News

Studiu încurajator. Copiii, șanse mici de a transmite coronavirus între ei sau către adulți

26.04.2020 | 11:42
Studiu incurajator Copiii sanse mici de a transmite coronavirus intre ei sau catre adulti
ADVERTISEMENT

Un studiu recent din Australia arată că, în rândul copiilor, șansele de transmitere a coronavirusului sunt extrem de mici. Mai mult, se pare că și între cei mici și adulți raportul e unul foarte scăzut.

Studiu încurajator. Copiii, șanse mici de a transmite coronavirus între ei sau către adulți

Cercetătorii din statul australian New South Wales au realizat un studiu prin care au încercat să afle cat de accentuat este modul de transmitere al coronavirusului între copii, dar și între copii și adulți.

ADVERTISEMENT

Rezultatele obținute de specialiștii de la Centrul de Sănătate pentru Cercetarea şi Supravegherea Imunizării (HCIRS) din Australia sunt extrem de pozitive în perspective reluării cursurilor.

Astfel, din primele rezultate se arată faptul că este puțin probabil ca noul coronavirus să fie transmis de copii, atât în grupurile lor, cât și față de adulți, scrie The Guardian.

ADVERTISEMENT

Cercetarea a fost prezentată opiniei publice duminică, în Australia, acolo unde premierul Scott Morrison are în plan să redeschidă şcolile în ciuda protestelor profesorilor.

Rezultatele studiului încurajează intenția de deschidere a școlilor 

În cadrul acestui studiu a fost examinată intensitatea de transmitere a coronavirusului în şcolile din New South Wales şi centrele de îngrijire a copiilor, în perioada martie – aprilie. Din primele date oferite duminică se arată că este puţin probabil ca minorii să transmită Covid-19 între ei sau adulţilor.

ADVERTISEMENT

Australienii au examinat 18 cazuri de Covid-19 (nouă studenţi şi nouă angajaţi) din 15 şcoli. Rezultatele preliminare ale raportului au arătat că doar un elev de şcoală primară şi unul de liceu ”este posibil să fi contractat Covid-19 de la cazurile existente în şcolile lor”.

”Niciun profesor şi niciun membru al echipelor nu au contractat Covid-19 de la cazurile iniţiale din şcoli”, se mai arată în raport.

ADVERTISEMENT

Rata scăzută de transmitere a fost înregistrată chiar dacă 735 de elevi şi 128 de membri ai personalului şcolilor au fost „contacte apropiate” ale celor 18 cazuri.

Profesorii se opun redeschiderii școlilor

Deși Australia nu este o țară extrem de afectată de pandemia de coronavirus, în comparație cu alte state din lume, sindicatele profesorilor sunt împotriva redeschiderii şcolilor.

Cadrele didactice de la Antipozi au cerut că revenirea la cursuri să fie făcută în mai multe faze. În statul Victoria, şcolile rămân închise pentru toţi elevii, cu excepţia copiilor lucrătorilor esenţiali. Şeful serviciului medical de aici a spus că sfatul lui nu se schimbă legat de şcoli, în ciuda studiului.

ADVERTISEMENT