News

Studiu. Ce pacienți sunt expuși să moară de două ori mai repede din cauza COVID-19

05.06.2020 | 12:08
Studiu Ce pacienti sunt expusi sa moara de doua ori mai repede din cauza COVID19
ADVERTISEMENT

Cercetătorii au descoperit care pacienți sunt expuși să moară de două ori mai repede din cauza COVID-19 și care sunt cauzele ce duc la acest rezultat.

Ce pacienți sunt expuși să moară de două ori mai repede din cauza COVID-19

Conform The Straits Times, pacienții internați în spitale cu hipertensiune arterială sunt expuși să moară de două ori mai repede de COVID-19 față de cei care nu au această afecțiune.

ADVERTISEMENT

”Este important ca pacienții cu hipertensiune arterială să realizeze că au un risc crescut de a muri din cauza COVID-19”, a declarat Fei Li, cardiolog la Spitalul Xijing din Xian.

În realizarea studiului, oamenii de știință din China și Irlanda au examinat retroactiv cazurile admise la Spitalul Huoshenshan din Wuhan în perioada 5 februarie – 15 martie.

ADVERTISEMENT

”Sugerăm că pacienții nu ar trebui să întrerupă sau să își schimbe tratamentul obișnuit”

Conform studiului realizat de aceștia aproape 30% dintre pacienții internați la respectivul spital în acea perioadă au avut antecedente de hipertensiune arterială. Patru la sută dintre acești pacienți au murit, comparativ cu puțin peste un procent din cei fără hipertensiune arterială.

Într-o analiză separată a altor trei studii care acoperă 2.300 de pacienți cu COVID-19 din același spital, cercetătorii au investigat impactul diferitelor medicamente sub tensiune asupra ratelor de deces.

ADVERTISEMENT

Aceștia au descoperit că o clasă de medicamente cunoscute sub numele de inhibitori RAAS – care includ inhibitori ai enzimei care convertesc angiotensina și blocanți ai receptorilor de angiotensină – nu au fost legați de mortalitatea mai mare a cazurilor de COVID-19.

”Sugerăm că pacienții nu ar trebui să întrerupă sau să își schimbe tratamentul obișnuit antihipertensiv decât dacă este recomandat de un medic”, a declarat Ling Tao, profesor la Spitalul Xijing, și co-autor al studiului.

ADVERTISEMENT

Un studiu elaborat de o echipă internațională de cercetători arată că intervențiile chirurgicale duc la o rată disproporționat de mare a deceselor în cazul pacienților infectați cu coronavirus, prin comparație cu cei bolnavii operați fără să fie infectați.

ADVERTISEMENT