News

Student francez, mort în condiții suspecte, după vaccinare. Ce susține raportul autopsiei

23.03.2021 | 12:06
Student francez mort in conditii suspecte dupa vaccinare Ce sustine raportul autopsiei
ADVERTISEMENT

Un student francez a murit în condiții bizare după ce s-a vaccinat cu antidotul conceput de AstraZeneca. Băiatul avea doar 24 de ani și era student la medicină.

Acesta a fost găsit mort, la Nantes, la 10 zile după ce s-a vaccinat, conform Ouest-France și Le Figaro.

ADVERTISEMENT

R. Anthony era student în anul şase ani la medicină. Se pare că francezul ar fi fost găsit decedat în apartamentul său de către pompieri. Inițial, familia alertase autorităţile, fiind îngrijorată de absenţa băiatului, potrivit Cotidianul.ro.

Ce susține raportul autopsiei în cazul băiatului francez care a decedat la 10 zile după vaccinare

Procuratura din Nantes a deschis o anchetă asupra cauzelor morţii şi a dispus o autopsie. Potrivit primelor informații, tânărul din La Turballe (Loire-Atlantique) fusese vaccinat cu serul AstraZeneca pe 8 martie. Se pare că poliția a găsit la fața locului un document care indica acest lucru.

ADVERTISEMENT

O sursă apropiată dosarului a precizat că raportul autopsiei ar arăta „sângerări interne cauzate de tromboză”, conform sursei citate.

Ce crede familia băiatului decedat?

„Fratele meu, dincolo de a fi genial, avea grijă de el. Era atent la ce mânca, făcea sport. Mai presus de toate, nu avea antecedente medicale, nicio boală, nimic. Avea o sănătate perfectă. Deci acest vaccin este singura cauză de care ne putem agăţa pentru a înţelege ce s-a întâmplat”, a spus fratele tânărului.

ADVERTISEMENT

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Medicamentelor (ANSM), responsabilă cu monitorizarea vaccinurilor împotriva Covid-19, a declarat că acest caz este „în curs de investigaţie clinică”, dar nu există nimic până în acest moment care să facă legătura între deces şi vaccinare.

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Medicamentelor: ”Nu există dovezi care să indice rolul vaccinului”

„Am fost informaţi despre un caz de deces al unei persoane în vârstă de 24 de ani, la câteva zile după vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca. În acest stadiu, nu există dovezi care să indice rolul vaccinului. Acest caz de deces face obiectul unei investigaţii clinice aprofundate de către centrele regionale de farmacovigilenţă (CRPV)”, a precizat ANSM pe site-ul său.

ADVERTISEMENT

ANSM a raportat 4.184 de cazuri de efecte adverse de la începutul vaccinării cu AstraZeneca în Franţa. Au existat 13 cazuri de evenimente tromboembolice (pentru mai mult de 1.041.000 de injecţii)  în această țară.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a transmis săptămâna trecută că vaccinul nu a fost asociat cu o creştere a riscului general de formare a cheagurilor de sânge, după ce mai mule țări opriseră vaccinarea cu AstraZeneca.

În prezent, în Franța, acest vaccin este autorizat numai persoanelor cu vârsta peste 55 de ani.

ADVERTISEMENT