de 5 noiembrie”, autoritățile din învățământ ar trebui să ia decizia legată de schimbarea structurii anului școlar.

ADVERTISEMENT

”Nu mai târziu de 5 noiembrie vom avea decizia de modificare a structurii anului școlar. Două săptămâni de vacanță e maximul care poate fi recuperat prin modificarea structurii anului școlar”

În ceea ce-i privește pe elevii din clasele a 8-a și a 12-a, care la final de an școlar susține examenele finale, aceștia primesc asigurări de la ministru că parcursul lor educațional nu va avea de suferit din perspectiva numărului de săptămâni de cursuri.

ADVERTISEMENT

”Elevii din anii terminali nu vor avea de suferit din perspectiva numărului de săptămâni de cursuri. Nu susțin o vacanță mai mare de două săptămâni”, a mai precizat Cîmpeanu.

Cum s-ar putea recupera materia pierdută

În acest moment există mai multe variante pentru recuperarea celor două săptămâni de vacanță. Ministrul Educației susține că există mai multe variante în acest sens.

ADVERTISEMENT

Cîmpeanu spune că abia după cele două săptămâni de vacanța se va decide când se vor recupera orele pierdute, dacă evoluția pandemiei de coronavirus va permite revenirea la școală din 8 noiembrie.

”Întâi să știm că nimic nu ne împiedică să revenim la școală în 8 noiembrie și apoi vom anunța și rezultatul consultărilor cu privire la structura anului școlar.

Din păcate, evoluția epidemiologică nu este atât de predictibilă pe cât am avea nevoie în sistemul de învățământ. Așa că, vom decide pe niște date certe, și nu pe supoziții, după 8 noiembrie”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu pentru sursa citată.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri