News

Studiu. Doza booster a Johnson & Johnson previne spitalizarea cu Omicron. Eficiența este de 84%

Un studiu sud-african a scos la iveală faptul că doza booster a Johnson & Johnson previne spitalizarea unei persoane, într-un procent de 84%, în cazul unei infectări cu tulpina Omicron.
30.12.2021 | 21:27
Studiu Doza booster a Johnson  Johnson previne spitalizarea cu Omicron Eficienta este de 84
ADVERTISEMENT

Studiul a fost realizat pe un număr de 69.092 cadre medicale, în intervalul 15 noiembrie-20 decembrie 2021. Drept urmare, s-a aflat că injectarea cu doza unică a Johnson & Johnson are o protecție mică în combaterea Omicron, însă booster-ul are o protecție mai mare în fața unei forme grave de boală.

Concret, studiul sud-african arată că, după administrarea rapelului, la o perioadă de 15 zile, eficiența vaccinului Johnson & Johnson în combaterea spitalizării a crescut de la 63% la 84%.

ADVERTISEMENT

Doza booster a Johnson & Johnson, eficiență semnificativă anti-Omicron

Totodată, studiul arată că la o lună după boosterul cu Johnson & Johnson nivelul de protecție a atins 85%. Linda-Gail Bekker, coautor al studiului, a declarat că studiul denotă siguranța oferită de vaccinurile anti-Covid existente.

”Ne asigură că vaccinurile împotriva COVID-19 continuă să fie eficiente în protejarea oamenilor de formele severe de boală și de deces.

ADVERTISEMENT

Este încă o dovadă că nu am pierdut acel impact chiar și în fața unei variante cu foarte multe mutații.

Acestea sunt date timpurii, dar sunt încă foarte liniștitoare că vaccinurile noastre rezistă în scopul pentru care au fost concepute – pentru a proteja împotriva bolilor severe și a decesului.”

ADVERTISEMENT

Ceea ce arătăm este că două doze restabilesc cu adevărat protecția deplină și nu cred că putem extrapola de aici că vom avea nevoie de o a treia sau a patra injectare”, a declarat Linda-Gail Bekker, coautor al studiului, citată de Reuters.

Situația Omicron în România

Omicron, tulpina sud-africană, depistată în luna noiembrie, în mai multe țări din lume, a ajuns și în România. Până în prezent, sunt 38 de cazuri la nivel național. Infectărilea au fost descoperite atât la persoane care au călătorit peste hotare, cât și la persoane care nu au istoric de călătorie.

ADVERTISEMENT

”Încă 13 cazuri noi cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate astăzi, 27.12.2021, în România.

Cele mai multe persoane infectare, în număr de 10, sunt din municipiul București, alte 2 persoane sunt din județul Ilfov și una din județul Galați.

Persoanele infectate cu tulpina OMICRON ( 5 bărbați, 7 femei și un copil) au vârste cuprinse între 14 și 89 de ani, iar 7 dintre acestea sunt nevaccinate împotriva COVID-19. Două persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie și SUA.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 38 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2”, a transmis Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT