News

Structura anului școlar viitor, modificată. În ce condiții se întorc elevii în bănci. Măsurile propuse de ministrul Educației

06.04.2021 | 15:34
Structura anului scolar viitor modificata In ce conditii se intorc elevii in banci Masurile propuse de ministrul Educatiei
ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu a vorbit marți, 6 aprilie, despre condițiile în care se întorc elevii în bănci. Ministrul Educației a anunțat, de asemenea, că structura anului școlar ar putea fi modificată în viitor. 

”Dorim să propunem extinderea anului școlar din 2022”, a explicat Cîmpeanu, într-o intervenție la Digi24.

ADVERTISEMENT

”În ultima săptămână de școală am observat o scădere a numărului de cazuri”, a spus Ministrul Educației. Acesta a declarat că dorește deschiderea cât mai rapidă a școlilor și că este necesară testarea. Din păcate, personalul medical lipsește din foarte multe școli.

Sorin Cîmpeanu, despre modificare structurii anului școlar: ”E greu de pus în discuție pentru acest an”

”E greu de pus în discuție pentru acest an școlar. Dacă prin consultări se dorește o extindere a anului școlar, Ministerul Sănătății va face acest lucru, cu condiția să existe o decizie unanimă.(…)

ADVERTISEMENT

Dar profesorii, elevii și părinții vor schimbarea, noi vom susține acest lucru. Dorim să propunem extinderea anului școlar din 2022”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Sorin Cîmpeanu a lăudat rezultatele de la simularea pentru Bacalaureat

Ministrul e mulțumit de notele obținute de elevi la BAC, în contextul pandemiei și afirmă că ”rezultatele sunt suprinzător de bune, mai bune decât în 2017 și 2018. (…)Pur și simplu, elevii au fost bine pregătiți.” De asemenea, Cîmpeanum transmite că ministerul a fost acuzat că a dat subiecte prea grele.

ADVERTISEMENT

Unele grădiniţe vor funcţiona şi pe perioada vacanţei de primăvară

Sorin Cîmpeanu  a anunțat, luni seara, pe Facebook, faptul că un număr însemnat de grădiniţe vor funcţiona şi pe perioada vacanţei de primăvară, cu avizul direcţiilor de sănătate publică.

„Ministerul Educației a creat cadrul legal pentru ca grădinițele să poată organiza activități cu copiii și în perioada vacanței.

ADVERTISEMENT

Astfel, un număr însemnat de grădinițe din sistemul de educație vor funcționa și pe perioada vacanței de primăvară, cu avizul direcțiilor de sănătate publică.
Numărul acestora este diferit de la o săptămână la alta, în funcție de solicitări și de capacitatea grădinițelor de a asigura resursa umană”, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT