Studiu: Cât ține imunitatea împotriva noului coronavirus, după vindecarea de Covid-19

Flaviu Popa   
în HotNews
13/10/2020, 17:27
Studiu: Cât ține imunitatea împotriva noului coronavirus, după vindecarea de Covid-19
Imunitatea pentru Covid-19 durează 4 luni maximum. Foto: Pixabay

Un nou studiu realizat de finlandezi susține că imunitatea împotriva SARS-CoV-2 ar putea să țină până la maximum patru luni.

Cu toate acestea, oamenii de știință nu sunt 100% siguri de această descoperire, însă toate semnalele indică spre o imunitate de 4 luni la noul coronavirus.

La studiu au participat 129 de persoane din 39 de familii care au avut Covid-19, dar s-au vindecat.

Cercetătorii finlandezi susțin că imunitatea împotriva Covid-19 ține 4 luni

Oamenii au fost testați pentru a se vedea nivelul anticorpilor din organism, iar concluziile nu sunt prea clare.

Cercetătorul șef Merit Melin a oferit mai multe detalii. Rezultatul acestui studiu confirmă faptul că anticorpii ar putea să ofere o protecție împotriva reinfectării cu Covid-19 pentru 4 luni”, a explicat specialistul.

Studiul a fost realizat în Helsinki, de către specialiștii Institutului Finlandez pentru Sănătate Publică.

Anticorpii apar în 4 săptămâni de la infectare

Oamenii de știință au analizat atent 64 de persoane și au observat că 63 dintre acestea aveau anticorpi. Mai mult, 17 persoane aveau anticorpi deși nu au fost niciodată testați pentru Covid-19.

Majoritatea subiecților au dezvoltat anticorpi, deci imunitate, la o lună de la infectare. Din păcate, numărul de anticorpi scade în măsură ce trece timpul și după 4 luni dispare din organism.

De menționat că majoritatea persoanelor care au participat la studiu au avut forme ușoare de boală.

Specialiștii finlandezi au și o concluzie optimistă după ce au realizat studiul. Oamenii de știință susțin că perioada de 4 luni în care anticorpii rezistă în organism este acceptabilă, în contextul în care un vaccin ar putea să creeze anticorpi mult mai puternici, care să reziste și mai multă vreme.

Din păcate, teoria imunității de turmă, cea la care se gândeau mai multe țări la izbucnirea pandemiei, nu va ține niciodată în aceste condiții. Oamenii de știință sperau că o persoană infectată, și vindecată, va scăpa definitiv de noul coronavirus, însă realitatea e total diferită.

Închide ×