News

Studiu: 6 din 10 bărbați și 1 din 2 femei din România cheltuiesc bani în secret

12.10.2020 | 17:29
Studiu 6 din 10 barbati si 1 din 2 femei din Romania cheltuiesc bani in secret
ADVERTISEMENT

Peste 75% din românii cu vârsta până în 40 de ani și care se află într-o relație au cheltuit cel puțin o dată în ultimul an fără să știe partenerul.

Potrivit unui studiu despre infidelitatea financiară, realizat în România, bărbații sunt mai dispuși să cheltuie în secret bani față de femei.

ADVERTISEMENT

Studiul realizat de Novel Research arată că 6 din 10 bărbați cheltuie bani fără știrea partenerului, în timp ce femeile fac acest lucru în procent de 50%.

Bărbații și femeile din România cheltuie bani în secret, fără știrea partenerului

Concluzia generală este că românii cheltuie bani, pe ascuns, indiferent de sex, deși bărbații sunt mai pricepuți în arta cheltuitului de bani în secret.

ADVERTISEMENT

Cu toate că 85% din cuplurile din România își pun veniturile la comun, 56% realizează cheltuieli „secrete”, fără a specifica care ar fi destinația acestor cheltuieli, conform Libertatea.

Cu toate acestea, ce îi determină pe oameni să cheltuie bani în secret? Răspunsul majoritar e același: partenerul nu este de acord cu acea cheltuială.

ADVERTISEMENT

Așadar, 23% dintre „cheltuitori” fac acest lucru de teama partenerului, în timp ce 18% dintre oameni sunt orgolioși și refuză să explice partenerului pe ce își cheltuie banii.

Mai mult, 24% dintre bărbați și femei au dezvăluit că au cumpărat cadouri din aceste fonduri „secrete”. Cum era de așteptat, bărbații sunt percepuți de către femei drept „cheltuitori fără cap” ai banului, acesta fiind și motivul pentru care femeile nu acceptă anumite cheltuieli, obligându-i pe bărbați să recurgă la secrete.

ADVERTISEMENT

Totuși, în condițiile în care bărbații au mărturisit că mare parte din bani se duc pe țigări, alcool, jocuri de noroc, femeile își îndreaptă atenția spre cumpărături, în special haine sau parfumuri.

ADVERTISEMENT
Tags: