News

Studenta care a tranșat un bărbat într-o cameră de cămin din Timișoara ar putea fi eliberată condiționat

Carmen Șatran, studenta care a ucis un bărbat într-o cameră de cămin și apoi l-a tranșat, ar putea fi eliberată condiționat după ce a petrecut 13 ani în spatele gratiilor.
14.03.2022 | 19:49
Studenta care a transat un barbat intro camera de camin din Timisoara ar putea fi eliberata conditionat
Studenta care a tranșat un bărbat într-o cameră de cămin din Timișoara ar putea fi eliberată condiționat. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Carmen Şatran, cunoscută mai degrabă sub numele de Bejan, cel dinainte de căsătorie, ar putea fi eliberată mai devreme din arest.

Carmen Șatran, studenta care a tranșat un bărbat într-o cameră de cămin din Timișoara alături de prietenul ei, ar putea fi eliberată condiționat

Femeia care a fost arestată pentru uciderea unui om trebuia să petreacă 19 ani în spatele gratiilor, ar putea ieși mai devreme.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre o decizie luată Comisia de eliberare condiționată din cadrul Penitenciarului Gherla, județul Cluj, acolo unde se află condamnata.

„Dispune liberarea condiţionată a persoanei private de libertate Şatran Carmen condamnată la pedeapsa de 19 ani şi 8 luni închisoare prin sentinţa penală nr. 144/2014 a Tribunalului Arad, pe dată rămânerii definitive a sentinţei”, arată decizia judecătoriei, confirm Tion.ro.

ADVERTISEMENT

Decizia nu este încă una definitivă, astfel că ea poate fi contestată. Dacă ea va fi luată, atunci Carmen Bejan ar putea ieși după gratii după 13 ani petrecuți acolo pentru crima săvârșită.

Carmen Bejan, comportament bun în închisoare. A muncit și a participat la activități educative

De altfel, diferite rapoarte sau hotărâri ale penitenciarului arată că aceasta avea un comportament bun, și chiar a primit recompense pentru el. De asemenea, ea a arătat că este interesată de activitățile educative.

ADVERTISEMENT

„Deţinuta a manifestat interes constant pentru desfăşurarea de activităţi educaţionale şi lucrative şi a avut un comportament adecvat, este suficientă pentru a considera că aceasta a făcut eforturi serioase pentru reintegrarea sa în societate”, se arată într-o hotărâre prin care acesteia i-a fost schimbat regimul de detenţie din semideschis în deschis.

Un alt raport, întocmit de Comisia pentru eliberări condiționate arăta că fosta studentă a muncit în timpul său petrecut după gratii și a participat la activități culturale și educative.

ADVERTISEMENT

„Deţinuta nu a fost sancţionată disciplinar şi a înregistrat mai multe recompense. A muncit în timpul detenţiei (428 zile). A fost receptivă la unele activităţi cultural-educative”, arata un raport al comisiei de eliberări condiţionate din Penitenciarul Gherla.

ADVERTISEMENT
Tags: