News

Studiu. Covid-19 poate produce de trei ori mai mulți agenți patogeni decât virusul Sars: ”Nicio șansă să scăpăm până în iulie”

12.04.2020 | 09:33
Studiu Covid19 poate produce de trei ori mai multi agenti patogeni decat virusul Sars Nicio sansa sa scapam pana in iulie
ADVERTISEMENT

Un studiu realizat de cercetătorii din Hong Kong arată că Covid-19 poate produce de trei ori mai mulți agenți patogeni decât virusul Sars, care a făcut ravagii în lume în 2003.

Covid-19 poate produce de trei ori mai mulți agenți patogeni decât virusul Sars

Omenii de știință de la Universitatea din Hong Kong au realizat un studiu bazat pe testarea țesutului pulmonar prelevat de la pacienți cu Covid-19 și au stabilit că acesta poate produce de trei ori mai mulți agenți patogeni decât virusul Sars.

ADVERTISEMENT

Conform Mediafax, care citează The Guardian, cercetătorii au infectat țesuturile pulmonare donate de șase pacienți și au descoperit că noul virus s-ar putea reproduce până la aproximativ 100 de ori în 48 de ore.

Prin comparație, vârful virusului Sars a fost de aproximativ 10-20 de ori în aceași perioadă de timp. De asemenea, noul tip de coronavirus a indus răspunsuri imune și inflamatorii mai lente.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință avertizează că măsurile de distanțare socială ar trebui să continue

”Virusul este ca un ninja, replicându-se în interiorul corpului cu interferoni inferiori și răspuns inflamator”, a declarat Jasper Chan Fok-Woo, profesor asistent la Universitatea din Hong Kong.

Din cauza simptomelor ușoare sau chiar lipsei acestora, virusul este foarte greu de controlat, iar oamenii de știință avertizează că măsurile de distanțare socială ar trebui să continue.

ADVERTISEMENT

”Nu există aproape nicio posibilitate de a limita răspândirea virusului înainte de luna iulie”, a afirmat microbiologul Yuen Kwok-yung.

Un procent de 15% dintre europeni ar fi imuni la coronavirus, se arată într-un studiu efectuat în Germania și care oferă o nouă perspectivă în lupta cu această nouă maladie care face ravagii la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

Un medicament antiviral ar putea fi soluția în tratarea pacienților infectați cu noul tip de coronavirus, după ce la peste 65% dintre cei care au primit acest tratament starea de sănătate s-a ameliorat.

ADVERTISEMENT