Life

Studentul care a aruncat cu ouă în Regele Charles al III-lea, eliberat. A primit o serie de interdicții

Studentul care a aruncat cu ouă în Regele Charles al III-lea a fost eliberat. Poliția i-a impus interdicții. Care sunt acestea
11.11.2022 | 00:02
Studentul care a aruncat cu oua in Regele Charles al IIIlea eliberat A primit o serie de interdictii
Ce spune studentul despre gestul său. Sursa foto: Daily Express, Vanguard News, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Poliția britanică l-a eliberat pe studentul care a aruncat cu ouă în Regele Charles al III-lea, miercuri, în timp ce monarhul se afla într-o vizită, în York.

Studentul care a aruncat cu ouă în Regele Charles al III-lea, eliberat. Poliția i-a impus interdicții

Chiar dacă a fost lăsat în libertate, tânărul a primit câteva interdicții. Patrick Thelwell, în vârstă de 23 de ani, a spus în cadrul unui interviu pentru The Mirror ce i s-a interzis.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii nu-i mai dau voie studentului atacator să se apropie de Regele Marii Britanii și să transporte ouă în public. În schimb, are dreptul să-și cumpere ouă de la magazin.

Conform declarațiilor tânărului, acesta a avut parte de un avocat care l-a ajutat să fie pus în libertate, fapt care s-a întâmplat seara, după eveniment.

ADVERTISEMENT

”Am fost lăsat să ies la ora 22, așa că nu a fost chiar așa de rău. Prietenii mei mă așteptau. Avocatul meu a fost foarte bun”, a declarat Patrick Thelwell pentru The Mirror.

Studentul este fost candidat la Partidul Verde și membru al grupului ecologist Extinction Rebellion. În timpul gestului său controversat s-a exprimat contra monarhiei și a strigat că Regatul Unit s-a construit cu sânge al sclavilor.

ADVERTISEMENT

Ce spune studentul atacator despre gestul său, devenit viral

De altfel, după ce a aruncat cu ouă în Regele Charles al III-lea, mulțimea de oameni venită să-l vadă pe monarh și soția acestuia, Camilla, l-a scuipat și tras de păr pe Patrick Thelwell, după cum mai spune el.

”Oamenii îmi smulgeau bucăți de păr, scuipau la mine. Oamenii și-au pierdut mințile. Este atât de revelator să vezi când contesti convingerile cuiva în acest fel, credința în superioritatea sângelui acestui om.”, a mai transmis studentul.

ADVERTISEMENT

Patrick Thelwell nu a reușit, însă, să-l atingă cu ouă pe Regele Charles al III-lea, care pentru prima oară de la ocuparea tronului s-a confruntat cu un astfel de eveniment neplăcut.

”Ieri (miercuri-n.r) în timpul vizitei regale, am arestat un tânăr de 23 de ani, suspectat de o infracțiune a ordinii publice.

Bărbatul a fost audiat și eliberat pe cauțiune. El a fost reținut în urma unui incident care a avut loc când regele Charles al III-lea și regina consoartă au ajuns ieri la Micklegate Bar din York.”, a comunicat poliția britanică.

ADVERTISEMENT