ADVERTISEMENT
News

Studiu. Apa de gură poate ucide COVID-19 în 30 de secunde. Ce compoziție trebuie să aibă

Autor: Adrian Baciu | 18.11.2020 | 20:49
Studiu. Apa de gură poate ucide COVID-19 în 30 de secunde. Ce compoziție trebuie să aibă
Studiu. Apa de gură poate ucide COVID-19 în 30 de secunde. Ce compoziție trebuie să aibă. Sursa foto: drgreen.ro

Un studiu realizat recent de oameni de știință din Marea Britanie a scos în evidență faptul că apa de gură poate ucide COVID-19 în doar 30 de secunde de utilizare.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii din Regat țin să precizeze că acest lucru nu înseamnă că apa de gură poate funcţiona ca un remediu împotriva noului coronavirus, însă ar putea juca un rol în limitarea răspândirii SARS-CoV-2 în comunitate.

Este important de precizat, ne mai anunță oamenii de știință, că doar produsele care au o anume compoziție intră în categoria celor care pot să neutralizeze boala.

Apa de gură poate distruge COVID-19 în 30 de secunde

Apa de gură, o soluție utilizată de foarte multe persoane ar putea neutraliza într-o anumită măsură COVID-19. În acest sens, oamenii de știință de la Institutul de Cercetări în Imunologie de la Universitatea din Cardiff au analizat efectul pe care l-au avut mai multe sortimente de apă de gură asupra salivei pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Produsele incluse în studiu conţineau etanol, uleiori esenţiale, clorură de cetilpiridiniu (CPC), iod povidonă (PVP-I) şi etil lauril arginat (LAE). Apa de gură cu această compoziţie a neutralizat complet SARS-CoV-2 în testele de laborator, scriu cei de la CNBC.

Atenție! Este important să subliniem faptul această cercetare recentă nu sugerează în niciun caz că apa de gură ar fi un remediul miracol care ne-ar putea proteja de coronavirus.

În primul rând, studiul nu a fost bazat pe voluntari care au făcut gargară cu apă de gură. Experimentul a fost realizat în laborator, folosind mostre de salivă extrase. Prin urmare, efectele produselor precum apa de gură asupra diferitelor tipuri de coronavirus nu au fost încă testate la om.

ADVERTISEMENT

Studiul privind apa de gură, în testele clinice din 2021

În continuare, un studiu clinic va examina cât de eficientă este apa de gură în reducerea nivelului de coronavirus în saliva pacienților pozitivi. Se așteaptă ca rezultatele să fie publicate la începutul anului 2021.

Medicul Richard Stanton de la Universitatea Cardiff, de profesie doctor primar în virusologie, a declarat că apa de gură, menită să ajute împotriva problemelor gingivale, poate neutraliza coronavirusurile, inclusiv SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Acesta mai dezvăluie că printre obiectivele cercetătorilor este să afle cât timp este prezent noul coronavirus în cavitatea bucală şi în esofag, precum şi dacă folosirea apei de gură cu regularitate ar putea avea un rol în limitarea răspândirii SARS-CoV-2 atunci când oamenii merg, de exemplu, la dentist.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT