Life

Studiu. Cum arată femeia perfectă? Culoarea pielii, talia și lungimea părului contează cel mai mult

S-a aflat care este tipologia femeii perfecte. Talia, înălțimea, culoarea pielii și lungimea părului sunt doar câteva dintre caracteristicile apreciate de bărbați
12.01.2022 | 11:17
Studiu Cum arata femeia perfecta Culoarea pielii talia si lungimea parului conteaza cel mai mult
Există un tipar feminin în ceea ce privește frumusețea. Sursă foto: Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În urma unui studiu realizat recent, s-a descoperit că frumusețea poate fi încadrată într-un tipar anume și este ilustrată de o tipologie de femeie cu pielea albă, cu o înălțime peste medie, cu părul lung și neapărat machiată. Au fost analizate peste 1.400 de imagini de pe diferite site-uri, în urma cărora rezultă că trei din cinci femei au o construcție zveltă, un ten curat și o înfățișare ca aceea a modelelor din reviste.

Există un tipar feminin în ceea ce privește frumusețea

Studiul a fost realizat cu ajutorul aplicației „Planty of Fish”, iar psihologul Dr. Sandra Wheatley a interpretat rezultatele, descoperind lucruri care au uimit-o. În urma cercetărilor a ieșit la iveală faptul că 73% din imaginile analizate reprezentau o femeie cu un ten alb, în 88% din imagini femeile erau slabe, 65% dintre acestea aveau părul lung, iar mai bine 73% dintre ele erau machiate.

ADVERTISEMENT

Doar un sfert din cele 1.400 de imagini prezentau femei care aparțineau unor alte etnii, 2% dintre ele având și câteva kilograme în plus. În continuare s-a observat faptul că persoanele care aveau riduri, semne de îmbătrânire sau cicatrici nu au fost aproape deloc catalogate drept „frumoase”.

Aplicațiile de dating au furnizat informații neașteptate

Studiul a avut la bază un sondaj cu 2.000 de utilizatori ai unor aplicații de dating. Deși se încearcă promovarea diversități rasiale și a criteriilor estetice, mai bine de 35% dintre participanții sondajului sunt de părere că este nevoie de mai mult de atât. Trei sferturi dintre utilizatori au fost, însă, de acord cu faptul că aceste criterii pe care cineva ar trebui să le îndeplinească pentru a putea fi încadrat în categoria oamenilor „frumoși” reprezintă o idee demodată, la care apelează doar oamenii înguști la minte.

ADVERTISEMENT

Nu este un secret pentru nimeni că există privilegii destul de înrădăcinate în interacțiunile pe care le avem zilnic cu ceilalți sau cu noi înșine. Cu toate acestea, ceea ce este cu adevărat îngrijorător este acceptarea cu ușurință a criteriilor care treptat au devenit o normalitate.

Planul pe care l-am dezvoltat împreună cu Plenty of Fish va lua măsuri pentru a aborda problema și pentru a oferi sfaturi concrete în speranța că oamenii vor ajunge să nu mai țină cont de aspectul fizic și de alte astfel de criterii.”, a declarat psihologul social Dr. Sandra Wheatley.

ADVERTISEMENT

Planul realizat de psiholog, pentru a îmbunătății viața oamenilor

Dr. Sandra Wheatley a creat un plan format din cinci pași, care are ca scop îmbunătățirea vieții oamenilor. Specialista își dorește să îi inspire pe toți cei care au o problemă în a se accepta sau în a-i accepta pe cei din jurul lor, oferindu-le tuturor șansa să se dezvolte.

Vrem să-i învățăm pe membrii noștri să-și îmbrățișeze sinele adevărat  și autentic, iar acești pași ar trebui să îi ajute să facă asta”, a declarat Dr. Sandra Wheatley, conform publicației Mirror.co.uk.

ADVERTISEMENT

În ce constă

  • Fă pace cu tine și acceptă cine ești! Poate fi un efort considerabil să încerci să fii ceea ce nu ești. Diferența dintre minciună și adevăr face ca lucrurile să devină destul de inconfortabile, așa că cel mai bine ar fi să îți canalizezi energia către încrederea în tine. Aspectul fizic nu este absolut relevant.
  • Fii mai pozitivă! Ceea ce crezi despre tot ce te înconjoară te poate afecta, așa că, pentru a avea mai mult control este nevoie să te axezi pe aspectele pozitive ale vieții. Fii una din persoanele care alege să se schimbe și să își schimbe mentalitatea, punând mai mult accentul pe ceea ce se află în interior, nu pe exteriorul frumos ambalat.
  • Amintește-ți că lipsa  nu este egală cu valoarea. Chiar dacă poate părea că lista posibililor parteneri este una scurtă, nu este deloc așa. Ține doar de tine să reușești să te bucuri de călătorie și să îmbrățișezi cu drag fiecare experiență.
  • Fii curajos! Toată lumea știe că dragostea și curajul se câștigă în timp, motiv pentru care trebuie să ai curaj și răbdare. A alege să fii curajos este o acțiune psihologică puternică. Fii curajos, preia controlul gândurilor tale și încearcă să devii demn de o relație.
  • Descoperă lucrurile pe care alții le iubesc la tine și învață și tu să le iubești! Este clar că fără iubirea de sine nu vor merge lucrurile, tocmai de aceea trebuie să înveți să te iubești și să te respecți tu pe tine, înainte de a avea pretenția ca alții să o facă.
ADVERTISEMENT