News

STS, informații despre simptomele pe care le-au avut oamenii care au murit în Timișoara

STS, informații despre simptomele pe care le-au avut oamenii care au murit în Timișoara
STS a înregistrat toate apelurile făcute de oameni către numărul de urgență. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

STS a oferit informații de ultimă oră despre simptomele pe care le-au avut oamenii care au murit în Timișoara. Astfel, în urma deratizării aceștia au acuzat grețuri și dureri abdominale. În total au existat 15 apeluri făcute de 3 persoane. Primul apel a avut loc sâmbătă dimineață. Atunci s-a anunțat cazul unui copil care avea dureri și vărsături. La Centrul de primiri apeluri de urgență 112 Timișoara, s-au înregistrat, în perioada 16 – 18 noiembrie, apelurile de urgență care semnalau diferite simptome medicale cu stări de rău, grețuri, vărsături, colici și dureri abdominale ale unor persoane care locuiau în același bloc.

STS, informații despre simptomele pe care le-au avut oamenii care au murit în Timișoara

Trebuie specificat că fiecare apel a fost preluat de către operatorii 112 aflați în serviciu în cele trei zile. Acestea au fost indexate ca fiind urgențe medicale, după care s-a transferat legătura apelanților cu personalul Serviciului Județean de Ambulanță Timiș. De aici încolo, cei de la ISU nu mai sunt răspunzători, pentru că, decizia privind calea de urmat, adică o eventuală intervenţie sau nu, aparţine exclusiv personalului Ambulanţei, conform celor de la STS.

ADVERTISEMENT

„Referitor la cele 15 apeluri la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, au fost înregistrate trei persoane care au efectuat apeluri multiple (în număr de 10) și încă cinci apeluri unice. Din punct de vedere al timpului de procesare a apelurilor, transferul către personalul medical care dispecerizează urgențele medicale, respectiv SAJ Timiș, s-a realizat cu o medie de 53 de secunde/apel”, se mai arată în sursa citată.

Şeful firmei de deratizare, reținut de Poliție

Un alt amănunt interesant este acela că toate cazurile apelanților unici vizau urgențe medicale cu persoane care prezentau vărsături, colici abdominale și deshidratare. Au existat și cazuri de apel multiplu care au fost înregistrate. În apărarea lui, patronul firmei de deratizare din Timişoara spune că nu ştia că apartamentele erau locuite, dar a recunoscut că a cumpărat substanțele de la „o cunoștință”, fără documente.

ADVERTISEMENT

Acesta a afirmat şi că ştia că substanțele sunt mai puternice decât de obicei. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore. Din păcate, un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut dezinsecţia.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri